ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Kalashnikov παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

26-08-2018 12:06
Η Kalashnikov παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

Ένα ... καλάσνικοφ απειλεί τον Έλον Μασκ, ιδρυτή της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla. Η ρωσική εταιρεία Kalashnikov, που κατασκευάζει τα ομώνυμα όπλα, παρουσίασε ένα πρωτότυπο του ηλεκτρικού οχήματος CV-1. Μοιάζει με αυτοκίνητο του ’70, αλλά με μία φόρτιση καλύπτει 350 χιλιόμετρα.

Αν ο Ελον Μασκ, o oποίος έχει πολλά προβλήματα στο κεφάλι του αυτήν την εποχή, αναρωτιόταν ποιος θα είναι ο επόμενος ανταγωνιστής του στο πεδίο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η απάντηση θα ήταν η ρωσική κατασκευάστρια οπλικών συστημάτων και τανκς Kalashnikov. Είναι η εταιρεία που κατασκευάζει, μεταξύ άλλων, τα γνωστά όπλα ΑΚ- 47 ή απλά Καλάσνικοφ, αλλά ενδιαφέρεται να εισέλθει σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως η ένδυση, γενικά τα καταναλωτικά προϊόντα αλλά και τα αυτοκίνητα. Aλλωστε, αυτήν τη στιγμή στους «αγώνες ταχύτητας» για το ποιος θα κατασκευάσει αξιόπιστα, εύχρηστα και φθηνά ηλεκτρικά αμάξια έχουν δηλώσει συμμετοχή αυτοκινητοβιομηχανίες, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας αλλά και εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτρικές σκούπες.

Σε πρόσφατη έκθεση αμυντικού εξοπλισμού στη Μόσχα, η εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο του οχήματός της CV-1, χαρακτηρίζοντάς το «υπεραυτοκίνητο». Το εμπνεύστηκε από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, το Izh-Kombi, που κυκλοφόρησε στην πρώην ΕΣΣΔ τη δεκαετία του 1970. Το CV-1 έχει γαλάζιο χρώμα και παραπέμπει σε σχήμα κουτιού. Οπως ανακοίνωσε η Kalashnikov, το ηλεκτρικό της όχημα διαθέτει πλέγμα συστημάτων που υποστηρίζεται από τεχνολογία αιχμής. «Η τεχνολογία που έχουμε αναπτύξει θα μας βοηθήσει να συναγωνιστούμε σε διεθνή κλίμακα τις αυτοκινητοβιομηχανίες που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση, όπως η Tesla», δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας.

Οπως αναφέρει η Κalashnikov, όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του CV-1 και θα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στον δρόμο, θα μπορεί με μία και μόνο φόρτιση να καλύψει απόσταση 350 χιλιομέτρων. Επιπλέον, θα μπορεί να «πιάσει» τα 100 χιλιόμετρα σε έξι δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ισχύς του θα φθάνει τα 500 κιλοβάτ.

Μέχρι στιγμής, οι αντιδράσεις του Τύπου και του κοινού είναι αρνητικές και θετικές για το πρωτότυπο του οχήματος. Ορισμένοι στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Twitter μιλάνε για ένα αυτοκίνητο-ζόμπι που ήρθε από το παρελθόν, ενώ άλλοι το θεωρούν υπερμοντέρνο. «Τα τανκς που κατασκευάζετε είναι υπέροχα, αλλά καλύτερα να μην ασχοληθείτε με τα αυτοκίνητα», έγραψε ένας χρήστης στην επίσημη σελίδα της εταιρείας στο Facebook. Ενας άλλος ζήτησε με ανάρτησή του από τον Ελον Μασκ να διατυπώσει τη γνώμη του για πρωτότυπο του CV-1.

Σύμφωνα με το Bloοmberg, πολλοί κατορθώνουν να κατασκευάσουν ένα πρωτότυπο οχήματος, αλλά δεν προχωρούν στην παραγωγή του γιατί αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα χρηματοδότησης.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν παράλληλα η Kalashnikov εμφάνισε και ένα μεγάλου μεγέθους και σχετικά χοντροκομμένο ρομπότ, για το οποίο δέχθηκε σωρηδόν αρνητικά σχόλια. Ονομάζεται «Ιγκορέκ» ή «Ιγκόρ» και είναι ύψους 4 μέτρων και βάρους 4,5 τόνων. Σχεδιάστηκε για να εκτελεί εργασίες μηχανολογικής φύσεως αλλά και να χρησιμοποιείται στα πεδία των μαχών. Ωστόσο, στις σημερινές συνθήκες οι κατασκευάστριες ρομπότ ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια θα δημιουργήσει μικρότερα σε μέγεθος, πιο ευέλικτα και πιο έξυπνα ρομπότ. Αντιθέτως, η ρωσική εταιρεία κατέφυγε σε παλαιά πρότυπα για τον «Ιγκόρ», τον οποίο ορισμένοι τον παρομοίασαν με τα ρομπότ στην ταινία «Πόλεμος των Αστρων». Πάντως, απαντώντας στην κριτική, που της ασκήθηκε, η Kalashnikov δήλωσε ότι θα επανέλθει με βελτιωμένη εκδοχή του ρομπότ της σε έκθεση του 2020.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
ΜΛ ΚΚΕ ή ΚΚΕ (μ-λ)
Του Αντώνη Ρούλιου, Υποψήφιου βουλευτή Ρεθύμνου ΚΚΕ
Νέα δεινά για τους αγρότες με την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ 2020-2027

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Έρως, Έρωτας Φεβρωνία, Φευρωνία, Φεύρω, Φέβρω, Φέβρα, Φεύρα, Φεβρούλα, Φευρούλα, Φευρωνίτσα, Φεβρωνίτσα