ΡΕΘΥΜΝΟ

Γρηγόρης Τσιομπίκας: «Βασική προτεραιότητα η κοινωνική μέριμνα»

23-05-2019 10:29
Γρηγόρης Τσιομπίκας: «Βασική προτεραιότητα  η κοινωνική μέριμνα»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΜΕ ΤΗ «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»

Ο άνθρωπος πίσω από την κοινωνική μέριμνα στο δήμο Ρεθύμνου είναι ο Γρηγόρης Τσιομπίκας, εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Μαρινάκη. Ο κ. Τσομπίκας μίλησε στον Team Fm για το έργο που έχει παραχθεί στο δήμο αλλά και για τον προγραμματισμό του συνδυασμού.

  • Κύριες Τσιομπίκα, κάνοντας μια αναδρομή είστε ικανοποιημένος από το έργο σας;

Πάντα υπάρχουν περισσότερα να γίνουν. Ωστόσο αφιέρωσα και την τελευταία  ικμάδα των δυνάμεών μου για να αφοσιωθώ στο έργο αυτό. Τα πέντε  χρόνια που ήμουν και πρόεδρος του Νομικού προσώπου κάναμε έργο υπερβαίνοντας τις δυνάμεις μας. Είχαμε τη δημιουργία τεσσάρων νέων βρεφονηπιακών σταθμών, στη Λούτρα, το Ατσιπόπουλο, την Επισκοπή και το εμβληματικό έργο του κτηρίου στον Μασταμπά, του βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας.

Έχουμε 850 νοικοκυριά που ωφελούνται από το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, έχουμε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ από το οποίο επίσης ωφελούνται. Από το Κοινωνικό παντοπωλείο ωφελούνται περίπου 280 οικογένειες. Βοηθάμε τη μητρόπολη με διάθεση προσωπικού για τη λειτουργία των συσσιτίων και με περίπου 70 χιλιάδες ευρώ το χρόνο ενισχύουμε το συσσίτιο και το κοινωνικό παντοπωλείο.

Με τα ΚΑΠΗ είμαι πολύ ευχαριστημένος με το έργο που έχει γίνει, στην οδό Μοάτσου δημιουργήθηκε ένας πολύ όμορφος χώρος, ενώ στο συγκεκριμένο χώρο παραχωρήθηκε ένας χώρος 60 τ.. στο σωματείο Αμεα.

Εκεί που εντοπίζω μια μεγαλύτερη ανάγκη, είναι στη δημιουργία θέσεων βρεφών στους βρεφονηπιακούς. Δεν υπάρχει μητέρα που να μη θέλει να εξασφαλίσει τη φιλοξενία του παιδιού της για να μπορέσει να εργαστεί. Τα ζευγάρια πρέπει να δουλεύουν και οι δύο έτσι όπως είναι οι συνθήκες και εμείς έχουμε ιερή ευθύνη να προσπαθήσουμε να το προσφέρουμε. Έτσι αλλάζουμε τις δυναμικότητες, αφού τα τετράχρονα από φέτος θα πηγαίνουν υποχρεωτικά στο προνήπιο, για να μπορούμε να πάρουμε περισσότερα βρέφη.

Θα προσπαθήσουμε επίσης να δημιουργήσουμε και έναν καινούριο βρεφικό σταθμό.

  • Τι άλλο προγραμματίζετε;

Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι από ευρωπαϊκό πρόγραμμα  θα ενταχθεί στην κεντρική λειτουργία του δήμου, με δαπάνη που θα μεταφερθεί από το κεντρικό κράτος στο δήμο και θα μεταφερθεί στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου, ενώ αυτή τη στιγμή εξυπηρετείται από την ΚΕΔΗΡ. Αυτό χρειάζεται καλό προγραμματισμό και υπολογίζω ότι έτσι θα αναβαθμιστεί και η κοινωνική υπηρεσία και θα πρέπει να γίνει διεύθυνση.

Επίσης για να μιλήσω για την περιοχή από την οποία προέρχομαι, θα δώσουμε περισσότερη προσοχή και προσπάθεια να προωθηθούν θέματα των Περιβολίων που είναι ελαφρώς αδικημένα. Πρέπει να διορθωθούν τα προβλήματα και να γίνουν σοβαρά έργα στην περιοχή.

  • Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα;

Ναι, θεωρώ ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται το έργο του Γιώργου Μαρινάκη και της ομάδας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γλυκό με πρόβειο γιαούρτι στο ποτήρι #GlutenFree!

Γλυκό με πρόβειο γιαούρτι στο ποτήρι #GlutenFree!

Ένα γιαουρτογλυκό εντελώς διαφορετικό απο τα άλλα! Με πρόβειο γιαούρτι και Με gluten free μπισκοτάκια κανέλας! Μμμμμμούρλια!...
Το εργατικό κέντρο στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Creta Farms

Το εργατικό κέντρο στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Creta Farms

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 
Αλέκος Καραβίτης: ένας πρωτομάστορας της κρητικής μουσικής που ζει ακόμα μέσα από τις κοντυλιές του

Αλέκος Καραβίτης: ένας πρωτομάστορας της κρητικής μουσικής που ζει ακόμα μέσα από τις κοντυλιές του

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΚΤΟΥΝΤΑ Πως θυμούνται τον μεγάλο καλλιτέχνη η κόρη του Υακίνθη, η εγγονή του Χριστίνα Πολίτη και η ανιψιά του Μαρία Πορίχη -...
Διακοπή νερού στον Αδελιανό Κάμπο

Διακοπή νερού στον Αδελιανό Κάμπο

Διακοπή νερού σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στον Αδελιανό Κάμπο λόγω διαρροής στο δίκτυο ύδρευσης....
Άμεσα θα επέμβει η υπηρεσία για τον καθαρισμό στον Τίμιο Σταυρό

Άμεσα θα επέμβει η υπηρεσία για τον καθαρισμό στον Τίμιο Σταυρό

Η χθεσινή αναφορά της δικηγόρου Ελένης Τζέτζου στα σκουπίδια και τα κλαδιά στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού σχολιάζεται σε ανακοίνωση – απάντηση του δήμου...
Αποχωρεί από το νοσοκομείο ο Γιώργος Φραγκιαδάκης

Αποχωρεί από το νοσοκομείο ο Γιώργος Φραγκιαδάκης

Παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου ο Γιώργος Φραγκιαδάκης, ο οποίος πήρε την απόφαση αυτή όχι για πολιτικούς...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγαθόνικος Θεοπρέπιος, Θεοπρεπής, Θεοπρεπία, Θεοπρεπή