ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιώργος Ξηράκης: «Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε συλλογικά για το καλό του Ρεθύμνου»

23-05-2019 10:32
Γιώργος Ξηράκης: «Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε συλλογικά για το καλό του Ρεθύμνου»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΤΗ «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»

Ρεθυμνιώτης από επιλογή και όχι από..καταγωγή,  ο  Γιώργος Ξηράκης, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για πρώτη φορά με τον συνδυασμό του Γιώργου Μαρινάκη, τονίζοντας ότι κυρίαρχο μέλημα πρέπει να είναι να θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους και να μάθουμε να εργαζόμαστε συλλογικά. Ο κ. Ξηράκης μίλησε στον Team fm.

  • Τ ι ήταν αυτό που σας οδήγησε να εμπλακείτε στη διαδικασία των εκλογών;

Πάντα, τα 30 χρόνια που είμαι στο Ρέθυμνο, με ενδιέφερε η εικόνα της πόλης, σαν επαγγελματίες να μην κοιτάμε το συμφέρον μας ατομικά αλλά το συνολικό καλό, δε με ενδιαφέρουν οι θέσεις και η εξουσία. Τόσο μέσα από την ΕΑΡ παλιότερα όσο και σήμερα μέσα από τον πρωτογενή τομέα στον οποίο δραστηριοποιούμαι, θεωρώ ότι εκπροσωπώ το Ρέθυμνο, το διαφημίζω όπου μπορώ προσπαθώντας για το καλό του Ρεθύμνου.

Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του δημάρχου γιατί πιστεύω ότι έχω μια εμπειρία και έχω πια τη δυνατότητα να γυρίσω λίγο πίσω από την αγάπη που έχω δεχτεί από τους ρεθυμνιώτες

  • Πρωτογενής τομέας, επιχειρείν, αθλητισμός, τρεις τομείς πάρα πολύ σημαντικοί. Ο δήμος μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο σε αυτούς τους τομείς;

Συμβουλευτικά, με όραμα και δίνοντας κατευθύνσεις μπορεί να βοηθήσει. Εγώ την εμπειρία μου μπορώ να τη δώσω στην κοινή χρήση. Υπάρχουν εξαιρετικοί παραγωγοί, το όνομα της Κρήτης πουλάει παντού, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαδικά. Πρέπει να βάλουμε μακροπρόθεσμους στόχους και θα έχουμε τρομερές προοπτικές.

Στο αθλητικό κομμάτι δεν φτιάξαμε υποδομές για τις επόμενες δεκαετίες παρά μόνο κοιτούσαμε το σήμερα. Ο δήμος πρέπει να ανοίγει δρόμους και να συνεχίζουν τα θέματα όσοι εμπλέκονται στον κάθε τομέα.

 

  • Είναι θετικό το αποτύπωμα της Νέας Αντίληψης;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μη βλέπει πως έχει αλλάξει η εικόνα του Ρεθύμνου. Μα έχουν βραβεύσει οι Σκανδιναβοί, θα έπρεπε να το έχουμε αξιολόγηση διαφορετικά. Τα έργα έγιναν  σε μια περίοδο τριών μνημόνια και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.  Τα έργα έχουν συνέχεια βέβαια.

  • Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε συνεργασίες;

Προσωπικά είμαι πάντα ανοιχτός στις συνεργασίες, με την ομαδική δουλειά σίγουρα θα πετύχουμε σημαντικά πράγματα. Γενικά δεν είμαστε έτοιμοι ωστόσο, πρέπει να λιγοστέψουμε το εγώ μας. Όποια καλή ιδέα έρθει και το τελικό της αποτέλεσμα θα βοηθήσει το Ρέθυμνο να εξελιχθεί θα πρέπει να συζητείται, ανεξάρτητα από το ποιος την έχει καταθέσει. Θα αποδειχθεί πάντως με το νέο σύστημα ποιοι συμμετέχουν στα κοινά για το καλό της πόλης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γλυκό με πρόβειο γιαούρτι στο ποτήρι #GlutenFree!

Γλυκό με πρόβειο γιαούρτι στο ποτήρι #GlutenFree!

Ένα γιαουρτογλυκό εντελώς διαφορετικό απο τα άλλα! Με πρόβειο γιαούρτι και Με gluten free μπισκοτάκια κανέλας! Μμμμμμούρλια!...
Το εργατικό κέντρο στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Creta Farms

Το εργατικό κέντρο στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Creta Farms

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 
Αλέκος Καραβίτης: ένας πρωτομάστορας της κρητικής μουσικής που ζει ακόμα μέσα από τις κοντυλιές του

Αλέκος Καραβίτης: ένας πρωτομάστορας της κρητικής μουσικής που ζει ακόμα μέσα από τις κοντυλιές του

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΚΤΟΥΝΤΑ Πως θυμούνται τον μεγάλο καλλιτέχνη η κόρη του Υακίνθη, η εγγονή του Χριστίνα Πολίτη και η ανιψιά του Μαρία Πορίχη -...
Διακοπή νερού στον Αδελιανό Κάμπο

Διακοπή νερού στον Αδελιανό Κάμπο

Διακοπή νερού σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στον Αδελιανό Κάμπο λόγω διαρροής στο δίκτυο ύδρευσης....
Άμεσα θα επέμβει η υπηρεσία για τον καθαρισμό στον Τίμιο Σταυρό

Άμεσα θα επέμβει η υπηρεσία για τον καθαρισμό στον Τίμιο Σταυρό

Η χθεσινή αναφορά της δικηγόρου Ελένης Τζέτζου στα σκουπίδια και τα κλαδιά στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού σχολιάζεται σε ανακοίνωση – απάντηση του δήμου...
Αποχωρεί από το νοσοκομείο ο Γιώργος Φραγκιαδάκης

Αποχωρεί από το νοσοκομείο ο Γιώργος Φραγκιαδάκης

Παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου ο Γιώργος Φραγκιαδάκης, ο οποίος πήρε την απόφαση αυτή όχι για πολιτικούς...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή