ΡΕΘΥΜΝΟ

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα «ξεκλειδώνει» και αναπτύσσεται!

12-01-2019 12:41
Η γυναικεία επιχειρηματικότητα «ξεκλειδώνει» και αναπτύσσεται!

Η ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 


Σε μια εποχή με πολλές προκλήσεις όπου οι σύγχρονοι ρυθμοί συνθέτουν απαιτητικούς ρόλους ιδιαίτερα για τη σύγχρονη γυναίκα, η επιχειρηματικότητα αποτελεί ένα σκέλος που «ξεκλειδώνει» και αναπτύσσεται δυναμικά, αφού η γυναίκα του σήμερα, ανάμεσα στους πολλούς και δύσκολους ρόλους της κατέχει ταυτόχρονα και σημαντική θέση στο επιχειρείν.
Τα παραπάνω μεταξύ άλλων θα αναδειχθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου , στις 17:00 στο Ωδείο Ρεθύμνου με τίτλο «Γυναίκα και Επιχειρηματικότητα» και με μήνυμα …« Ξεκλειδώστε την πόρτα της ζωής που επιθυμείτε» !

Στο Ρέθυμνο, θα βρίσκεται η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη η οποία θα πραγματοποιήσει ομιλία στη διάρκεια της εκδήλωσης εμπνέοντας νέες γυναίκες μέσα από το παράδειγμά της και την επιτυχημένη επιχειρηματική δράση της αλλά και τους πολλούς και δύσκολους ρόλους στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί στην καθημερινότητά της .

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στην οποία παρόντες θα είναι ο Βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης και η StartUpper Χριστίνα Τριποδιανάκη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν άξονες όπως η θέση και ο ρόλος της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία και την επιχειρηματικότητα με στόχο την ενημέρωση και την ενθάρρυνση των γυναικών , αλλά και την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών στο Ρέθυμνο.

Παράλληλα, ομιλήτριες θα είναι γυναίκες που μέσα από την προσωπική τους επιτυχημένη διαδρομή θα δώσουν πολύτιμες συμβουλές αλλά και έμπνευση σε άλλες γυναίκες να προχωρήσουν με θάρρος και αυτοπεποίθηση και να ανοίξουν το δρόμο της επιχειρηματικότητας. Αναλυτικά, στο πάνελ θα βρίσκονται οι : Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη (Co Founder Zeus+ Dione), Δήμητρα Κολοτούρα (Co Founder Zeus+ Dione), Χριστίνα Τριποδιανάκη (StartUpper) Founder CT'STYLEPROJECT.com, Χρύσα Τζωρτζάκη - Στρατουδάκη (Transformation Coach/Speaker/Business Strategist/Author), Σοφία Σταγκουράκη (Ιατρός - Ακτινολόγος, Founder Advanced Ultrasound, Diagnostics & Imaging).

Γυναίκες που έχουν διανύσει τα δικά τους σημαντικά βήματα στην επιχειρηματικότητα κερδίζοντας το «στοίχημά» τους, θα αναπτύξουν θέματα στη διάρκεια της εκδήλωσης που αφορούν την επιχειρηματικότητα, την αυτοπεποίθηση, την υγεία αλλά και το νέο ξεκίνημα και τις καινοτόμες ιδέες στην επιχειρηματικότητα.


«ΉΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ»


Όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΤΕΑΜ FM η νέα επιχειρηματίας και δημιουργός του CT'STYLEPROJECT.com κα Χριστίνα Τριποδιανάκη η ιδέα της εκδήλωσης αποτέλεσε για την ίδια έναν από τους στόχους για το 2019 και αποσκοπεί στο να ανοίξει νέες πόρτες στο Ρέθυμνο στο σκέλος της γυναικείας επιχειρηματικότητας. «Ήταν ένας από τους στόχους του 2019 και χαίρομαι που αυτός ο στόχος συνάντησε και έναν στόχο του κου Γιάννη Κεφαλογιάννη όπου μόλις του πρότεινα την ιδέα αυτή για να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό στην πόλη την αγκάλιασε αμέσως. Θελήσαμε μέσα από την συγκεκριμένη εκδήλωση να ανοίξουμε μια νέα δίοδο στην πόλη για τη γυναίκα σε μια πιο κλειστή κοινωνία για να την ενεργοποιήσουμε, να τη βοηθήσουμε, να δώσουμε ένα τόνο αισιοδοξίας ότι μπορεί και θα τα καταφέρει και για να δώσουμε ένα κίνητρο στους νέους να πραγματοποιούν τους στόχους , τις προσδοκίες και τα όνειρά τους με προσπάθεια ,υπομονή και επιμονή με γνώση» ανέφερε η κα Τριποδιανάκη.


ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ


Η θέση της γυναίκας στην επιχειρηματικότητα είναι σήμερα ισχυρή αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και πρόκληση, αφού σε μια δύσκολη εποχή , η γυναίκα μέσα από τους πολλούς ρόλους της έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ να είναι και να αισθάνεται ανεξάρτητη, να προσφέρει και να δημιουργεί. Άλλωστε όπως επεσήμανε η κα Τριποδιανάκη ο λόγος που η εκδήλωση αναδεικνύει το σκέλος αυτό δεν είναι άλλο από την ενθάρρυνση. Όπως εξήγησε: «Σκοπός της εκδήλωσης είναι καθαρά η ενεργοποίηση. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που η γυναίκα πρέπει να εργάζεται όχι μόνο για να συμβάλλει στα τρέχοντα έξοδα του σπιτιού της αλλά ταυτόχρονα επειδή είναι πάρα πολύ σημαντικό και για εκείνη. Μέσα από τη δουλειά της αισθάνεται δημιουργική, ανεξάρτητη που είναι κάτι πολύ σημαντικό, αισθάνεται ότι συμβάλλει , ότι μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω για τον εαυτό της και σίγουρα μπορεί να φτάσει στο επόμενο βήμα, να δημιουργήσει κάτι δικό της. Το να τονιστεί αυτό είναι σημαντικό με την έννοια ότι της δίνουμε έναν τόνο αισιοδοξίας και αναγνωρίζουμε αυτό που κάνει. Έχουμε πει πολλές φορές ότι η γυναίκα έχει μια πολυπλοκότητα στο ρόλο της ,είναι εργαζόμενη, είναι μητέρα, σύζυγος της δίνουμε λοιπόν έναν τόνο αισιοδοξίας, ενεργοποίησης για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της».


ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Αναφερόμενη στις ομιλήτριες της εκδήλωσης η κα Τριποδιανάκη επεσήμανε πως πρόκειται για γυναίκες που έχουν μια επιτυχημένη πορεία και αποτελούν έμπνευση αλλά και πρότυπο για άλλες γυναίκες αφού μέσα από την δράση τους αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα του ρόλου της γυναίκας, τις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις. Η κα Τριποδιανάκη επεσήμανε μάλιστα: «Είναι μεγάλη τιμή που έχουμε όλες τις ομιλήτριες κοντά μας. Η κάθε μια από αυτές έχει συμβάλλει και στη δική μου ζωή με πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο γιατί το να απαρτίζεσαι από γυναίκες δυναμικές με έντονη προσωπικότητα οι οποίες έχουν και το ρόλο της μητέρας , είναι όχι μόνο ενθαρρυντικός αλλά η κάθε μια πέρα από τη δική μου μητέρα που αποτελεί πρότυπο, έχουν και εκείνες καταλυτικό ρόλο. Θέλουμε να καλύψουμε μια ευρεία γκάμα θεματολογιών , γι αυτό και η κα Μαρέβα Γραμπόβσκη- Μητσοτάκη θα μιλήσει για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα , η κα Δήμητρα Κολοτούρα, θα μιλήσει σαν εκπρόσωπος της ΖΕUS+DION καθώς είναι συνδιοκτήτρια με την κα Γκραμπόβσκη, η Χρύσα Τζωρτζάκη- Στρατουδάκη θα μιλήσει για το άγχος και την αυτοπεποίθηση , η κα Σοφία Σταγκουράκη θα μιλήσει για την γυναικεία πρόληψη σαν ιατρός και εγώ σαν επιχειρηματίας νέας γενιάς θα μιλήσω για το πώς ξεκίνησα να ξεδιπλώνω το κομμάτι του δικού μου ονείρου. Αυτό το κάνουμε γιατί θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τις γυναίκες να τους δώσουμε κίνητρο να ξεκινήσουμε έναν νέο δίαυλο δράσεων στην πόλη μας και οι νέοι που ξεκινάνε τώρα τη ζωή τους και προβληματίζονται σχετικά με το τι θα κάνουν και πως θα το κάνουν και αν πρέπει να πάρουν το ρίσκο , σίγουρα να ενισχύσουμε και να αναπτερώσουμε το ηθικό τους που είναι πολύ σημαντικό».
Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν έναν γόνιμο διάλογο με τους ομιλητές.

 

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
ΜΛ ΚΚΕ ή ΚΚΕ (μ-λ)
Του Αντώνη Ρούλιου, Υποψήφιου βουλευτή Ρεθύμνου ΚΚΕ
Νέα δεινά για τους αγρότες με την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ 2020-2027

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμβάσεις έργων  ύψους 200 χιλιάδων ευρώ στο Δήμο Αμαρίου

Συμβάσεις έργων ύψους 200 χιλιάδων ευρώ στο Δήμο Αμαρίου

Για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο
Ξεκινάει το έργο αντικατάστασης των σωληνώσεων στο νοσοκομείο

Ξεκινάει το έργο αντικατάστασης των σωληνώσεων στο νοσοκομείο

Ο διοικητής του ιδρύματος υπέγραψε τη σύμβαση για την αντικατάσταση σωληνώσεων 4 χιλιάδων μέτρων!...
Εισαγγελέας στη δίκη Γιακουμάκη: πρότεινε ενοχή για οκτώ και αθώωση για έναν

Εισαγγελέας στη δίκη Γιακουμάκη: πρότεινε ενοχή για οκτώ και αθώωση για έναν

Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων....
Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση «κλειδί» για την πρόληψη από τις εξαρτήσεις

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση «κλειδί» για την πρόληψη από τις εξαρτήσεις

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ  ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ...
Eπίσκεψη στο αστυνομικό μέγαρο Ρεθύμνου έκανε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Νίκος Μαλλιαρός

Eπίσκεψη στο αστυνομικό μέγαρο Ρεθύμνου έκανε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Νίκος Μαλλιαρός

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Μαλλιαρός....
Νέος εκσκαφέας στη διάθεση του  Δήμου Ρεθύμνης

Νέος εκσκαφέας στη διάθεση του Δήμου Ρεθύμνης

Τη Δευτέρα έγινε η παραλαβή του 

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Έρως, Έρωτας Φεβρωνία, Φευρωνία, Φεύρω, Φέβρω, Φέβρα, Φεύρα, Φεβρούλα, Φευρούλα, Φευρωνίτσα, Φεβρωνίτσα