ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Γενική Συνέλευση των Ιεροδιδασκάλων στα Γρεβενά

15-07-2019 23:28
Η Γενική Συνέλευση των Ιεροδιδασκάλων στα Γρεβενά

Πραγματοποιήθηκε η 37η Γ.Σ. του συνδέσμου των Ιεροδιδασκάλων στην όμορφη πόλη των Γρεβενών. Σε ανακοίνωση του ο σύνδεσμος αναφέρει: «Αισθανθήκαμε την ίδια πάντα συγκίνηση όπως πάντα πατώντας τα ιερά χώματα της μιας και μοναδικής ένδοξης Ελληνικής Μακεδονίας.

Πενήντα  (50) Παπαδάσκαλοι απ την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη απ τον Μυστρά ως την Κόνιτσα τύχαμε θερμής, εγκάρδιας,πατρικής φιλοξενίας απ τον Επίσκοπο κ. κ.Δαβίδ καθώς και απ τους εκλεκτούς αδελφούς π.Θωμά Γάκη ταμία του Δ.Σ π.Ελευθέριο Μαυρίδη και π.Αλέξανδρο Φιλιόπουλο κάνοντας μας να αισθανθούμε σαν τον τόπο μας.

Ο θεσμός του Ιεροδιδασκάλου ο οποίος δυστυχώς τα τελευταία χρόνια απαξιώθηκε -βλέπετε επιτακτική ανάγκη των κρατούντων ήταν ο διορισμός μουσουλμάνων Ιεροδιδασκάλων στην Θράκη διδάσκοντας κοράνιο και τουρκική γλώσσα-εξοβελίζοντας το ράσο μέσα απ την Παιδεία και τα σχολεία τα οποία υπηρετήσαμε όλοι καταθέτοντας ψυχή τε και σώματι το είναι μας στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας με ορθόδοξη παράδοση με τον αρχαίο αθάνατο ελληνικό πολιτισμό μας και με την Ιστορία της Πεφιλημένης μας Πατρίδας και η οποία παραχαράσσεται τελευταία με πολύ ευκολία.

Περαίνοντας την Γ. Σ. ολόθυμα οι σύνεδροι έγκριναν το παρακάτω ψήφισμα -αγωνία όλων μας για αυτά που διαδραματίζονται στην αγαπημένη μας πατρίδα.

 

Ψήφισμα Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων» στην 37η Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά της Ένδοξης Μακεδονίας μας προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

Ένας ολόκληρος χρόνος συμπληρώθηκε από την αποφράδα εκείνη ημέρα της υπογραφής της «Συνθήκης των Πρεσπών» και μετά την κατάθεση ψηφίσματος στην Κατερίνη πέρυσι, ερχόμεθα στα Γρεβενά να υψώσουμε για ακόμη μια φορά φωνή διαμαρτυρίας για την παραχώρηση του ονόματος, της ταυτότητας, της εθνότητας, της γλώσσας της Μιας Ελληνικής Μακεδονίας στη γείτονα χώρα. Όλοι μας όμως γνωρίζουμε και εμείς πρώτοι ότι τίποτα δεν χάνεται ούτε σβήνεται όσο το διατηρούμε στο μυαλό μας και στην καρδιά μας…

Καταθέτουμε την αγωνία μας και την στήριξή μας μα και συνάμα την προσευχή μας για τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες που βιώνουν καθημερινά σωματική και ψυχολογική πίεση, απώλεια περιουσιακών στοιχείων καθώς και τον κίνδυνο εξαιτίας της εμφυλιακής σύγκρουσης που ζει η Αλβανία.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκ μέρους των ιθυνόντων για την λεγόμενη Συνταγματική αναθεώρηση των άρθρων 3 και 21.

Η εισαγωγή του όρου «ουδετεροθρησκεία» στο άρθρο 3 σκοπό έχει: 1ο Την αποκοπή της Μητέρας Εκκλησίας απ’ το Ελληνικό κράτος. Αυτό βάζει νάρκη στα θεμέλια της σχέσεως του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου αλλά και των άλλων Ορθόδοξων Εκκλησιών εντός Επικρατείας όπως η Ημιαυτόνομος Εκκλησία της Κρήτης με τραγικές συνέπειες για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

  1. Η κατάργηση του Ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών μεταβάλλοντάς το σε θρησκειολογικό, ξένο προς την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.
  2. Κατάργηση θρησκευτικών αργιών και ορθοδόξων συμβόλων.

Στο άρθρο 21 θέλοντας να εξαλείψουν την έννοια της οικογένειας της Ελληνικής Οικογένειας αντικαθιστούν την φράση «θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του Έθνους».

Αποτελεί ύψιστη υποκρισία ότι ενδιαφέρονται για την στήριξη της υπογεννητικότητας και του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος και αντί να ψηφίζουν γενναία μέτρα για την οικονομική ανακούφιση των οικογενειών και των παιδιών τους, προσπαθούν να διαλύσουν το πρώτο κύτταρο της κοινωνίας μας.

Εμείς οι 50 Παπαδάσκαλοι που σμίξαμε στην όμορφη πόλη των Γρεβενών θα υπενθυμίζουμε μαζί με τους αδελφούς που λόγοι υγείας και απόστασης τους εμπόδισαν να είναι κοντά μας – ότι ο Αγώνας και η Αντίσταση κόντρα στο ρεύμα θα γίνεται πάντα απ’ τους λίγους για να ακολουθήσουν οι πολλοί.

«Η μικρά ζύμη όλον το φύραμα ζυμοί».

Ήρθε η στιγμή να υψώσουμε φωνή και ανάστημα σε όλα αυτά που κάνουν μικρότερη την Πατρίδα μας και περιθωριοποιούν την Ορθόδοξη πίστη μας και την Εκκλησία του Χριστού μας.

Ο Πανάγαθος Τριαδικός Θεός να ευλογεί το λαό μας, να μας ενδυναμώνει στη δύσκολη καθημερινότητά μας και η Παναγία Μάνα μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να φυλάει την Πατρίδα μας εκ παντοίων κινδύνων».

Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο ρεθυμνιώτης ιερέας Σωκράτης Ξενικάκης. Μέλη είναι οι ιερείς Δημήτριος Τσιρώνης, Θωμάς Γάκης, Γεώργιος Γκόλιας και Χρήστος Απόστολος.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
NO SMOKING
Νίκος Μολδοβανίδης
Οδηγώντας…
Νίκος Δερεδάκης
Νέα πλατεία στα Περιβόλια
Νίκος Μολδοβανίδης
Ευρωπαϊκές διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Τους αστυνομικούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έσωσαν πολίτες από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στην Κρήτη, βράβευσε χθες ο Γενικός...
Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Η άμεση αντίδραση του πολιτιστικού συλλόγου Ακτούντα

Άμεσα και με ιδιαίτερη ευαισθησία αντέδρασε η διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακτούντα στο σχόλιο για την αφίσα που κάποιοι φρόντισαν να...
Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Τυχερή 59χρονη ρεθυμνιώτισσα που παρασύρθηκε από τα κύματα στο «Φωτεινάρι» του Πλακιά και σώθηκε από τους ναυαγοσώστες

Εντοπίστηκε τρία μίλια ανοιχτά της ακτής
«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

«Aνάχωμα» στις παραβάσεις στο ιστορικό κέντρο με την ενεργοποίηση των καμερών

Επιχειρεί να βάλει ο δήμος Ρεθύμνης- Σε εξέλιξη οι διαδικασίες
Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Ημέρα μιτάτου και φέτος στο Πετρομούρι

Στο Πετρομούρι ψηλά στον Ψηλορείτη γιόρτασε και φέτος τη μέρα μιτάτου ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Καλογέρου Αμαρίου....
Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Προσβολή για τους νεκρούς, για τους καλλιτέχνες, για το χωριό...

Τι δουλειά μπορεί να έχουν οι κρητικοί καλλιτέχνες στα ταμπλό με τα αγγελτήρια μνημοσυνών και κηδειών;...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜEΡΑ ΘYΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡIΟΥ ΣΚΛAΒΩΝ ΚΑI ΤΗΣ ΑΠΑΓOΡΕΥΣHΣ ΤΟΥ