ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Δική μου "Υπέρβαση"

20-06-2019 09:10
της Αγάπης Κακλιδάκη
Η Δική μου

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγάπη Kακλιδάκη μιλάει για την υποψηφιότητα της

Συχνά στη διάρκεια του βίου μας βρισκόμαστε απέναντι σε διλλήματα. Άλλες φορές "μεγαλύτερα" άλλες φορές "μικρότερα", ανάλογα πάντα με την οπτική της κάθε περιόδου της ζωής μας, τις επιδιώξεις, τις φιλοδοξίες μας, τις δυνατότητες μας, κυριότερα όμως συντηρώντας μέσω αυτών την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, όπως ο καθένας από εμάς το ονειρεύεται. Και είναι πραγματικά υπερβατικό όταν καταφέρνουμε μέσα από την επίπονη διαδικασία λήψης των σοφότερων αποφάσεων, να δημιουργούμε τα κίνητρα, να ανακαλύπτουμε τα μέσα, να δίνουμε τη μάχη εμβαθύνοντας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ύπαρξης  μας γνωρίζοντας  καλύτερα τον εαυτό μας. Ίσως τελικά να μηναποτελεί υπέρβαση, να είναι υποχρέωση, να είναι πρόκληση, να  είναι πολιτική πράξη.
                Η απόφαση μου να συμμετέχω ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Ρεθύμνης στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 είναιακριβώς αυτό, είναι υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου στο εγγύτερο αλλά και ευρύτερο περιβάλλον μου και σίγουρα μία πρόκληση σε καμία περίπτωση διλληματική.Κι αυτό γιατί  γνωρίζω πολύ καλά ότι όσο σοφές-συνετές  κι αν είναι οι προσωπικές μας αποφάσεις, όταν το πολίτικο  πλαίσιο μέσα στο οποίο λαμβάνονται είναι ασταθές, ασυνεπές και μη στοχευμένο η επιτυχία μας είναι τουλάχιστον αμφίβολη. Παρατηρώ έντονα τα τελευταία χρόνια  λόγω της ιδιότητας μου ως ιδιωτικής υπαλλήλου αλλά και λίγο παλαιότερα ως ελεύθερη επαγγελματίας την αγωνία των συμπολιτών μου να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους, ενώ βλέπω με λύπη νοικοκυραίοι να μεταμορφώνονται ραγδαία και μαζικά σε νεόπτωχους.Επίσης μία κεντρική διοίκηση που ενώ θα έπρεπε να επιδιώκει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, που θα πριμοδοτούν την δημιουργικότητα και την πρόοδοαντίθετα να περιορίζεταισε παράλογη-υπέρμετρη φορολόγηση και σε παροχή επιδομάτων πείνας. Αποφάσισα λοιπόν να συμπορευτώ με την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξηκαι τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες των προσώπων, τοπικά αλλά και πανελλαδικά, στις πολιτικές, εγχώριες και εξωτερικές,κυρίως όμως στο όραμα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Είναι άλλωστε ο μόνος πολιτικός χώρος που κατάφερε να κρατήσει τα χρόνια τις οικονομικής ύφεσης  αναλλοίωτα και αμιγή  τα πολιτικά του χαρακτηριστικά χωρίς προσμείξεις , προσχώσεις, παραχωρήσεις, δεν μεταμορφώθηκε, δεν ξεπουλήθηκε, δεν φοβήθηκε, όταν κλήθηκε πήρε τις μεγάλες εκείνες αποφάσεις που απαιτούνταν ώστε να παραμείνει η Ελλάδα ισχυρό μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας κάνοντας το χρέος του απέναντι στην ιστορία. Αυτή η σταθερότητα από πολιτικό γνώρισμα της ΝΔφιλοδοξώ σύντομα να αποτελέσει γνώρισμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας. Δεν επιδιώκω να επιρρίψω ευθύνες, άλλωστε οι πολιτικές πράξεις είναι εκείνες που παράγουν την πολιτική ιστορία και ταυτόχρονα κρίνονται από αυτήν. Διατηρώ όμως το δικαίωμα ως ελεύθερη, ενεργή και δημοκρατική πολίτης να εκφράζω, πλέον και δημόσια τις απόψεις μου, ενώ παραμένω ανοιχτή σε κάθε είδους διάλογο ή αντίλογο.
                Αυτό που ονειρεύομαι πραγματικά είναι όλοι μαζί, ανεξάρτητα από ιδεολογία, θέση και τάξη, να προχωρήσουμε στο αύριο ξεχνώντας αυτά που μας χωρίζουν αλλά ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν και πιστέψτε με θα βρούμε πολλά. Δεν έχουμε περιθώριο για επιπλέον χαμένο χρόνο, πρέπει να κερδίσουμε το χρόνο. Επιζητώ τη συναίνεση και τη συνεννόηση, το νοικοκύρεμα της πολιτικής μας ζωής, τη σταθερότητα και τις πρακτικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Αισθάνομαι πραγματικά ότι κάνω το χρέος μου αποδεχόμενη την τιμή, υποσχόμενη ότι θα υπερβώ τις ανθρώπινες
δυνατότητες διεκδικώντας το καλύτερο. Διεκδικώντας το καλύτερο για τον τόπο μου, για το Ρέθυμνο, την πόλη των γραμμάτων, των τεχνών, των μεγάλων προσωπικοτήτων όλων εκείνων που την τίμησαν και τους τίμησε. Την πόλη με τους σπουδαίους ανθρώπους  που της αξίζει μόνον ένας πρωταγωνιστικός ρόλος στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ζητώ την ψήφο σας απευθυνόμενη με ειλικρίνεια σε όλους ενώ είμαι σίγουρη ότι η Ελλάδα, η χώρα με την πλουσιότερη πολιτισμική παράδοση στον κόσμο θα ξαναγίνει Μεγάλη αρκεί να το πιστέψουμε.

 

  • Η Αγάπη Κακλιδάκη είναι υποψήφια βουλευτής Ρεθύμνου με τη Νέα Δημοκρατία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Ξανθός

Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Ανδρέας Ξανθός

Τον τομέα που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα στον ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ξανθός κατά την κατανομή των υπευθύνων που έγινε χθες από τα...
Η πανηγυρις του ιερου ενοριακου ναου Αγιας Μαρινης Κούφης

Η πανηγυρις του ιερου ενοριακου ναου Αγιας Μαρινης Κούφης

Το τραπέζι του Κρητικού γάμου!

Το τραπέζι του Κρητικού γάμου!

Το τραπέζι του Κρητικού γάμου είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα για την επιτυχία ενός γαμήλιου γλεντιού....
Εθιμοτυπική επίσκεψη του ΔΣ της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη του ΔΣ της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα  Μαρία Λιονή, πραγματοποίησε σήμερα το ΔΣ της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, παρουσία και του...
Ενδυνάμωση του έργου της Πυροσβεστικής

Ενδυνάμωση του έργου της Πυροσβεστικής

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΕΠΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ- ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ *Επισημάνσεις στο ΣΤΟ για μεγάλη προσοχή από τους πολίτες...
Δύσκολη χρονιά για τα τουριστικά καταστήματα του Ρεθύμνου

Δύσκολη χρονιά για τα τουριστικά καταστήματα του Ρεθύμνου

Τι λένε ιδιοκτήτες στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Διός, Δίας Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά Μακρίνα