ΚΡΗΤΗ

«Διαβατήριο» η ομογένεια για τοπικά προϊόντα σε ξένες αγορές

10-08-2018 08:26
«Διαβατήριο» η ομογένεια για τοπικά προϊόντα σε ξένες αγορές

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ BRAND NAME ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΚΡΗΤΗ  

Το “διαβατήριο” για να κατακτήσουν τα κρητικά προϊόντα τις ξένες αγορές μπορούν να αποτελέσουν οι χιλιάδες Κρητικοί ομογενείς που ζουν στην Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η αξιοποίηση του ισχυρού brand name που διαθέτει η Κρήτη αλλά και η πιστοποίηση των προϊόντων που θα διασφαλίζει την υψηλή ποιότητά τους.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση με θέμα «Επιστροφή στις Ρίζες μας 2018 Νο 2 - Το χθες, το σήμερα και το αύριο στις σχέσεις του απόδημου Κρητικού με την γενέτειρα του την Κρήτη» που διοργάνωσαν η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγιάς του Δήμου Χανίων, την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα πολιτισμού και εκδηλώσεων στην Αγιά Χανίων.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε τη σημασία της πιστοποίησης των προϊόντων: «Μόνο τα ποιοτικά προϊόντα που έχουν ταυτότητα και ποιότητα μπορούν να είναι ανταγωνιστικά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό η πρωτοβουλία της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης έχει πιστοποιήσει εκατοντάδες κρητικές επιχειρήσεις και προϊόντα οι οποίες απέκτησαν το σήμα “Κρήτη”. Τόνισε, δε, ότι προκειμένου να εξασφαλιστούν οι μέγιστες δυνατές ποσότητες που έχουν ανάγκη οι ξένες αγορές απαιτούνται συνεργασίες και συμπράξεις μεταξύ των παραγωγών.

Ο πρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Τάσος Κουρουπάκης επεσήμανε την απήχηση που βρίσκει η προσπάθεια για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στους ομογενείς που ζουν στο εξωτερικό. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας αρκεί και εμείς να δώσουμε έμφαση στην τυποποίηση και την πιστοποίηση των προϊόντων μας». Ο αντιπρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Αλέξανδρος Στεφανάκης τόνισε την ανάγκη οι Κρητικοί να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση των τοπικών προϊόντων αλλά και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η πιστοποίηση των επιχειρήσεων με το σήμα “Κρήτη”. Συγχρόνως, υπογράμμισε ότι τα κρητικά προϊόντα θα πρέπει να προωθηθούν παράλληλα με τον πολιτισμό που κουβαλάνε στον οποίο και θα πρέπει να μυηθούν οι νεότερες γενιές.

Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανώλης Κουγιουμουτζής τόνισε ότι μόνο με ποιοτικά -κι όχι φθηνά- προϊόντα μπορεί η Κρήτη να κατακτήσει τις αγορές του εξωτερικού: «Η Κρήτη έχει όλες τις προϋποθέσεις για να παράγει όλο τον χρόνο, ό,τι θέλει, σε άριστη ποιότητα. Αυτό που χρειάζεται μόνο οι παραγωγοί να προσέχουν το περιβάλλον και να αποφεύγουν τα υπερβολικά φάρμακα ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων».

Η αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μάρω Βαμβάκη σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί η συσκευασία και τυποποίηση των κρητικών προϊόντων και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια προώθησής τους βρίσκεται σε καλό δρόμο. «Αυτό που χρειάζεται από εμάς είναι τα προτιμάμε και να τα διαφημίζουμε. Κι αυτό κάνουμε», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Ελευθέριος Δραμητινός υπογράμμισε την ανάγκη η Πολιτεία να ενισχύσει περισσότερο την προσπάθεια προώθησης των τοπικών προϊόντων δίνοντας κίνητρα και διευκολύνοντας την εξαγωγή τους.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Ρ/Σ Hellas FM Νέας Υόρκης Μανώλης Κουρουπάκης ανέφερε ότι «τα κρητικά προϊόντα με την ποιότητα που διαθέτουν έχουν σίγουρα τύχη αλλά χρειάζεται μεγάλος αγώνας γιατί έχουν να τα βάλουν με μεγαθήρια όπως η Ιταλία και η Ισπανία». Σημείωσε, δε, ότι οι απόδημοι Κρητικοί μπορούν να παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των τοπικών προϊόντων στο εξωτερικό και να αποτελέσουν τους καλύτερους “πρεσβευτές” τους.

Ομιλίες πραγματοποίησαν ακόμα η δημοσιογράφος Μαρίνα Γιακουμάκη και η πρόεδρος της νεολαίας της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Γεωργία Τσουτσουνάκη, ενώ η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό κρητικό δείπνο και γλέντι με το συγκρότημα του Γιώργου και του Χάρη Παντερμάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκπαιδευτικός χτύπησε μαθητές και απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του

Εκπαιδευτικός χτύπησε μαθητές και απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του

Να σημειωθεί πως πρόκειται για τον ίδιο εκπαιδευτικό που έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ανάλογες υποθέσεις την Δ/νση Α’θμιας Εκπαίδευσης...
«Οδικός χάρτης» για τον Περιφερειακό Μηχανισμό Αγοράς Εργασίας στην Κρήτη

«Οδικός χάρτης» για τον Περιφερειακό Μηχανισμό Αγοράς Εργασίας στην Κρήτη

Στο επίκεντρο ένας στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας που υλοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης ...
Η Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την κυκλική οικονομία και τη Γαλάζια ανάπτυξη

Η Περιφέρεια Κρήτης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την κυκλική οικονομία και τη Γαλάζια ανάπτυξη

Παρουσίαση των πρωτοβουλιών από τον Γ.Αλεξάκη στην 46Η γενική συνέλευση της CRPM
«Ψηφιακοί» Δήμοι και Περιφέρειες

«Ψηφιακοί» Δήμοι και Περιφέρειες

Επισημάνσεις σε ημερίδα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου από την ΕΕΤΑΑ με την στύριξη Υπ. Εσωτερικών ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ...
Οικογενειακές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους στην Κρήτη

Οικογενειακές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους στην Κρήτη

Ενδεικτικά της κατάστασης στην αγορά εργασίας τα αποτελέσματα έρευνας στο πλαίσιο προγράμματος της Περιφέρειας...
Εκδηλώσεις στα Χανιά με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Εκδηλώσεις στα Χανιά με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά από την πατρική οικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αρτέμιος, Αρτέμης Άρτεμις, Αρτεμία, Αρτέμη, Αρτεμισία, Αρτέμιδα Ντιάνα, Διάνα Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης Ενόη Ματρώνα, Ματρόνα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ