ΡΕΘΥΜΝΟ

Εξοργίζει τους πρατηριούχους η προοπτική πλαφόν

10-08-2018 12:44
Εξοργίζει τους πρατηριούχους η προοπτική πλαφόν

ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΡΑΕ
-Δεν είμαστε εμείς που αισχροκερδούμε λέει ο Ηρακλής Ξυδάκης

Την οργή των ιδιοκτητών πρατηρίων καυσίμων προκαλεί η πρόταση της ΡΑΕ για την επιβολή πλαφόν στις τιμές της βενζίνης σε 17 νομούς, μεταξύ αυτών και στο νομό Ρεθύμνου, θεωρώντας ότι μία τέτοια απόφαση είναι άδικη.

Πιο συγκεκριμένα, την επιβολή πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου κίνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) σε 17 νομούς της χώρας.

Πρόκειται για τους νομούς Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Φωκίδος, Ρεθύμνης, Κέρκυρας, Λευκάδος, Κιλκίς, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδων, Χίου, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Ροδόπης και Καστοριάς.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, το πλαφόν στις τιμές θα ισχύει ως και την επόμενη Κυριακή και η ανώτατη τιμή θα επαναϋπολογίζεται κάθε Παρασκευή με βάση συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που αναφέρεται στη γνωμοδότησή της και θα ισχύει από την αμέσως επόμενη Δευτέρα.

Επίσης, με βάση τον συγκεκριμένο τύπο, θα εξετάζονται οι επικρατούσες τιμές και στους υπόλοιπους νομούς της χώρας εάν πληρούν το κριτήριο ένταξης στο καθεστώς επιβολής ανώτατης τιμής καυσίμου και φυσικά όσοι νομοί το πληρούν θα προστίθενται στη σχετική λίστα.

«ΔΕΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΜΕ»

Αγανακτισμένος μίλησε στην Κρητική Επιθεώρηση ο πρόεδρος των βενζινοπωλών στο Ρέθυμνο, Ηρακλής Ξυδάκης.

«Δεν αισχροκερδούμε εμείς. Δηλαδή, πως γίνεται εμείς να πουλάμε με 1,714 ευρώ τη βενζίνη και να θεωρείται αισχροκέρδεια και να μην θεωρείται το ίδιο στο Ηράκλειο με 1,701 και στο Λασίθι με 1,711», σχολίασε ο κ. Ξυδάκης, προσθέτοντας πως οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε «τρελή άνοδο». «Τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, τις διεθνείς τιμές, τους φόρους και τον ΦΠΑ δεν τα βλέπει το ελληνικό κράτος; Δηλαδή εμείς είμαστε αυτοί που αισχροκερδούν, όταν η τιμή που αγοράζουμε από το διυλιστήριο μαζί με τον ΦΠΑ και τους φόρους είναι 1,55 ευρώ. Αλλά αυτά δεν τα ακουμπούν, ενώ εμείς προσπαθούμε να μην μετακυλίουμε στην αγορά τις καθημερινές αυξήσεις», συνέχισε.

Στο μεταξύ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) ζητά απ' τη ΡΑΕ την σύσκεψη όλων των παραγόντων της Αγοράς Πετρελαιοειδών, προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις, πριν από «οποιαδήποτε εσφαλμένη απόφαση – εισήγηση», περί επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων,
Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με τους πρατηριούχους «η εικόνα των τιμών οφείλεται σε άλλους παράγοντες και όχι στην αισχροκέρδεια όπως κάποιοι ισχυρίζονται».

«Αν όντως υπάρχει αισχροκέρδεια, ας την εντοπίσουμε όλοι μαζί» αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Συμμετοχή στη λήψη της οριστικής απόφασης για την τιμή των καυσίμων ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ). Με ανακοίνωσή της ζητά το συντομότερο δυνατόν συνάντηση με την αρμόδια αρχή, ώστε να καταθέσει τις θέσεις της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Σπυρίδων, Σπυρίδωνας, Σπύρος, Σπυρέτος, Σπυράκης, Σπυράκος, Σπυρούλα, Σπυρέτα, Σπυρίνα, Σπυριδούλα, Σπυρίδινα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ