ΚΡΗΤΗ

Η περιφέρεια Κρήτης στην ευρωπαϊκή εβδομάδα βιώσιμης ενέργειας

25-06-2019 15:12
Η περιφέρεια Κρήτης στην ευρωπαϊκή εβδομάδα βιώσιμης ενέργειας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας, που αποτελεί το ετήσιο κορυφαίο γεγονός στον ενεργειακό χώρο, διοργανώθηκε και φέτος στις Βρυξέλλες. Για 14η  χρονιά δημόσιες αρχές, αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιωτικές εταιρίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οργανώσεις πολιτών και καταναλωτών βρέθηκαν μαζί για να προωθήσουν πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα για εξοικονόμηση ενέργειας, για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για βιώσιμη κινητικότητα και τελικά για καθαρή και ασφαλή και αποδοτική ενέργεια. Το κύριο θέμα των φετινών εκδηλώσεων ήταν «Σχεδιάζοντας το μέλλον της Ενέργειας» στην Ευρώπη. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν περισσότερες από 90 συνεδρίες, συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 άτομα, 380 ομιλητές και περισσότερες από 100 ειδικές δράσεις δικτύωσης και διαλόγου.

Η εναρκτήρια συνεδρία αφορούσε τις Ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη των στόχων του 2020 του 2030 και του 2050 για την «Καθαρή Ενέργεια για όλους τους Ευρωπαίους» και την καθαρή ενεργειακή μετάβαση. Οι «Ενεργειακοί πρεσβευτές» που προέρχονται από μεγάλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς τόνισαν την κεντρική θέση που έχουν στην καθαρή ενεργειακή μετάβαση οι Ευρωπαίοι καταναλωτές ενώ απονεμήθηκαν και τα «Ευρωπαϊκά Ενεργειακά βραβεία» που αναδεικνύουν πρωτοπόρες προσπάθειες και επιτυχημένα έργα σ’ όλους τους σχετικούς τομείς.

Η ηλεκτρονική ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα, η προτεραιότητα της εξοικονόμησης ενέργειας, τα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, οι νέες τεχνικές χρηματοδότησης, η ενδυνάμωση των πολιτών – καταναλωτών – παραγωγών, η καινοτομία, ο περιφερειακός ενεργειακός σχεδιασμός, η κεντρική θέση της ενέργειας στην αντίληψη της «κυκλικής οικονομίας», οι μεγάλες επενδύσεις στα «έξυπνα δίκτυα» και η καταπολέμηση της «ενεργειακής φτώχειας» ήταν επίσης κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν συστηματικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, ήταν για την Περιφέρεια Κρήτης οι τρεις ειδικές συνεδρίες - στις οποίες συμμετείχε - και αφορούσαν στην καθαρή ενεργειακή μετάβαση των ευρωπαϊκών νησιών. Τα Ευρωπαϊκά νησιά μεταξύ των οποίων και η Κρήτη διεκδικούν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις σ’ ότι αφορά στην μετάβαση τους σε ένα «καθαρό ενεργειακό μοντέλο» οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Μετά την πρόσφατη δημιουργία της «Γραμματείας για την καθαρή ενεργειακή μετάβαση των Ευρωπαϊκών νησιών» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αναγκαίες και άλλες πρωτοβουλίες διεύρυνσης και ενδυνάμωσης, ώστε τα νησιά με την απαραίτητη υποστήριξη των αντίστοιχων εθνικών τους αρχών, να καταστούν ικανά να πραγματοποιήσουν παραδειγματικά έργα στον τομέα της καθαρής «ενεργειακής μετάβασης». Στις εργασίες συμμετείχε ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης – Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ζωγραφάκης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τo νησί που μαθαίνει… δια βίου

Τo νησί που μαθαίνει… δια βίου

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣYΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 27χρονου Ιωάννη Παρασκάκη, δράστη της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 27χρονου Ιωάννη Παρασκάκη, δράστη της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον

Με εισαγγελική απόφαση για 20 μέρες δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του
Απονομή πτυχίων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Απονομή πτυχίων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 50χρονο αγνοούμενο στη Γαύδο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 50χρονο αγνοούμενο στη Γαύδο

Οι άνθρωποι πίσω από τη λύση του μυστηρίου

Οι άνθρωποι πίσω από τη λύση του μυστηρίου

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΟΥ Μία αλλοδαπή που ζει στα Χανιά κατέθεσε πως της είχε επιτεθεί πριν δύο μήνες ο ίδιος άνθρωπος...
Ζητήθηκε εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου - Είχε επιτεθεί και σε δεύτερη γυναίκα!

Ζητήθηκε εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου - Είχε επιτεθεί και σε δεύτερη γυναίκα!

H τοπική ΕΛΑΣ κρίνει ορθό να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του 27χρονου καθώς υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για απόπειρες επιθέσεων σε βάρος...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Διός, Δίας Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά Μακρίνα