ΡΕΘΥΜΝΟ

Δηλώσεις Μαριόλου και αντιδράσεις Νίνου με φόντο τον Στέλιο Σπανουδάκη

08-11-2018 09:16
Δηλώσεις Μαριόλου και αντιδράσεις Νίνου με φόντο τον Στέλιο Σπανουδάκη

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

Οι δηλώσεις του πρώην αντιδημάρχου, Μανώλη Μαριόλου σε ραδιοφωνικό σταθμό χθες, μετά την απόφαση της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου να «αποξενώσει» τον αντιδήμαρχο, Στέλιο Σπανουδάκη, χαρακτηρίζοντας τον πρόσωπο ανεπιθύμητο, προκάλεσαν την αντίδραση της παράταξης «Ρέθυμνο Αξίζεις» του Θοδωρή Νίνου. Ο κ. Μαριόλος επικαλέστηκε αποφάσεις του 2013, για επικεφαλής του αυτοδιοικητικού συνδυασμού τον κ. Σπανουδάκη, οι οποίες δεν τηρήθηκαν, αλλά και ότι στη συνέχεια ο ίδιος μετέφερε «μήνυμα» προς τον δήμαρχο, Γ. Μαρινάκη για συνεργασία με τον μετέπειτα αντιδήμαρχο. Όλα αυτά προξένησαν την αντίδραση του συνδυασμού Νίνου, που απάντησε με δηκτικό τρόπο στα όσα ακούστηκαν:
«Κατά τον πολιτικό φιλόσοφο Τόμας Χομπς ο άνθρωπος έχει ως στόχο του την κυριαρχία, την προσωπική υπεροχή και τον πλουτισμό σε βάρος των υπολοίπων. Όπως αναφέρει, οι άνθρωποι, υπακούοντας στις επιθετικές ως επί το πλείστον ενορμήσεις τους, οδεύουν προς την αλληλοεξόντωσή τους από φιλοδοξία, από φόβο, αλλά και από συμφέρον. Πάντως ο ίδιος καταλήγει ότι:μόνον οι αμοιβαίες συμφωνίες είναι ικανές να εδραιώσουν την ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων. Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Μαριόλου είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους τόσο ο πλήρους θητείας Αντιδήμαρχος Οικονομικών κύριος Σπανουδάκης, όσο και ο υποτίθεται διαχρονικός φύλακας της ηθικής τάξης του τόπου μας, κύριος Μαρινάκης.

Τα γεγονότα σύμφωνα με τον κ. Μαριόλο είναι ωμά και αδιαμφισβήτητα: Μετά από ένα μυστικό δείπνο τεσσάρων ανθρώπων, ο κύριος Μαριόλος ανέλαβε να μεταφέρει το μήνυμα του κυρίου Σπανουδάκη ότι δέχεται να κατέλθει στις εκλογές με τον κύριο Μαρινάκη αρκεί να αναλάβει μετεκλογικά θέση αντιδημάρχου την οποία να διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν, ενώ είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Θοδωρή Νίνου και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Σπανουδάκης συμμετείχε σε τριμελή επιτροπή η οποία υποτίθεται προσπαθούσε να συγκροτήσει μια νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια! Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαριόλο ο σημερινός Δήμαρχος που σε κάθε ευκαιρία αναπτύσσει λογύδρια και κορώνες περί ηθικής τάξης, αποδέχτηκε με χαρά τη συναλλαγή.

Αν ισχύουν τα λεγόμενα του κ. Μαριόλου και δεν αμφισβητηθούν από τον κ.Σπανουδάκη και τον κύριο Μαρινάκη τότε συνιστούν ωμή παραδοχή μιας πολιτικής συμφωνίας που δεν αφορά αυτοδιοικητικές αρχές ή ένα κοινό όραμα για τον τόπο, αλλά μόνο τον συγκερασμό δυο αναγκών: της ασβέστης ανάγκης για παραμονή στο δημαρχιακό θώκο πάση θυσία και της ανάγκης απόκτησής μιας σταθερής δημοτικής καρέκλας αντιδημάρχου και ίσως μιας υποσχετικής για το μέλλον. Πάντως τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους: ο κ. Σπανουδάκης, παρότι δεν ήταν ψηλά στην σταυροδοσία του συνδυασμού του κ. Μαρινάκη που είθισται να αποτελεί ένα αντικειμενικό κριτήριο λαϊκής αποδοχής, παρέμεινε σταθερά και για όλη τη θητεία του Αντιδήμαρχός Οικονομικών, ενώ περίπου στα μισά ανέλαβε και αντιπρόεδρος στην ΚΕΔΗΡ.Προφανώς επειδή ξέρει γράμματα που λέει και ο κύριος Μαριόλος.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι στεκόμαστε απέναντι σε λογικές συνδιαλλαγών και σε δοσοληψίες χειρίστου είδους. Στεκόμαστε απέναντι σε όσους έβαλαν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από κάθε αρχή και αξιοπρέπεια. Στεκόμαστε απέναντι στην ιδιοτέλεια τους και τους αφιερώνουμε τη ρήση του Κωνσταντίνου Τσάτσου, σε σχέση με την αέναη προσπάθεια του ανθρώπου να πετύχει το καλύτερο: «Πολλά όσα ήθελες και δεν μπόρεσες. Περισσότερα όσα μπορούσες και δεν θέλησες. Και ακόμη περισσότερα όσα δεν θέλησες και που έπρεπε και να θελήσεις και να μπορέσεις». Συνεχίζουμε ενωμένοι και σταθεροί στις αξίες που πιστεύουμε και υπηρετούμε, με μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση, μακριά από λογικές που ανήκουν στο χθες».
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο επικεφαλής του συνδυασμού, Θοδωρής Νίνος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Γαϊτάνης,
Θέμης Χαμογεωργάκης,
Μποτόνης Μποτονάκης,
Μανώλης Φουρφουλάκης,
Μανώλης Κρεβατσούλης,
Βούλα Μαρινάκη,
Πέτρος Στεφανάκης,
Μάνος Παλαφούτης,
Νίκος Κεχαγιαδάκης

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Φωτογραφική (ν)τροπολογία
Του Γιώργου Παπακωνσταντή, υποψήφιου δημάρχου Μυλοποτάμου
Ο Μυλοπόταμος αξίζει πολύ περισσότερα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβιώνει σε πρότυπο κέντρο η Γεωργική Σχολή Ασωμάτων Ρεθύμνου

Αναβιώνει σε πρότυπο κέντρο η Γεωργική Σχολή Ασωμάτων Ρεθύμνου

Ο Υπουργός Στ Αραχωβίτης και ο Περιφερειάρχης Στ Αρναουτάκης υπόγραψαν πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής 13 ακινήτων...
Στην Περιφέρεια Κρήτης στρέφει το ενδιαφέρον του ο Μιχάλης Σαρρής

Στην Περιφέρεια Κρήτης στρέφει το ενδιαφέρον του ο Μιχάλης Σαρρής

Γιατί συστρατεύεται με τον Σταύρο Αρναουτάκη
H αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων το νέο μεγάλο στοίχημα για το Ρέθυμνο

H αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων το νέο μεγάλο στοίχημα για το Ρέθυμνο

Παρουσιάστηκε στο Πάνακρον Αμαρίου
Μία ακόμα γυναίκα στο ψηφοδέλτιο Νίνου

Μία ακόμα γυναίκα στο ψηφοδέλτιο Νίνου

Απολογισμός με νόημα από την Πέπη Μπιρλιράκη

Απολογισμός με νόημα από την Πέπη Μπιρλιράκη

Κοντά στην ολοκλήρωση το ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη στο Ρέθυμνο

Κοντά στην ολοκλήρωση το ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη στο Ρέθυμνο

Εννιά στις έντεκα θέσεις έχουν κλείσει στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος αναζητά δύο ακόμα άτομα να ολοκληρώσουν την σύνθεση του για την...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ