ΡΕΘΥΜΝΟ

Γρηγόρης Τσιομπίκας: «Βασική προτεραιότητα η κοινωνική μέριμνα»

23-05-2019 10:29
Γρηγόρης Τσιομπίκας: «Βασική προτεραιότητα  η κοινωνική μέριμνα»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΜΕ ΤΗ «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»

Ο άνθρωπος πίσω από την κοινωνική μέριμνα στο δήμο Ρεθύμνου είναι ο Γρηγόρης Τσιομπίκας, εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Μαρινάκη. Ο κ. Τσομπίκας μίλησε στον Team Fm για το έργο που έχει παραχθεί στο δήμο αλλά και για τον προγραμματισμό του συνδυασμού.

  • Κύριες Τσιομπίκα, κάνοντας μια αναδρομή είστε ικανοποιημένος από το έργο σας;

Πάντα υπάρχουν περισσότερα να γίνουν. Ωστόσο αφιέρωσα και την τελευταία  ικμάδα των δυνάμεών μου για να αφοσιωθώ στο έργο αυτό. Τα πέντε  χρόνια που ήμουν και πρόεδρος του Νομικού προσώπου κάναμε έργο υπερβαίνοντας τις δυνάμεις μας. Είχαμε τη δημιουργία τεσσάρων νέων βρεφονηπιακών σταθμών, στη Λούτρα, το Ατσιπόπουλο, την Επισκοπή και το εμβληματικό έργο του κτηρίου στον Μασταμπά, του βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας.

Έχουμε 850 νοικοκυριά που ωφελούνται από το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, έχουμε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ από το οποίο επίσης ωφελούνται. Από το Κοινωνικό παντοπωλείο ωφελούνται περίπου 280 οικογένειες. Βοηθάμε τη μητρόπολη με διάθεση προσωπικού για τη λειτουργία των συσσιτίων και με περίπου 70 χιλιάδες ευρώ το χρόνο ενισχύουμε το συσσίτιο και το κοινωνικό παντοπωλείο.

Με τα ΚΑΠΗ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το έργο που έχει γίνει, στην οδό Μοάτσου δημιουργήθηκε ένας πολύ όμορφος χώρος, ενώ στο συγκεκριμένο χώρο παραχωρήθηκε ένας χώρος 60 τ.. στο σωματείο Αμεα.

Εκεί που εντοπίζω μια μεγαλύτερη ανάγκη, είναι στη δημιουργία θέσεων βρεφών στους βρεφονηπιακούς. Δεν υπάρχει μητέρα που να μη θέλει να εξασφαλίσει τη φιλοξενία του παιδιού της για να μπορέσει να εργαστεί. Τα ζευγάρια πρέπει να δουλεύουν και οι δύο έτσι όπως είναι οι συνθήκες και εμείς έχουμε ιερή ευθύνη να προσπαθήσουμε να το προσφέρουμε. Έτσι αλλάζουμε τις δυναμικότητες, αφού τα τετράχρονα από φέτος θα πηγαίνουν υποχρεωτικά στο προνήπιο, για να μπορούμε να πάρουμε περισσότερα βρέφη.

Θα προσπαθήσουμε επίσης να δημιουργήσουμε και έναν καινούριο βρεφικό σταθμό.

  • Τι άλλο προγραμματίζετε;

Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι από ευρωπαϊκό πρόγραμμα  θα ενταχθεί στην κεντρική λειτουργία του δήμου, με δαπάνη που θα μεταφερθεί από το κεντρικό κράτος στο δήμο και θα μεταφερθεί στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου, ενώ αυτή τη στιγμή εξυπηρετείται από την ΚΕΔΗΡ. Αυτό χρειάζεται καλό προγραμματισμό και υπολογίζω ότι έτσι θα αναβαθμιστεί και η κοινωνική υπηρεσία και θα πρέπει να γίνει διεύθυνση.

Επίσης για να μιλήσω για την περιοχή από την οποία προέρχομαι, θα δώσουμε περισσότερη προσοχή και προσπάθεια να προωθηθούν θέματα των Περιβολίων που είναι ελαφρώς αδικημένα. Πρέπει να διορθωθούν τα προβλήματα και να γίνουν σοβαρά έργα στην περιοχή.

  • Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα;

Ναι, θεωρώ ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται το έργο του Γιώργου Μαρινάκη και της ομάδας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στην Κοξαρέ , με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 19χρονου και ενός 50χρονου που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο...
Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

Εγκαινιάζεται η αναστηλωμένη ιστορική μονή Αποστόλου Παύλου στον Γάλλο

Εγκαινιάζεται η αναστηλωμένη ιστορική μονή Αποστόλου Παύλου στον Γάλλο

Ανδρέας Ξανθός: « Με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε αυτή τη μάχη»

Ανδρέας Ξανθός: « Με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε αυτή τη μάχη»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ  ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΛΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ...
Στόχος η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία!

Στόχος η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία!

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Υπάρχει μία πραγματική πρόθεση τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και από όλα τα στελέχη όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να προχωρήσουμε την...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αυγουστίνος, Αύγουστος, Αυγουστής Αυγούστα, Αυγουστία, Αυγουστίνα Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη Λιβύη, Λίβιος, Λίβας Μόνικα, Μόνα Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ