ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιώργος Ξηράκης: «Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε συλλογικά για το καλό του Ρεθύμνου»

23-05-2019 10:32
Γιώργος Ξηράκης: «Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε συλλογικά για το καλό του Ρεθύμνου»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΤΗ «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»

Ρεθυμνιώτης από επιλογή και όχι από..καταγωγή,  ο  Γιώργος Ξηράκης, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για πρώτη φορά με τον συνδυασμό του Γιώργου Μαρινάκη, τονίζοντας ότι κυρίαρχο μέλημα πρέπει να είναι να θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους και να μάθουμε να εργαζόμαστε συλλογικά. Ο κ. Ξηράκης μίλησε στον Team fm.

  • Τ ι ήταν αυτό που σας οδήγησε να εμπλακείτε στη διαδικασία των εκλογών;

Πάντα, τα 30 χρόνια που είμαι στο Ρέθυμνο, με ενδιέφερε η εικόνα της πόλης, σαν επαγγελματίες να μην κοιτάμε το συμφέρον μας ατομικά αλλά το συνολικό καλό, δε με ενδιαφέρουν οι θέσεις και η εξουσία. Τόσο μέσα από την ΕΑΡ παλιότερα όσο και σήμερα μέσα από τον πρωτογενή τομέα στον οποίο δραστηριοποιούμαι, θεωρώ ότι εκπροσωπώ το Ρέθυμνο, το διαφημίζω όπου μπορώ προσπαθώντας για το καλό του Ρεθύμνου.

Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του δημάρχου γιατί πιστεύω ότι έχω μια εμπειρία και έχω πια τη δυνατότητα να γυρίσω λίγο πίσω από την αγάπη που έχω δεχτεί από τους ρεθυμνιώτες

  • Πρωτογενής τομέας, επιχειρείν, αθλητισμός, τρεις τομείς πάρα πολύ σημαντικοί. Ο δήμος μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο σε αυτούς τους τομείς;

Συμβουλευτικά, με όραμα και δίνοντας κατευθύνσεις μπορεί να βοηθήσει. Εγώ την εμπειρία μου μπορώ να τη δώσω στην κοινή χρήση. Υπάρχουν εξαιρετικοί παραγωγοί, το όνομα της Κρήτης πουλάει παντού, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαδικά. Πρέπει να βάλουμε μακροπρόθεσμους στόχους και θα έχουμε τρομερές προοπτικές.

Στο αθλητικό κομμάτι δεν φτιάξαμε υποδομές για τις επόμενες δεκαετίες παρά μόνο κοιτούσαμε το σήμερα. Ο δήμος πρέπει να ανοίγει δρόμους και να συνεχίζουν τα θέματα όσοι εμπλέκονται στον κάθε τομέα.

 

  • Είναι θετικό το αποτύπωμα της Νέας Αντίληψης;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μη βλέπει πως έχει αλλάξει η εικόνα του Ρεθύμνου. Μα έχουν βραβεύσει οι Σκανδιναβοί, θα έπρεπε να το έχουμε αξιολόγηση διαφορετικά. Τα έργα έγιναν  σε μια περίοδο τριών μνημόνια και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.  Τα έργα έχουν συνέχεια βέβαια.

  • Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε συνεργασίες;

Προσωπικά είμαι πάντα ανοιχτός στις συνεργασίες, με την ομαδική δουλειά σίγουρα θα πετύχουμε σημαντικά πράγματα. Γενικά δεν είμαστε έτοιμοι ωστόσο, πρέπει να λιγοστέψουμε το εγώ μας. Όποια καλή ιδέα έρθει και το τελικό της αποτέλεσμα θα βοηθήσει το Ρέθυμνο να εξελιχθεί θα πρέπει να συζητείται, ανεξάρτητα από το ποιος την έχει καταθέσει. Θα αποδειχθεί πάντως με το νέο σύστημα ποιοι συμμετέχουν στα κοινά για το καλό της πόλης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στην Κοξαρέ , με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 19χρονου και ενός 50χρονου που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο...
Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

Εγκαινιάζεται η αναστηλωμένη ιστορική μονή Αποστόλου Παύλου στον Γάλλο

Εγκαινιάζεται η αναστηλωμένη ιστορική μονή Αποστόλου Παύλου στον Γάλλο

Ανδρέας Ξανθός: « Με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε αυτή τη μάχη»

Ανδρέας Ξανθός: « Με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε αυτή τη μάχη»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ  ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΛΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ...
Στόχος η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία!

Στόχος η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία!

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Υπάρχει μία πραγματική πρόθεση τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και από όλα τα στελέχη όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να προχωρήσουμε την...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Τίχων, Τύχων