ΚΡΗΤΗ

Για πρώτη φορά κανονισμός άρδευσης από τον ΟΑΚ

09-02-2019 09:16
Για πρώτη φορά κανονισμός άρδευσης από τον ΟΑΚ

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ 19 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΥΒΙΚΟ

Για πρώτη φορά από την ανάληψη της διαχείρισης των έργων  που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., εκπονήθηκε και εγκρίθηκε  κανονισμός άρδευσης ο οποίος  καλύπτει πλήρως τις δραστηριότητες διανομής αρδευτικού νερού με τους καταναλωτές χρήστες του. Αυτό αποφασίστηκε στο πλαίσιο της 2ης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού την Πέμπτη, όπου ελήφθησαν ακόμα αρκετές αποφάσεις.

Ξεκίνησε η διαδικασία για την έγκριση της κοστολόγησης και των τιμολογίων του αρδευτικού νερού και νερού ανθρώπινης κατανάλωσης που παρέχει ο Οργανισμός. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τις διαδικασίες διαβούλευσης του Ο.Α.Κ. Α.Ε. με τους φορείς –μεγάλους πελάτες (ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΤΟΕΒ) ενώ παράλληλα αποφασίστηκε με βασικό στόχο την εκλογίκευση των χρεώσεων  και με βάση τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Υδάτων, ότι:

Α. Η τιμολόγηση του νερού θα γίνεται ανά χρήση και σε δύο γεωγραφικές περιοχές (Δυτική - Ανατολική Κρήτη)

Β. Η τιμολόγηση θα βασιστεί στον διαχωρισμού νερού για ύδρευση, άρδευση και βιομηχανία (και λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες)

Γ. Θα υπάρξει διαχωρισμός νερού που δίνεται για γεωργική χρήση και για λοιπές, με κύριο στόχο να εξαλειφθούν κάποιες υψηλές χρεώσεις σε αγρότες.

Ε. Οι λογαριασμοί οι οποίοι θα έχουν καθυστέρηση στην εξόφληση θα υπόκεινται σε τόκους, όπως ορίζεται από τον νόμο

  1. Ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. με στόχο την διασφάλιση των διαδικασιών και την ποιότητα λειτουργίας του Φράγματος Βαλσαμιώτη προχωράει σε σειρά ενεργειών.
  2. Με στόχο την ταχύτερη –κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου Κόμβου Μουρνιών, και αφού έλαβε τις γραπτές διαβεβαιώσεις του αναδόχου ότι τάχιστα θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες επί της οδού Ζυμβρακάκηδων αποφάσισε όπως για το συμφέρον του έργου να δεχτεί την ένσταση του αναδόχου περί μη έκπτωσής του.
  3. Με στόχο την κατασκευή του Διυλιστηρίου στο Ρέθυμνο, όπου θα αξιοποιηθεί το νερό του Φράγματος Ποταμών ο Ο.Α.Κ. Α.Ε. προχωρά στην ολοκλήρωση εξαγοράς του οικοπέδου όπου θα υλοποιηθεί το έργο.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. Φώτη Καζάση μέχρι χθες οι ποσότητες νερού που είχαν εισρεύσει στο Φράγμα Αποσελέμη προσέγγιζαν τα 14 εκ. κυβικά, με ομαλή εισροή υδάτων  και με μέγιστο 50.000κμ ανά ώρα , δεδομένο που απέδειξε και την ασφαλή λειτουργία του έργου καταστροφής ενέργειας και των συνοδών τεχνικών έργων αυτού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιχείρηση στην Κρήτη έσβηνε το 80% των αποδείξεων

Επιχείρηση στην Κρήτη έσβηνε το 80% των αποδείξεων

Οι σφαίρες έκοψαν τα τηλέφωνα

Οι σφαίρες έκοψαν τα τηλέφωνα

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο 34χρονος μετά το θανατηφόρο τροχαίο στο Ηράκλειο

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο 34χρονος μετά το θανατηφόρο τροχαίο στο Ηράκλειο

Διασωληνωμένος και σε καταστολή νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ο 34χρονος  οδηγός της μηχανής που ενεπλάκη χθες το...
Στη «φάκα» δύο άνδρες για ναρκωτικά

Στη «φάκα» δύο άνδρες για ναρκωτικά

Με χασίς και κοκαΐνη κυκλοφορούσαν δύο νεαροί άνδρες που συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές του τόπου....
Στη λίστα με τα καλύτερα ΑΕΙ του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στη λίστα με τα καλύτερα ΑΕΙ του κόσμου το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σύμφωνα με  την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση Πανεπιστημίου του οργανισμού Shanghai Ranking Consultancy....
Τελευταίο «αντίο» στην 32χρονη Κάλια

Τελευταίο «αντίο» στην 32χρονη Κάλια

Μουδιασμένη παραμένει και σήμερα η Κρήτη από το φριχτό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Λευκοθεα, Λευκοθεη Μύρων, Μύρα, Μίρκα Στράτων, Στράτος, Στράτης, Στράτα, Στρατία, Στρατίνα, Στρατούλα