ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση Φωτογραφίας στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης

06-03-2018 08:43
Έκθεση Φωτογραφίας στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS

Διδακτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και φοιτητές, με τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Γιατί Erasmus;» που διοργανώθηκε από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, 1-15 Δεκεμβρίου 2017, για τα 30 χρόνια του προγράμματος Erasmus, έδωσαν το δικό τους καλλιτεχνικό αποτύπωμα και βίωμα.

Οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν φιλοξενούνται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Αντικατοπτρίζουν μέρος των πολιτισμικών και κοινωνικών προκλήσεων όσο και των πολυάριθμων εμπειριών ή συναναστροφών που είχαν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, των σπουδών ή της πρακτικής τους άσκησης σε ένα άλλο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ή φορέα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενισχύοντας την άποψη ότι το πρόγραμμα Erasmus «ανοίγει δρόμους και ενδεχομένως αλλάζει ζωές»!

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο χώρο της Βιβλιοθήκης έρχονται κοντά στους επισκέπτες της και συνομιλούν μαζί τους «σιωπηλά». Καθηλώνουν με την εκφραστικότητα των προσώπων, την κίνηση των σωμάτων,την ομορφιά των τοπίωνκαι την ευφάνταστη απεικόνιση των αντικειμένων. Οι λεζάντες που τις συνοδεύουν άλλοτε επιβεβαιώνουν το αναμενόμενο και άλλοτε προβληματίζουν αφυπνιστικά το κοινό. Οι εμπνευστές αυτών των αποτυπώσεων, χωρίς να διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις φωτογραφίας, σε αρκετές περιπτώσεις καταγράφουν ρεαλιστικά, ενώ σε άλλες αποδίδουν συμβολικά το καταστάλαγμα των μετακινήσεών τους ή των συγκινήσεών τους στοευρωπαϊκό σκηνικό. Το ατομικό επίπεδο εναλλάσσεται με το ομαδικό, ο εσωτερικός και ιδιωτικός χώρος με τον εξωτερικό και δημόσιο, η κίνηση του ανθρώπινου παράγοντα συνδιαλέγεται με την ακινησία του φυσικού ή δομημένου περιβάλλοντος, και τελικά οι ευρωπαϊκές χώρες και κουλτούρες μετασχηματίζονται μέσω των ανταλλαγών και των συναλλαγών.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ERASMUS

Κατηγορία φοιτητών
1ο βραβείο: Ευαγγελία Σεργάκη, φοιτήτρια του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Ustinad Labem, Τσεχία, εαρινό εξάμηνο 2015-2016.
2ο βραβείο: Μαρία – Άννα Σταμπούλογλου, φοιτήτρια του Τμήματος Φιλολογίας, Wroclaw, Πολωνία, εαρινό εξάμηνο 2016-2017.
Κατηγορία προσωπικού
1ο βραβείο: Μαρία Βουλγαράκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένου του Τμήματος Εκπαίδευσης & Έρευνας, κινητικότητα για επιμόρφωση, Ζυρίχη, Ελβετία, 2016-2017.
Διάκριση των 10 καλύτερων φωτογραφιών συμπεριλαμβανομένων των τριών προηγούμενων:
Ακολουθούν τα ονόματα των δημιουργών των υπόλοιπων φωτογραφιών που ψηφίστηκαν από την Επιτροπή Διαγωνισμού (με αλφαβητική σειρά)
Ονοματεπώνυμο Τμήμα Περίοδος μετακίνησης Τόπος μετακίνησης Τύπος μετακίνησης
Δήμητρα Αναργύρου Φιλολογία 2016-2017 Klaipeda, Λιθουανία Επιμόρφωση
Νικολέτα Βογιατζάκη Π.Τ.Δ.Ε χειμερινό εξάμηνο/ 2016-2017 Bucharest, Ρουμανία Πρακτική Άσκηση
Στέλιος Θεοδωράκης Φιλολογία χειμερινό εξάμηνο/ 2016-2017 Wroclaw, Πολωνία Σπουδές
Νίκη Πετράκη Βιβλιοθήκη 2010-2011 Amsterdam, Ολλανδία Επιμόρφωση
Μαρίνα Τζακώστα Π.Τ.Π.Ε 2016-2017 Utrecht, Ολλανδία Διδασκαλία
Χρυσή Φουκαράκη Π.Τ.Δ.Ε χειμερινό εξάμηνο/ 2015-2016 Barcelona, Ισπανία Πρακτική Άσκηση
Fillipa Ferreira Ψυχολογία Χειμερινό εξάμηνο/ 2017-2018 Ρέθυμνο, Ελλάδα Σπουδές
Φωτογραφίες στο Διαγωνισμό έστειλαν επίσης οι:
Μίνωας Ανδριώτης, Γεωργία Διαμαντάκη, Άννα Δοξαστάκη, Κατερίνα Δωροβίνη, Αλεξάνδρα Ζαχαριάδη, Μαρία Καπετανάκη, Κατερίνα Κορνηλάκη, Μαριάννα Κουγιτάκη, Ελένη Λιουδάκη, Νίκος Λίτινας, Ανδριανή Μπουγαδάκη, Γαλάτεια Νταναλάκη, Ελένη Οικονομάκη, Μανώλης Παπαδάκης, Δήμητρα Πρωτοψάλτη, Ιωάννης - Παύλος Σάββας, Ευάγγελος Σιμάκης, Ελπίδα Φουκαράκη, Γεωργία Χιονάκη, Αντώνης Ψιστάκης, Ana Ortega, Liliana Salgueiro.

Η ενεργή συμμετοχή στο Διαγωνισμό -μέσω της υποβολής φωτογραφικού υλικού- δεν θα είχε τόση σημασία, αν δεν είχε προηγηθεί η απόφαση κινητικότητας με το πρόγραμμα Erasmus- σε ένα ευρωπαϊκό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα ή φορέα, βίωμα που αναμφίβολα εμπλούτισε τα προσόντα, τις δεξιότητες αλλά και το πολιτισμικό κεφάλαιο των συμμετεχόντων. Συγχαίρουμε αυτούς που διακρίθηκαν για το έργο τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ειλικρινείς ευχαριστίες, επίσης, σε όσους και όσες συμμετείχαν έμμεσα στο Διαγωνισμό, δηλαδή στην Επταμελή Επιτροπή που κλήθηκε να αξιολογήσει το υποβληθέν φωτογραφικό υλικό, καθώς και στη φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, Μαρία Σταματάκη, για την επιμέλεια της αφίσας.

Αναγνωρίζοντας τη συμβολή όλων των παραπάνω στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, επιβραβεύεται όχι μόνο η διάκριση αλλά και η συμμετοχή!

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μανόλη Κουκουράκη για τη φιλοξενία της Έκθεσης στους χώρους της Βιβλιοθήκης και την υπεύθυνη του Εργαστηρίου Συντήρησης της Βιβλιοθήκης, κ. Νίκη Πετράκη για την επιμέλεια της Έκθεσης.

Η Έκθεση ξεκίνησε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9:00-20:00, Σάββατα 09:00-15:00

Τα αποτελέσματα του ανωτέρω Διαγωνισμού Φωτογραφίας για το Erasmus είναι διαθέσιμα στο https://goo.gl/MAhDif

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Go light
Του Νίκου Καλομενόπουλου
Ο θλιβερός Σεπτέμβρης
Νίκος Μολδοβανίδης
Προεκλογικές «αναγνώσεις»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινάει η Εβδομάδα Κρητικού Κρασιού στο Ρέθυμνο!

Ξεκινάει η Εβδομάδα Κρητικού Κρασιού στο Ρέθυμνο!

ΓΕΣΥΣΙΓΝΩΣΙΕΣ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΝΟΥ
Ανοιχτή Εβδομάδα Μαθημάτων στο Τζεπέτο

Ανοιχτή Εβδομάδα Μαθημάτων στο Τζεπέτο

Ανοιχτή Εβδομάδα Μαθημάτων θα πραγματοποιείται στο Τζεπέτο, μέχρι το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018Τα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:...
Βραδιά του Ερευνητή στο Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Laser του ΤΕΙ Κρήτης

Βραδιά του Ερευνητή στο Κέντρο Φυσικής Πλάσματος και Laser του ΤΕΙ Κρήτης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Έρχονται οι «Ημέρες Ρεθύμνου»

Έρχονται οι «Ημέρες Ρεθύμνου»

Οι «Ημέρες Ρεθύμνου», η αξιόλογη και πάντα με ποιοτικές επιλογές διοργάνωση, ξεκινά την 1η Οκτωβρίου....
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

25 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, 629 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ 43 ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Δημιουργικό Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής για παιδιά

Δημιουργικό Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής για παιδιά

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ