ΚΡΗΤΗ

Για πρώτη φορά κανονισμός άρδευσης από τον ΟΑΚ

09-02-2019 09:16
Για πρώτη φορά κανονισμός άρδευσης από τον ΟΑΚ

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ 19 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΥΒΙΚΟ

Για πρώτη φορά από την ανάληψη της διαχείρισης των έργων  που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., εκπονήθηκε και εγκρίθηκε  κανονισμός άρδευσης ο οποίος  καλύπτει πλήρως τις δραστηριότητες διανομής αρδευτικού νερού με τους καταναλωτές χρήστες του. Αυτό αποφασίστηκε στο πλαίσιο της 2ης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού την Πέμπτη, όπου ελήφθησαν ακόμα αρκετές αποφάσεις.

Ξεκίνησε η διαδικασία για την έγκριση της κοστολόγησης και των τιμολογίων του αρδευτικού νερού και νερού ανθρώπινης κατανάλωσης που παρέχει ο Οργανισμός. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τις διαδικασίες διαβούλευσης του Ο.Α.Κ. Α.Ε. με τους φορείς –μεγάλους πελάτες (ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΤΟΕΒ) ενώ παράλληλα αποφασίστηκε με βασικό στόχο την εκλογίκευση των χρεώσεων  και με βάση τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Υδάτων, ότι:

Α. Η τιμολόγηση του νερού θα γίνεται ανά χρήση και σε δύο γεωγραφικές περιοχές (Δυτική - Ανατολική Κρήτη)

Β. Η τιμολόγηση θα βασιστεί στον διαχωρισμού νερού για ύδρευση, άρδευση και βιομηχανία (και λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες)

Γ. Θα υπάρξει διαχωρισμός νερού που δίνεται για γεωργική χρήση και για λοιπές, με κύριο στόχο να εξαλειφθούν κάποιες υψηλές χρεώσεις σε αγρότες.

Ε. Οι λογαριασμοί οι οποίοι θα έχουν καθυστέρηση στην εξόφληση θα υπόκεινται σε τόκους, όπως ορίζεται από τον νόμο

  1. Ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. με στόχο την διασφάλιση των διαδικασιών και την ποιότητα λειτουργίας του Φράγματος Βαλσαμιώτη προχωράει σε σειρά ενεργειών.
  2. Με στόχο την ταχύτερη –κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου Κόμβου Μουρνιών, και αφού έλαβε τις γραπτές διαβεβαιώσεις του αναδόχου ότι τάχιστα θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες επί της οδού Ζυμβρακάκηδων αποφάσισε όπως για το συμφέρον του έργου να δεχτεί την ένσταση του αναδόχου περί μη έκπτωσής του.
  3. Με στόχο την κατασκευή του Διυλιστηρίου στο Ρέθυμνο, όπου θα αξιοποιηθεί το νερό του Φράγματος Ποταμών ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. προχωρά στην ολοκλήρωση εξαγοράς του οικοπέδου όπου θα υλοποιηθεί το έργο.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. Φώτη Καζάση μέχρι χθες οι ποσότητες νερού που είχαν εισρεύσει στο Φράγμα Αποσελέμη προσέγγιζαν τα 14 εκ. κυβικά, με ομαλή εισροή υδάτων  και με μέγιστο 50.000κμ ανά ώρα , δεδομένο που απέδειξε και την ασφαλή λειτουργία του έργου καταστροφής ενέργειας και των συνοδών τεχνικών έργων αυτού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών

13 ξεχωριστές υποθέσεις απάτης και τέσσερις 4 απόπειρες Συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός - Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 47χρονος αλλοδαπός και ακόμη δύο αλλοδαπές...
Eγκρίθηκε η ονομασία δρόμου σε οδό «Στάθης Λαζαρίδης» στα Χανιά

Eγκρίθηκε η ονομασία δρόμου σε οδό «Στάθης Λαζαρίδης» στα Χανιά

Πρόσθετοι πόροι 12.500.000 εκ. ευρώ διατίθενται από το ΕΠ «ΚΡΗΤΗ»

Πρόσθετοι πόροι 12.500.000 εκ. ευρώ διατίθενται από το ΕΠ «ΚΡΗΤΗ»

Για τριετή παράταση της λειτουργίας κοινωνικών δομών της περιφέρειας Κρήτης
Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης συναντήθηκε ο Αλ. Μαρκογιαννάκης

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης συναντήθηκε ο Αλ. Μαρκογιαννάκης

Ευρωπαϊκά εντάλματα για τους “φαντομάδες” που τρομοκρατούν και αιφνιδιάζουν τηλεφωνικά τα ανυποψίαστα θύματά τους

Ευρωπαϊκά εντάλματα για τους “φαντομάδες” που τρομοκρατούν και αιφνιδιάζουν τηλεφωνικά τα ανυποψίαστα θύματά τους

Κάνουν θραύση οι απάτες σε βάρος των Κρητικών  
«Άμα ακούσω τη λέξη Χούντα παιδί μου, σηκώνεται η τρίχα τσι κεφαλής μου»

«Άμα ακούσω τη λέξη Χούντα παιδί μου, σηκώνεται η τρίχα τσι κεφαλής μου»

Η Ζαφειρένια Σκουλά μιλά για την αντίσταση των Ανωγειανών και της οικογένειάς της απέναντι στη δικτατορία - Αποκαλύπτει πως ματαιώθηκε το σχέδιο...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ