ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ελεγεία Ηρώων από την Εύα Λαδιά για το ολοκαύτωμα των Σακτουρίων

20-05-2019 14:47
Ελεγεία Ηρώων από την Εύα Λαδιά για το ολοκαύτωμα των Σακτουρίων

Μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο Αίθουσα, στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, Αρχών και φορέων, πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια συγκινητικη ατμόσφαιρα και με την συμμετοχή του Ομίλου βρακοφορων που απηγγειλαν για την περίσταση ριζιτικα τραγούδια και χόρεψαν χορούς, η εκδήλωση προβολής του ντοκιμαντέρ "Ελεγεία Ηρώων" της Δημοσιογράφου Εύας Λαδιά για το Ολοκαύτωμα των Σακτουρίων από τους Ναζί ενώ στο τέλος ο Πολιτιστικός σύλλογος παρέδωσε τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους που συνέβαλαν στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ με ανιδιοτελεια.

Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν:

  • Στην πρόεδρο της Πολιτιστικής αναγέννησης και Δημοσιογραφο Εύα Λαδιά για την δημιουργία του ντοκιμαντέρ και για την παράδοση βιβλίων στο σύλλογο ΣΑΚΤΟΥΡΙΩΝ.
  • Στο Μπάμπη Πραματευτακη για την μουσική του στο ντοκιμαντέρ.
  • Στον Πολιτικό μηχανικό Αντώνη Χατζηδάκη για την δωρεάν εκπόνηση τεχνικής μελέτης για την κατασκευή του ιστορικού και πολιτιστικού κέντρου Σακτουρίων.

Επίσης ο Πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε για την οικονομική αρωγή τους τον Περιφεριαρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτακη την Αντιπεριφερειαρχη Μαίρη Λιονη τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταρακη.  Επίσης ευχαρίστησε  τον διευθυντή εκπαίδευσης την Σχολής Αστυφυλακων Ρεθύμνου Νίκο Τζανακακη για την προσωπική του συμβολή.

Ευχαριστίες εκ μέρους του συλλόγου στον πρόεδρο του ομίλου Βρακοφορων Στέλιο Κιαγιαδακη και στα συγκροτήματα του ριζιτικου και του χορού.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί και τον ράδιο τηλεοπτικό παραγωγό Στέλιο Παττακο για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης και των υπευθυνο τελεταρχη της περιφερειακης ενότητας Ρεθύμνου Σταύρο Μπαλτατζιδη.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Νεκτάριος Χαραλαμπάκης στην ομιλία του εκτός από το καλοσωρισμα στους παρευρισκομενους μίλησε επιγραμματικα για το ιστορικό του ολοκαυτώματος, για τους σκοπούς του συλλόγου και ανέφερε ότι «οι ήρωες του 1941-44 ήταν απλοί άνθρωποι που έκαναν το καθήκον τους, χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτοί ήταν οι μαχητές της ελευθερίας και της τιμής. Αυτοί ήταν οι γενναίοι που αγαπούσαν την πατρίδα τους και σέβονται την ιστορία της. Αυτοί ήταν οι "Αθάνατοι " που έπεσαν τραγουδώντας αντάμα με το θάνατο. Αυτοί ήταν οι "τρελοί" που την ήττα την μεταμόρφωσαν σε Νίκη. Είναι η μοίρα μας να σηκωνομαστε και να σκεκομαστε όρθιοι, απέναντι σε κάθε κατακτητη.

Αυτή τη στάση ζωής έχουν τηρήσει όλες οι προηγούμενες γενεές μας.... Αυτό λειτουργεί ως εθνική παρακαταθήκη, ως συλλογική συνείδηση, ως καθήκον απέναντι στον πολιτισμό μας... Είναι μέσα στο αίμα μας... τροφοδοτεί την καρδιά μας, έτσι μόνο μπορούμε να ζήσουμε!!!!

Είναι ακριβώς όπως και η Ελλάδα, που είναι η ψυχή και το πνεύμα της Ανθρωπότητας, γι αυτό κι αποτελεί το ακριβότερο "δώρο"του χρόνου, σε όλο τον κόσμο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή