ΡΕΘΥΜΝΟ

Ένα ΑΜΕΑ ζητά την ψήφο σας!

22-05-2019 00:56
Ένα ΑΜΕΑ ζητά την ψήφο σας!

Του Γιώργη Καλογεράκη

Γέννημα-θρέμμα της ρεθεμνιώτικης γης, είδα το φως του ήλιου το 1964!

Μαζί μου έφερα το ισόβιο φορτίο μιας συγγενούς καρδιοπάθειας!

Μέχρι τώρα το πάλεψα με τρεις εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς και πρόσφατα με την τοποθέτηση βηματοδότη-απινιδωτή! Δεν κόλλησα όμως ποτέ εκεί…

Αγωνίστηκα, αξιοποιώντας τις πνευματικές μου ικανότητες! Έκανα Παιδαγωγικές σπουδές σε Ηράκλειο και Αθήνα! Ιδιαίτερα στο Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας σπούδασα Ειδικός Παιδαγωγός. Επέλεξα συνειδητά την Ειδική Αγωγή, για να προσφέρω στα παιδάκια με φυσικές αδικίες, όντας κι εγώ κάποτε τέτοιο!

Υπηρετώ μέχρι σήμερα ως Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής! Αλλά ούτε εκεί έμεινα…

Ασχολήθηκα με τα καλλιτεχνικά και δη με τα θεατρικά, κάνοντας τη δική μου κατάθεση ψυχής χρόνια τώρα, ιδιαίτερα δε μέσα από τη Θεατρική Ομάδα Μητροπόλεως, που την ευθύνη της μου ανέθεσε με περισσή αγάπη ο Σεβασμιότατος!

Ναι, αυτοί είμαστε τα ΑΜΕΑ!

Ούτε επαίτες, ούτε παρίες της ζωής, αλλά αγωνιστές της καθημερινότητας! Προσπαθούμε ν’ αναχαιτίσουμε, συν τοις άλλοις, και τη φυσική αδικία που μας τυραννά και μας κατατρέχει!

Στις 9 του Γενάρη, ο Δήμαρχός μας, που με αγάπη και στοργή έχει σκύψει πάνω από τα προβλήματά μας χρόνια τώρα, μου έκανε μια πρόταση τιμής :

να με συμπεριλάβει στη λίστα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του!

Γνωρίζοντας ότι επιλέγει πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, άτομα που όπως ο ίδιος δηλώνει δεν είναι «κουμπάροι, σύντεκνοι, υποδείξεις κομματικών γραφείων κτλ», αλλά που να μπορούν να διεκπεραιώσουν υπεύθυνα μια συγκεκριμένη εργασία, αισθάνθηκα το μέγεθος της ΕΥΘΥΝΗΣ!

Δική μου ημερομηνία αγωνίας δεν είναι η 26η του Μάη, αλλά η 1η του Σεπτέμβρη, εφόσον εκλεγώ, όπου θα πρέπει ν’ αποδείξω και στον Δήμαρχό μας αλλά και σε όσους με τιμήσουν με την ψήφο τους, ότι καλώς έπραξαν!

Και στο σημείο αυτό θέτω ένα ρητορικό ερώτημα στους συμπολίτες μου :

Είμαστε μια κοινωνία ανοιχτή, χωρίς προκαταλήψεις και περιορισμούς, όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος, ή μένουμε στις αγκυλώσεις του χθες;

Γιατί θα ήταν πραγματικά μεγάλη ικανοποίηση και για τα ίδια τα ΑΜΕΑ, η ανάδειξη ενός μέλους τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο η κατά καιρούς ψηφοθηρική τους εκμετάλλευση, με άκαρπη συμμετοχή σε συνδυασμούς.

Και η ανάδειξη αυτή δεν έχει να κάνει με μια τιμητική επιβράβευση και μόνο.

Θα δειχτεί περίτρανα ότι πραγματικά και η δική μας κοινωνία στο Ρέθυμνο αφενός τα αντιμετωπίζει ως πραγματικά ισότιμα μέλη της και αφετέρου τα ίδια είναι ικανά να ανταπεξέρθουν με αντιπροσφορά τους, σε ένα τομέα ποικίλης κοινωνικής δραστηριότητας και ευθύνης, όπως αυτόν του Δήμου μας.

Ασφαλώς δε η ανάδειξη αυτή στη Δημοτική του Ομάδα, θα ήταν ένα ακόμα λαμπερό πετράδι στο στέμμα της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς του Δημάρχου μας!

Καλώ δε σήμερα, ως μέλος του Σωματείου, όλους τους συναγωνιστές μου για ένα δυναμικό παρόν στην κάλπη! Δεν πρέπει να λείψει κανένας, παρά τα προβλήματα που τους βασανίζουν. Γιατί κάθε χαμένη ψήφο για στον Συνδυασμό μας είναι μια χαμένη ευκαιρία στο χαμόγελο, το όνειρο και την ελπίδα!!!

Ο Γιώργης Καλογεράκης είναι  Συγγραφέας – Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής και Μέλος του Σωματείου ΑΜΕΑ Ρεθύμνης, υποψήφιος με τη «Νέα Αντίληψη» του Γιώργου Μαρινάκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στην Κοξαρέ , με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 19χρονου και ενός 50χρονου που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο...
Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

Εγκαινιάζεται η αναστηλωμένη ιστορική μονή Αποστόλου Παύλου στον Γάλλο

Εγκαινιάζεται η αναστηλωμένη ιστορική μονή Αποστόλου Παύλου στον Γάλλο

Ανδρέας Ξανθός: « Με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε αυτή τη μάχη»

Ανδρέας Ξανθός: « Με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε αυτή τη μάχη»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ  ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΛΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ...
Στόχος η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία!

Στόχος η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία!

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Υπάρχει μία πραγματική πρόθεση τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και από όλα τα στελέχη όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να προχωρήσουμε την...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Τίχων, Τύχων