ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκκρεμούν οι αποζημιώσεις, σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης

01-05-2019 09:22
Εκκρεμούν οι αποζημιώσεις, σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης
  • Περιμένουν τις διαδικασίες του υπουργείου οι πλημμυροπαθείς της Κρήτης
  • Ποια έργα σε δρόμους του Ρεθύμνου θα προχωρήσουν με την διαδικασία του κατεπείγοντος

Άγνωστος παραμένει ο χρόνος των αποζημιώσεων για τους πλημμυροπαθείς πολίτες της Κρήτης, που στα τέλη Φεβρουαρίου η θεομηνία κατέστρεψε ολόκληρες περιουσίες.

Οι φάκελοι με τις αιτήσεις των θυμάτων έχουν σταλεί από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου στην αρμόδια διεύθυνση Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών, όπως ανέφερε στην Κρητική Επιθεώρηση η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κρήτης είχε αναλάβει να κάνει αυτοψίες στις επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων κατέθεσαν πως επλήγησαν. Παράλληλα, οι δήμοι έκαναν αυτοψίες σε σπίτια και άλλες ιδιωτικές εγκαταστάσεις και όλα τα δικαιολογητικά συγκεντρώθηκαν, ώστε να «φύγουν» μαζικά για την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου. Από εκεί και πέρα, είναι πλέον υπεύθυνο το υπουργείο να ελέγξει τις αιτήσεις, να κηρύξει πλημμυροπαθείς τους πολίτες και να προχωρήσει στις αποζημιώσεις τους, διαδικασία που δεν είναι σαφές πότε θα ολοκληρωθεί.

 

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος οι εργολαβίες για τις αποκαταστάσεις

Στο μεταξύ, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου προχωράει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τους διαγωνισμούς για την ανάδειξη των εργολάβων που θα παρέμβουν σε όλες τις περιπτώσεις των ζημιών, που έχουν καταγραφεί στο επαρχιακό δίκτυο. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται έργα μεγάλης εμβέλειας, όπως η αποκατάσταση του δρόμου στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι, η αποκατάσταση των προβλημάτων του δρόμου προς το Ρουσσοσπίτι, αλλά και των βραχοπτώσεων στο φαράγγι του Κοτσιφού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη ο δρόμος στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι έχει σχεδόν αποκατασταθεί, ενώ σε εξέλιξη είναι τα έργα στο Ρουσσοσπίτι.

Όπως τόνισε η κα Λιονή, πρόκειται για έργα ύψους 5 εκ. ευρώ, τα οποία έχουν καταγραφεί και θα γίνουν, όπως έχουν εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή σε όλο το νομό. Επίσης, με κανονικές διαδικασίες θα προχωρήσουν τρεις ακόμα εργολαβίες, οι οποίες είχαν εγκριθεί προ της θεομηνίας ύψους 2,2 εκ. ευρώ περίπου.

Μεταξύ άλλων, η οικονομική επιτροπή είχε εγκρίνει:

-Τη διάθεση πίστωσης, 245.000 Ευρώ και τη διακήρυξη της δημοπρασίας για το έργο «Κατασκευή παρακαμπτήριας οδού στον οικισμό Μπαλίου.

-Τη διάθεση πίστωσης 248.000 Ευρώ για έργα υποδομής – αντιπλημμυρικά έργα και αποκαταστάσεις ζημιών του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κρήτης «Καθαρισμοί ποταμών και τεχνικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης».

-Τη διάθεση πίστωσης 199.999,60 Ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης (καθαρισμοί ρεμάτων, τεχνικά οδοποιίας).

-Τη διάθεση πίστωσης 1,2 εκ. Ευρώ για το έργο της προστασίας του επαρχιακού οδικού δικτύου από βραχοπτώσεις στο φαράγγι Κουρταλιώτη. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν χωματουργικά, τεχνικά έργα, ασφαλτικά, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, διαγραμμίσεις και σήμανση κ.α ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

-Τη διάθεση πίστωσης 59.999 Ευρώ για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης, που αφορά στην αντιμετώπιση των βραχοπτώσεων στο φαράγγι του Κοτσιφού.

- Άρση καταπτώσεων και αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στα τμήματα «Πάνορμο –Πέραμα- Μελιδόνι- Αγιά, Πέραμα – Χουμέρι – Πασσαλίτες, Γαράζο – Αξό, Ρέθυμνο – Αρκάδι – Θρόνος, Ρέθυμνο – Πρασσές – Απόστολοι, Ρέθυμνο- Καλονύκτη, Ρέθυμνο – Χρωμοναστήρι – Ρουσσοσπίτι και συνδεόμενοι Δρόμοι της Π.Ε. Ρεθύμνης, προϋπολογισμού 240.000 Ευρώ.

- Άρση καταπτώσεων και αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στα τμήμα ΒΟΑΚ – Αγγελιανά – Ελεύθερνα – Μαργαρίτες – Ρούπες – Ελεύθερνα , Ζωνιανά – Κράνα – Λιβάδια – Άγιο Μάμα και συνδεόμενοι Δρόμοι της Π.Ε. Ρεθύμνης, προϋπολογισμού 120.000 Ευρώ.

- Αποκατάσταση ζημιών και φθορών οδοστρωμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Π.Ε. Ρεθύμνης, προϋπολογισμού, 868.000 Ευρώ.

- Καθαρισμός ρεμάτων περιοχής Δήμου Αγίου Βασιλείου, προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ

- Καθαρισμός ρεμάτων περιοχής Δήμου Αμαρίου, προϋπολογισμού, 100.000 Ευρ

- Καθαρισμός ποταμών - ρεμάτων  περιοχής Δήμων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, προϋπολογισμού 550.000 Ευρώ

- Κατασκευή νέας γέφυρας σε αντικατάσταση της παλαιάς κατεστραμμένης στην Π.Ε.Ο Ηρακλείου – Ρεθύμνου στη θέση Εσταυρωμένος, προϋπολογισμού 210.800 Ευρώ

- Άρση καταπτώσεων και αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στις θέσεις Εσταυρωμένος, Σκεπαστή, Μπαλί, Σίσσες επί της Νέας Εθνικής Οδού στα όρια του Ν. Ρεθύμνης, προϋπολογισμού 241.800 Ευρώ

- Μελέτη αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στην Περιφερειακή Επαρχιακή Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου, προϋπολογισμού 163.000 Ευρώ.

 

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
NO SMOKING
Νίκος Μολδοβανίδης
Οδηγώντας…
Νίκος Δερεδάκης
Νέα πλατεία στα Περιβόλια
Νίκος Μολδοβανίδης
Ευρωπαϊκές διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Άμεσα και με ιδιαίτερη ευαισθησία αντέδρασε η διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακτούντα στο σχόλιο για την αφίσα που κάποιοι φρόντισαν να...
Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Εντοπίστηκε τρία μίλια ανοιχτά της ακτής
«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

Επιχειρεί να βάλει ο δήμος Ρεθύμνης- Σε εξέλιξη οι διαδικασίες
Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Στο Πετρομούρι ψηλά στον Ψηλορείτη γιόρτασε και φέτος τη μέρα μιτάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Καλογέρου Αμαρίου....
Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Τι δουλειά μπορεί να έχουν οι κρητικοί καλλιτέχνες στα ταμπλό με τα αγγελτήρια μνημοσυνών και κηδειών;...
Τι γίνεται με τα έργα στην Αγία Ειρήνη;

Τι γίνεται με τα έργα στην Αγία Ειρήνη;

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σταματήσει τα έργα στην Αγία Ειρήνη, στο σημείο όπου τον Φεβρουάριο σημειώθηκε η μεγάλη κατολίσθηση λόγω των ακραίων καιρικών...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜEΡΑ ΘYΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡIΟΥ ΣΚΛAΒΩΝ ΚΑI ΤΗΣ ΑΠΑΓOΡΕΥΣHΣ ΤΟΥ