ΚΡΗΤΗ

Εντυπωσιασμένοι οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν στα μαθήματα ορειβατικού σκι από την Περιφέρεια Κρήτης

12-02-2019 17:04
Εντυπωσιασμένοι οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν στα μαθήματα ορειβατικού σκι από την Περιφέρεια Κρήτης

Ξεκίνησαν χθες τα μαθήματα σκι βουνού στο Λάκκο του Μυγερού, στα Λιβάδια Μυλοποτάμου, στα πλαίσια της εβδομάδας χιονιού. 

Είναι ένα πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (F.I.S),που για πρώτη φορά υλοποιείται πιλοτικά από την Περιφέρεια Κρήτης και τη  Μ.Κ.Ο «Μαύρο Πρόβατο», με τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας των Λιβαδίων Μυλοποτάμου.

Στη δράση συμμετέχουν πιλοτικά μαθητές από δημοτικά σχολεία της Επαρχίας Μυλοποτάμου, ενώ σχεδιάζεται η επέκταση του προγράμματος, από το επόμενο έτος, σε περισσότερα σχολεία του νησιού.

Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα συμμετείχαν μαθητές από τα δημοτικά σχολεία Αγ. Μάμα, Λιβαδίων και Γαράζου και σήμερα μαθητές από τα δημοτικά σχολεία Ζωνιανών και Αξού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι μαθητές από τα δημοτικά σχολεία Περάματος, Πανόρμου, Αγγελιανών, Ανωγείων και Μπαλίου.

Τα μαθήματα χιονοδρομίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης, μαζί με τοπικούς παράγοντες των Λιβαδίων, ανάμεσά τους ο Ιερέας της τοπικής ενορίας  π. Ανδρέας Κόκκινος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιώργος Βάμβουκας και ο λάτρης του ορειβατικού σκι Μανόλης Νύκταρης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παρασύρης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, στηρίζει τέτοιου είδους βιωματικού χαρακτήρα δραστηριότητες, αγωγής υπαίθρου, που παρέχουν στα παιδιά μοναδικές εμπειρίες, οι οποίες δεν μπορούν να αναπαραχθούν στο εσωτερικό του σχολείου. Τα παιδιά μέσα από την εκμάθηση του ορειβατικού σκι, έρχονται σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές του Ψηλορείτη, αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, γνωρίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου τους, έρχονται σε επαφή με ένα άθλημα που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία των ορεσίβιων κοινωνιών και συνδέεται με το ήπιο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που μπορεί να ακολουθήσει η περιοχή.

Επίσης, ο υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος και εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Το Μαύρο Πρόβατο» Μάνος Ρουμελιωτάκης τόνισε ότι «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από το 2007 στην υπόλοιπη Ελλάδα και βρισκόμαστε στην ευτυχή θέση να το υλοποιήσουμε για πρώτη φορά στην Κρήτη, το νοτιότερο προορισμό της Ευρώπης για ορειβατικό σκι με πάνω από 200 συμμετοχές μαθητών Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τη μαθητική κοινότητα και ευελπιστούμε από του χρόνου να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε σχολικές μονάδες και των λοιπών περιφερειακών ενοτήτων προς όφελος τόσο των μαθητών όσο και των τοπικών κοινωνιών που βρίσκονται στην ενδοχώρα της Κρήτης. Το νησί μας διαθέτει πανέμορφους ορεινούς όγκους που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τους αντίστοιχους της υπόλοιπης Ελλάδας και προσφέρονται για το άθλημα – δραστηριότητα του ορειβατικού σκι». Κλείνοντας, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφέρεια Παιδείας που συνέβαλαν τα μέγιστα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς επίσης την τοπική κοινωνία των Λιβαδίων και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco Ψηλορείτης για τη φιλοξενία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ναθαναήλ, Ναθάνης, Ναθαναήλος, Ναθαναήλης, Ναθαναηλία, Ναθανηλία, Ναθανίτσα Νέαρχος, Νιάρχος Πάγκαλος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ