ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έρευνα: Οχι αλκοόλ, όχι σεξ, μόνο οικογένεια και Ιντερνετ

19-07-2018 12:28
Έρευνα: Οχι αλκοόλ, όχι σεξ, μόνο οικογένεια και Ιντερνετ

Οι έφηβοι προτιμούν ολοένα και περισσότερο να περνούν τον χρόνο τους στο Διαδίκτυο και να συναναστρέφονται με τις οικογένειές τους αντί να έχουν σεξουαλικές σχέσεις, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη. 

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι τα παιδιά ηλικίας από 16 έως 18 ετών καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ και επικεντρώνονται περισσότερο στην εκπαίδευση και στις μελλοντικές τους σταδιοδρομίες συγκριτικά με τις γενιές του παρελθόντος. Η βρετανική συμβουλευτική υπηρεσία εγκυμοσύνης (BPAS) δήλωσε πως αυτοί οι παράγοντες μπορούν εν μέρει να εξηγήσουν τα αρκετά χαμηλότερα επίπεδα εφηβικής εγκυμοσύνης που παρατηρούνται τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με δηλώσεις των ερευνητών, οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των εφήβων παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αλλαγή, καθώς οι νέοι τού σήμερα εστιάζουν στον χρόνο με την οικογένεια και την επαφή μέσω του Διαδικτύου, γεγονός που αδιαμφισβήτητα επηρεάζει την πιθανότητα να έχουν σεξουαλικές σχέσεις. Μάλιστα, τα δύο τρίτα των εφήβων που ερωτήθηκαν ανέφεραν πως δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ, ενώ το ένα τέταρτο δήλωσε ότι δεν έχει ποτέ καταναλώσει αλκοόλ.

Ταυτόχρονα, περισσότερα από τα δύο τρίτα (70%) των ερωτηθέντων ανέφεραν πως επικοινωνούν με τους φίλους τους ηλεκτρονικά τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, ενώ λιγότερο από το ένα τέταρτο (24%) παραδέχθηκαν ότι συναντιούνται εξίσου συχνά από κοντά με τα φιλικά τους πρόσωπα. Το ένα πέμπτο των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε πως συναντιέται με φίλους εκτός πλαισίου του σχολικού προγράμματος μόλις μία φορά τον μήνα, ή και λιγότερο. Οι ερευνητές κατέληξαν πως οι νέοι που συναναστρέφονται διά ζώσης με τους φίλους και συμμαθητές τους απολαμβάνουν σημαντικά αυξημένες πιθανότητες να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα.

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια φαίνεται πως αναδεικνύεται ως νέα προτεραιότητα για τους εφήβους, καθώς το 33% των συμμετεχόντων χαρακτήρισαν τον χρόνο που περνούν με τα μέλη της οικογενείας τους «εξαιρετικά σημαντικό», ενώ συγκριτικά μόλις το 27% ανέφεραν το ίδιο για τον χρόνο με τους φίλους. Τέλος, η πλειονότητα των εφήβων σε ποσοστό 86% συμφώνησε πως η ακαδημαϊκή επιτυχία, οι καλοί βαθμοί και η μελλοντική τους επαγγελματική κατάρτιση αποτελούν προτεραιότητα στη ζωή τους.

«Η έρευνά μας αποκαλύπτει ότι πρόκειται για μια γενιά η οποία επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, συνειδητοποιεί τις οικονομικές προκλήσεις της εποχής, αλλά παραμένει αποφασισμένη να πετύχει και να ανεξαρτητοποιηθεί, και η οποία απολαμβάνει εξίσου να περνά τον χρόνο της με την οικογένεια αλλά και με τους φίλους», δήλωσε η επικεφαλής ερευνών της βρετανικής συμβουλευτικής υπηρεσίας εγκυμοσύνης, Κάθριν Ο’ Μπράιαν. «Φαίνονται πως οι έφηβοι του σήμερα δίνουν ιδιαίτερη αξία στην ευθύνη και στην ωριμότητα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το σεξ και το αλκοόλ», προσέθεσε.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Περί απολύσεων ο λόγος
Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγάπη, Αγάπιος Αγαθόκλεια, Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος Ελπίδα Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντία, Παντολεοντής, Παντολεοντή Πηλεύς, Πηλέας Πίστις, Πίστη Σόνια, Σώνια Σοφία, Σοφιανός, Σοφιανή, Σοφούλα, Σοφούλης, Σόφη, Σοφίτσα, Σοφίνα