ΡΕΘΥΜΝΟ

Δηλώσεις Μαριόλου και αντιδράσεις Νίνου με φόντο τον Στέλιο Σπανουδάκη

08-11-2018 09:16
Δηλώσεις Μαριόλου και αντιδράσεις Νίνου με φόντο τον Στέλιο Σπανουδάκη

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

Οι δηλώσεις του πρώην αντιδημάρχου, Μανώλη Μαριόλου σε ραδιοφωνικό σταθμό χθες, μετά την απόφαση της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου να «αποξενώσει» τον αντιδήμαρχο, Στέλιο Σπανουδάκη, χαρακτηρίζοντας τον πρόσωπο ανεπιθύμητο, προκάλεσαν την αντίδραση της παράταξης «Ρέθυμνο Αξίζεις» του Θοδωρή Νίνου. Ο κ. Μαριόλος επικαλέστηκε αποφάσεις του 2013, για επικεφαλής του αυτοδιοικητικού συνδυασμού τον κ. Σπανουδάκη, οι οποίες δεν τηρήθηκαν, αλλά και ότι στη συνέχεια ο ίδιος μετέφερε «μήνυμα» προς τον δήμαρχο, Γ. Μαρινάκη για συνεργασία με τον μετέπειτα αντιδήμαρχο. Όλα αυτά προξένησαν την αντίδραση του συνδυασμού Νίνου, που απάντησε με δηκτικό τρόπο στα όσα ακούστηκαν:
«Κατά τον πολιτικό φιλόσοφο Τόμας Χομπς ο άνθρωπος έχει ως στόχο του την κυριαρχία, την προσωπική υπεροχή και τον πλουτισμό σε βάρος των υπολοίπων. Όπως αναφέρει, οι άνθρωποι, υπακούοντας στις επιθετικές ως επί το πλείστον ενορμήσεις τους, οδεύουν προς την αλληλοεξόντωσή τους από φιλοδοξία, από φόβο, αλλά και από συμφέρον. Πάντως ο ίδιος καταλήγει ότι:μόνον οι αμοιβαίες συμφωνίες είναι ικανές να εδραιώσουν την ομόνοια μεταξύ των ανθρώπων. Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Μαριόλου είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους τόσο ο πλήρους θητείας Αντιδήμαρχος Οικονομικών κύριος Σπανουδάκης, όσο και ο υποτίθεται διαχρονικός φύλακας της ηθικής τάξης του τόπου μας, κύριος Μαρινάκης.

Τα γεγονότα σύμφωνα με τον κ. Μαριόλο είναι ωμά και αδιαμφισβήτητα: Μετά από ένα μυστικό δείπνο τεσσάρων ανθρώπων, ο κύριος Μαριόλος ανέλαβε να μεταφέρει το μήνυμα του κυρίου Σπανουδάκη ότι δέχεται να κατέλθει στις εκλογές με τον κύριο Μαρινάκη αρκεί να αναλάβει μετεκλογικά θέση αντιδημάρχου την οποία να διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν, ενώ είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Θοδωρή Νίνου και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Σπανουδάκης συμμετείχε σε τριμελή επιτροπή η οποία υποτίθεται προσπαθούσε να συγκροτήσει μια νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια! Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαριόλο ο σημερινός Δήμαρχος που σε κάθε ευκαιρία αναπτύσσει λογύδρια και κορώνες περί ηθικής τάξης, αποδέχτηκε με χαρά τη συναλλαγή.

Αν ισχύουν τα λεγόμενα του κ. Μαριόλου και δεν αμφισβητηθούν από τον κ.Σπανουδάκη και τον κύριο Μαρινάκη τότε συνιστούν ωμή παραδοχή μιας πολιτικής συμφωνίας που δεν αφορά αυτοδιοικητικές αρχές ή ένα κοινό όραμα για τον τόπο, αλλά μόνο τον συγκερασμό δυο αναγκών: της ασβέστης ανάγκης για παραμονή στο δημαρχιακό θώκο πάση θυσία και της ανάγκης απόκτησής μιας σταθερής δημοτικής καρέκλας αντιδημάρχου και ίσως μιας υποσχετικής για το μέλλον. Πάντως τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους: ο κ. Σπανουδάκης, παρότι δεν ήταν ψηλά στην σταυροδοσία του συνδυασμού του κ. Μαρινάκη που είθισται να αποτελεί ένα αντικειμενικό κριτήριο λαϊκής αποδοχής, παρέμεινε σταθερά και για όλη τη θητεία του Αντιδήμαρχός Οικονομικών, ενώ περίπου στα μισά ανέλαβε και αντιπρόεδρος στην ΚΕΔΗΡ.Προφανώς επειδή ξέρει γράμματα που λέει και ο κύριος Μαριόλος.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι στεκόμαστε απέναντι σε λογικές συνδιαλλαγών και σε δοσοληψίες χειρίστου είδους. Στεκόμαστε απέναντι σε όσους έβαλαν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από κάθε αρχή και αξιοπρέπεια. Στεκόμαστε απέναντι στην ιδιοτέλεια τους και τους αφιερώνουμε τη ρήση του Κωνσταντίνου Τσάτσου, σε σχέση με την αέναη προσπάθεια του ανθρώπου να πετύχει το καλύτερο: «Πολλά όσα ήθελες και δεν μπόρεσες. Περισσότερα όσα μπορούσες και δεν θέλησες. Και ακόμη περισσότερα όσα δεν θέλησες και που έπρεπε και να θελήσεις και να μπορέσεις». Συνεχίζουμε ενωμένοι και σταθεροί στις αξίες που πιστεύουμε και υπηρετούμε, με μια νέα αυτοδιοικητική πρόταση, μακριά από λογικές που ανήκουν στο χθες».
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο επικεφαλής του συνδυασμού, Θοδωρής Νίνος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Γαϊτάνης,
Θέμης Χαμογεωργάκης,
Μποτόνης Μποτονάκης,
Μανώλης Φουρφουλάκης,
Μανώλης Κρεβατσούλης,
Βούλα Μαρινάκη,
Πέτρος Στεφανάκης,
Μάνος Παλαφούτης,
Νίκος Κεχαγιαδάκης

Γνώμες

Μανώλης Πετράκης
“Θάνατος”
Νίκος Μολδοβανίδης
Ιστορικές στιγμές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κοινή πορεία στο μέλλον» για τον Γιάννη Ταταράκη

«Κοινή πορεία στο μέλλον» για τον Γιάννη Ταταράκη

ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!...
Στο παλιό δημοτικό σχολείο της Ορνέ οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Αγίας Γαλήνης

Στο παλιό δημοτικό σχολείο της Ορνέ οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Αγίας Γαλήνης

Στο παλιό δημοτικό σχολείο της Ορνέ μεταφέρονται οι 29 μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε μικρό πλοιάριο 40 μίλια νοτιοδυτικά της Αγίας Γαλήνης νωρίς το μεσημέρι....
Στην Αγία Γαλήνη μετανάστες που κινδύνευσαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Γαύδο

Στην Αγία Γαλήνη μετανάστες που κινδύνευσαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Γαύδο

Στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης μεταφέρθηκαν τα πιθανότατα 29 άτομα, που εντοπίστηκαν να πλέουν σε σκάφος νοτιοανατολικά της Γαύδου....
Εθελοντικός καθαρισμός στα Τρία Μοναστήρια

Εθελοντικός καθαρισμός στα Τρία Μοναστήρια

Αντιδρά στο οικονομικό αντίτιμο για τους Αρκάδιους Αγώνες ο Μανούσος Μανουσογιάννης

Αντιδρά στο οικονομικό αντίτιμο για τους Αρκάδιους Αγώνες ο Μανούσος Μανουσογιάννης

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φίλιππος, Φιλιππής, Φίλιππας, Φιλιππάκης Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ