ΡΕΘΥΜΝΟ

Φ. Γεννηματά απο τα Ανώγεια: «Το Κίνημα Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων»

02-03-2019 13:34
Φ. Γεννηματά απο τα Ανώγεια: «Το Κίνημα Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων»

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ –ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

 

Στα Ανώγεια και το Μπαλί βρέθηκε σήμερα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στέλνοντας το μήνυμα πως το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ προανήγγειλε τροπολογία στη Βουλή να χαρακτηριστούν οι πληγέντες πλημμυροπαθείς.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνοδευόμενη τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, τον γραμματέα ΝΕ Ρεθύμνου του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Σαρρή, τους υποψήφιους βουλευτές Ρεθύμνου Νίκο Κοτζαμπασάκη, Δημήτρη Βαονάκη και Αποστόλη Ψωμά και τον υποψήφιο δήμαρχο Μυλοποτάμου Γιώργο Παπακωνσταντή επισκέφτηκε σήμερα τα Ανώγεια και στη συνέχεια μετέβη στο Μπαλί όπου  πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία όπου σημειώθηκαν οι καταστροφές απο την κακοκαιρία. Παρόντες ήταν οι δήμαρχοι Ανωγείων και Μυλοποτάμου, τοπικά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ και φίλοι του κόμματος 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ 

Η κα Γεννηματά έτυχε θερμής υποδοχής στα Ανώγεια ενώ επισκέφθηκε και το μνημείο για τα Ολοκαυτώματα των Ανωγείων. «Σε τούτο δω το μέρος, μπροστά σε αυτό το μνημείο, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα. Και δεν μπορεί παρά το μυαλό μου να πηγαίνει στο μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή της παράταξης μας, που ίσως ήταν η τελευταία του πολιτική πράξη η εντολή του, έτσι ώστε το ελληνικό κράτος επίσημα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις» ανέφερε σε δήλωσή της τονίζοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων» ανέφερε σε δήλωσή της.

 Η κα Γεννηματά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίσκεψη στα Ανώγεια τα οποία είπε πως επισκέπτεται για πρώτη φορά και επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Τόσες φορές στην Κρήτη, αλλά δυστυχώς δεν είχα καταφέρει να επισκεφτώ αυτόν τον καταπληκτικό τόπο, με το μεγάλο όνομα, με τους αγώνες για την ελευθερία, για τη δημοκρατία. Ένας μύθος, πραγματικά, ακολουθεί τα Ανώγεια σε όλη την Ελλάδα και σήμερα που τα επισκέπτομαι, αισθάνομαι ότι δένομαι ακόμα περισσότερο, γιατί πια τα Ανώγεια έχουν για μένα συγκεκριμένα πρόσωπα».  Η ίδια πρόσθεσε: «Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται. Συναντιόμαστε διαρκώς μαζί τους. Είναι εν ζωή παλιοί αγωνιστές, αλλά και νεότεροι άνθρωποι, που πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια. Το Κίνημα Αλλαγής, λοιπόν, είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην περιοχή η Φώφη Γεννηματά  είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και να ξεναγηθεί στο  σπίτι του Νίκου Ξυλούρη.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ

Το Μπαλί του Μυλοποτάμου Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να διαπιστώσει τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που σάρωσε το νησί την περασμένη εβδομάδα.

Από το σημείο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ότι "θα καταθέσουμε τροπολογία για να χαρακτηριστεί η περιοχή, να χαρακτηριστούν οι κάτοικοι πλημμυροπαθείς, για να αντιμετωπιστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες και εμπόδια".

Αμέσως μετά, η κα. Γεννηματά παρότρυνε την κυβέρνηση "να ορίσει συντονιστή υπουργό για να λύσει όλα τα προβλήματα, που δημιουργούνται με τις υπηρεσίες, τους οργανισμούς και τις διαδικασίες, που είναι πάρα πολλά. Εάν δεν το κάνει τώρα, σε λίγες μέρες θα παλεύουν οι άνθρωποι μόνοι", όπως εκτίμησε η ίδια.

«Εμείς θα είμαστε εδώ θα παρακολουθούμε από κοντά και μέσα από το κοινοβουλευτικό έλεγχο θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μη μείνουν μόνοι τους οι κάτοικοι και του Ρεθύμνου και της Κρήτης», σημείωσε η κα Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στο Ρέθυμνο, Μιχάλης Σαρρής ανέφερε πως σημαντικός στόχος του ΚΙΝΑΛ που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες από την κακοκαιρία είναι να υπάρξει κοινοβουλευτική παρέμβαση ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες έτσι ώστε η βοήθεια να φτάσει άμεσα στους δήμους και στην περιφέρεια για την αποκατάσταση των πληγέντων και των ζημιών.

Ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος περιέγραψε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο λέγοντας πως οι ζημιές που υπάρχουν δεν μπορεί κανείς να τις καταμετρήσει αλλά ούτε και να τις φανταστεί. Οι βασικές καταστροφές, είπε, είναι σε υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης όπως και σε βιολογικούς καθαρισμούς όπως το βιολογικό του Μπαλίου και του Πανόρμου με τεράστιες ζημιές και καταστροφές.

Για πολλούς μήνες την τοπική αυτοδιοίκηση και προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση όσο και να το προσπαθήσουμε, αφού όπου υπάρχουν ποτάμια αριστερά και δεξιά οι δρόμοι έχουν αφανιστεί, έχουν χαθεί περιουσίες. Έχω την αίσθηση ότι όλος ο προϋπολογισμός της Ελλάδας δεν φτάνει για τις ζημιές που έχει υποστεί ο Μυλοπόταμος Υπάρχουν πολλές καθιζήσεις και κατολισθήσεις και υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, θα περάσει χρόνος μέχρι την αποκατάσταση διότι για να γίνουν σε κάποια σημεία παρεμβάσεις θα πρέπει να στεγνώσουν οι όγκοι των χωμάτων, να μην υπάρχουν βρεγμένα εδάφη, ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα που μπορεί ακόμα και να κοστίσουν ζωές».

φωτογραφίες: Δημήτρης Πολιτάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχαν κάνει τις κλοπές...επαγγελμα

Είχαν κάνει τις κλοπές...επαγγελμα

Σύλληψη δυο ατόμων 18 και 26 ετών στο Ρέθυμνο
Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Η φύση «οδηγός» για την προαγωγή της υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος

Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Η φύση «οδηγός» για την προαγωγή της υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος

ΠΛΗΘΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΥΓΙΗ ΠΡΟΤΥΠΑ
Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν και ενώνουν την κοινωνία για καλό σκοπό!

Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν και ενώνουν την κοινωνία για καλό σκοπό!

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
Από τη Δευτέρα θα απομακρύνονται τα υλικά εκσκαφής στην Αγία Ειρήνη

Από τη Δευτέρα θα απομακρύνονται τα υλικά εκσκαφής στην Αγία Ειρήνη

Άμεση ήταν η απάντηση από την Π.Ε. Ρεθύμνου για το έργο στην Αγία Ειρήνη, για το οποίο υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους ότι εκτελείται με αργούς ρυθμούς....
Ηλεκτροκίνητα πατίνια: ανησυχία και προβληματισμός για τη νέα μόδα

Ηλεκτροκίνητα πατίνια: ανησυχία και προβληματισμός για τη νέα μόδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ
Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Τους αστυνομικούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έσωσαν πολίτες από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στην Κρήτη, βράβευσε χθες ο Γενικός...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη