ΕΛΛΑΔΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελένη Παναγιωταρέα: «Προτεραιότητες η οικονομική ευημερία και η ασφάλεια στην Ευρώπη»

24-05-2019 00:58
Ελένη Παναγιωταρέα: «Προτεραιότητες η οικονομική ευημερία και η ασφάλεια στην Ευρώπη»

Με έμφαση στους άξονες της οικονομικής ευημερίας που θα δώσουν ώθηση στους άξονες ανάπτυξης και στην Ελλάδα αλλά και την ασφάλεια των χωρών στην Ευρώπη, βλέπει την «επόμενη ημέρα» στην Ευρώπη, η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελένη Παναγιωταρέα.

Η κα Παναγιωταρέα αναφέρθηκε στο κρίσιμο διακύβευμα για την Ευρώπη και τις διεκδικήσεις για το μέλλον μέσα από στοχευμένες προτάσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την ανάγκη η Ελλάδα να κερδίσει το «στοίχημα» της μείωσης της ανεργίας των νέων, της προσέλκυσης επενδύσεων και κονδυλίων και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ δύσκολη καμπή…

Βρίσκεται σε μια πάρα πολύ δύσκολη καμπή γιατί οι εθνικιστές κερδίζουν διαρκώς έδαφος στην εσωτερική πολιτική σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και γιατί επίσης η ατζέντα τους πια είναι ότι θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη εκ των έσω. Αυτό και μόνο ακούγεται πάρα πολύ ανησυχητικό για το τι σκέφτονται να κάνουν. Φοβάμαι ότι θα επανέλθουμε σε μια Ευρώπη με κλειστά σύνορα, απομονωμένοι, με μειωμένους προϋπολογισμούς και κονδύλια. Είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και φυσικά η Νέα Δημοκρατία που είναι το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα της χώρας- και το έχει αποδείξει από το 1974 όταν μας έβαλε ο Κώστας Καραμανλής στην ΕΟΚ μέχρι και σήμερα- θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να μπορέσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Η άλλη κρίσιμη μάχη είναι ακριβώς το πώς θα μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι πίσω στον πυρήνα της ευρωζώνης και πως θα μπορέσουμε να ασκήσουμε τη δική μας οικονομική πολιτική. Εμείς έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο, αξιόπιστο πρόγραμμα που αφορά και στη μείωση της φορολογίας και στη δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων εργασιών, αλλά επίσης πως θα προχωρήσουμε σε μια δίκαιη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης και σε ένα πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων.

Υπάρχει μεγάλο θέμα με τις ακραίες πολιτικές μορφές που βλέπουμε να εκδηλώνονται και στην Ευρώπη;

Οι ευρωπαίοι και οι έλληνες πολίτες ενδιαφέρονται για δύο πράγματα, την οικονομική τους ευημερία και την ασφάλεια. Η Ευρώπη τα εξασφάλιζε αυτά μέχρι πρόσφατα και τώρα μοιάζει να έχει χαθεί λίγο αυτό το μονοπάτι. Και γιατί βλέπουμε να αυξάνονται οι οικονομικές ανισότητες όχι μόνο μεταξύ των κρατών μελών αλλά και μέσα στα ίδια τα κράτη μέλη, ακόμη και μέσα στη Γερμανία που είναι η οικονομική ατμομηχανή της ευρωζώνης. Επιπλέον, διότι με τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις και με την άνοδο του ISIS και την μη δυνατότητα της Ευρώπης να την αντιμετωπίσει όπως θα έπρεπε, δημιουργείται ένα αίσθημα ανασφάλειας που και αυτό χρησιμοποιείται από τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς ενάντια στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα αιτήματα είναι δίκαια και πρέπει να απαντηθούν. Δεν μπορεί η Ευρώπη να αναβάλλει πλέον αποφάσεις και σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο ασφάλειας. Πρέπει να προχωρήσει με συγκεκριμένα και σταθερά βήματα σε νέες μορφές ενοποίησης,αλλιώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πραγματικά να πετύχει η ατζέντα των ακραίων.

Εμείς τι μπορούμε να περιμένουμε την επόμενη ημέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ; Τι μπορούμε και τι πρέπει να διεκδικήσουμε;

Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ασφάλεια και στη φύλαξη των συνόρων μας. Πρέπει να διεκδικήσουμε σημαντικά κονδύλια για να δημιουργήσουμε και τη μόχλευση και τη σωστή τους διαχείριση σε εθνικό επίπεδο ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις, καθώς χρειαζόμαστε μια κρίσιμη μάζα επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν καλές και καλά αμειβόμενες δουλειές που χρειάζεται ο τόπος για την αναχαίτιση του brain drain και για να σταματήσει η μάστιγα της νεανικής ανεργίας που στη χώρα μας είναι η πιο ψηλή. Πρέπει να συμμετέχουμε στο διάλογο που θα ξεκινήσει για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ώστε κανένας ευρωπαίος και Έλληνας πολίτης να μην βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη ευελιξία που δίνει το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης, ώστε να προχωρήσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος, να ανακουφιστούν οι κοινωνικά ευάλωτοι και να υπάρξουν ξανά δαπάνες για την υγεία και την παιδεία.

Είναι δημοψήφισμα αυτές οι εκλογές;

Έχουμε πει ότι είναι δημοψήφισμα γιατί είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δώσουν μια καθαρή και πειστική απάντηση και μια καθαρή νίκη στη Νέα Δημοκρατία. Να δώσουν ένα τέλος στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Είδαμε δέκα μέρες πριν τις εκλογές ψηφοθηρικού χαρακτήρα επιδοματική πολιτική ενώ η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας, αν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Παράλληλα, εμείς μιλάμε και για την Ευρώπη και ζητάμε τη θετική ψήφος των πολιτών, όχι ως δυσαρέσκεια στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως θετική ψήφο στο δικό μας πρόγραμμα, τις αρχές και θέσεις.

Δεν απεμπολώ τον ενθουσιασμό μου,. Έχω πάρει ένα μεγάλο ρίσκο γιατί είμαι μητέρα τριών παιδιών όμως θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη. Εγώ θέλω με κάθε τρόπο ως μητέρα να βοηθήσω στο θέμα της νεανικής ανεργίας και με την προσέλκυση κονδυλίων, την δημιουργία δομών, τη μεταφορά τεχνογνωσίας. Θέλω τα παιδιά μας να μπορούν να ονειρεύονται και στη χώρα μας, να μην πρέπει να φύγουν για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσκεψη Λ. Αυγενάκη με τους φορείς του ποδοσφαίρου για την αντιμετώπιση της βίας

Σύσκεψη Λ. Αυγενάκη με τους φορείς του ποδοσφαίρου για την αντιμετώπιση της βίας

Μία ακόμα ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα πραγματοποίησε σήμερα, με τις αρχές και τους φορείς του ποδοσφαίρου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού...
«Σαφάρι» του Υπουργείου Εργασίας κατά της αδήλωτης εργασίας

«Σαφάρι» του Υπουργείου Εργασίας κατά της αδήλωτης εργασίας

Καθολικοί, στοχευμένοι και επιτόπιοι έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και ανασφάλιστης...
Έως την Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Έως την Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Την άλλη εβδομάδα, μεταξύ της Τρίτης και Πέμπτης (27-29 Αυγούστου), θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, καθώς και τα ονόματα...
Υπουργείο Παιδείας: Στα σχολεία τα βιβλία - Θα καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις

Υπουργείο Παιδείας: Στα σχολεία τα βιβλία - Θα καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις

Η παράδοση των βιβλίων στα σχολεία έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών στην πρωτοβάθμια και τη...
Μηταράκης: Στόχος μας η μείωση των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων

Μηταράκης: Στόχος μας η μείωση των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων

Για τη νέα επικουρική σύνταξη, αλλά και για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών – εργαζομένων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, μίλησε στον Σκάι ο υφυπουργός...
ΔΕΗ: Εθελουσία, κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων και κυνήγι κακοπληρωτών στο σχέδιο της κυβέρνησης

ΔΕΗ: Εθελουσία, κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων και κυνήγι κακοπληρωτών στο σχέδιο της κυβέρνησης

Με κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων και στροφή στην πράσινη ενέργεια, εθελουσία έξοδο για εργαζόμενους και κυνήγι των στρατιωτικών κακοπληρωτών σχεδιάζει η κυβέρνηση...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή