ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διήμερο παιδικό και εφηβικό διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Ρέθυμνο

11-02-2019 17:42
Διήμερο παιδικό και εφηβικό διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Ρέθυμνο

Στις 17 & 18 Απριλίου, για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος θα αποκτήσει τη δική του γιορτή σε ένα διήμερο προβολών από την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου!

Σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, θα προβληθούν 10 ταινίες μικρού μήκους, κινουμένων σχεδίων και liveaction, από9 χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Ινδία, Ν.Ζηλανδία, Ολλανδία, Ρωσία, Σερβία/Σλοβακία, Σουηδία, Τσεχία).Όλες οι ταινίες είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, για παιδιά και εφήβους από 9 έως 18 χρονών, και μπορούν να προβληθούν εν ώρα μαθήματος, ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. έχει απευθυνθεί σε όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια του Νομού Ρεθύμνου για να δηλώσουν συμμετοχή με σκοπό να ξεκινήσει διάλογο με σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα σχολικών προβολών, συζητήσεις για τις θεματικές και τεχνικές των ταινιών, αλλά και εργαστήρια κινηματογράφου, να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη των μαθητών.

Η επιλογή των ταινιών βασίστηκε στην θεματολογία που έχει σχέση με την άθληση,  πίεση περιβάλλοντος (bullying), φιλία, κύκλο της ζωής, ρόλο του κάθε φύλου, μετανάστευση, ποδόσφαιρο, οικογένεια, πόλεμο, θέατρο, μουσική, σχολικό ανταγωνισμό.

Οι προβολές του σχολικού προγράμματος θα γίνουν σε 2μέρες:

9.00 -11.30 για ηλικίες 9-11 ετών (Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού) 5 ταινίες μικρού μήκους (66 λεπτά),

12.00 – 13.30 για ηλικίες 12+ (Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου) 5 ταινίες μικρού μήκους (63 λεπτά).

Μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση με έναν προσκεκλημένο σκηνοθέτη, όπου οι μαθητές θα ανακαλύψουν τις διάφορες τεχνικές του κινηματογράφου.

Οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν υλικό προετοιμασίας πριν την επίσκεψη τους και οι θεατές θα ψηφίσουν για την καλύτερη ταινία.

Η τιμή εισιτηρίων για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα είναι 3 €.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τοτηλ. 2831029846 ή kinlesreth@gmail.com.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Λευκοθεα, Λευκοθεη Μύρων, Μύρα, Μίρκα Στράτων, Στράτος, Στράτης, Στράτα, Στρατία, Στρατίνα, Στρατούλα