ΡΕΘΥΜΝΟ

«Η ψήφος δεν είναι δικαίωμα, είναι πρωτίστως υποχρέωση»

16-02-2019 10:33
«Η ψήφος δεν είναι δικαίωμα, είναι πρωτίστως υποχρέωση»

Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ΠΩΣ Η ΝΔ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

-Στην Κρήτη και το Ρέθυμνο το Σαββατοκύριακο η ευρωβουλευτής

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κάνει η ευρωβουλευτής, Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη και μίλησε στον Team FM και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». Η κα Βόζενμπεργκ μάλιστα θα επισκεφθεί την Κυριακή και το Ρέθυμνο και θα συναντηθεί με στελέχη της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ, έχοντας επαφή μαζί τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας της να δει από κοντά πολίτες ενόψει των ευρωεκλογών, όπου θα είναι πάλι υποψήφια.

Η ευρωβουλευτής σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα». «Τίποτα από ότι βιώνουμε τον τελευταίο καιρό δεν είναι κανονικό. Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, που κατά την άποψή μου, νομική και πολιτική, είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, βλέπουμε βουλευτές οι οποίοι εκχωρούν τη συνείδησή τους, με έγγραφό μάλιστα, και δεσμεύονται να ψηφίσουν σχέδια νόμου το περιεχόμενο των οποίων αγνοούν, τις τροπολογίες που ενδεχομένως θα συμπεριλαμβάνονται αγνοούν. Αν αυτό δεν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ελευθερία της συνείδησης που περιγράφεται στο Σύνταγμα για τη συμπεριφορά του βουλευτή, ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι. Και το λέω αυτό γιατί είναι το χειρότερο παράδειγμα που μπορούμε να δίνουμε σε νέους ανθρώπους που αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης που πιθανότατα θα είναι και τετραπλή.

Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει χάσει την νομιμότητα της, γιατί έχει εγκριθεί με 145 μόλις στο κοινοβούλιο. Οι άλλοι δεν εντάσσονται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουμε ότι απλώς συμπράττουν με ιδιοτελή οφέλη, με υπουργεία και με θέσεις. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό, θίγει τους θεσμούς και τους προσβάλλει και προσβάλλει και τους πολίτες», τόνισε η κα Βόζενμπεργκ.

Με αφορμή τη συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση και τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική βουλή, η κα Βοζενμπεργκ πρόσθεσε: «Είναι ένα ακόμα δείγμα της μη κανονικότητας με μία άλλη οπτική. Το σύνταγμα και ιδιαίτερα η αναθεώρηση του που έχει να γίνει από το 2008 είναι η κορυφαία διαδικασία της δημοκρατίας. Είναι ο δημοκρατικός χάρτης του κράτους και απαιτεί συναινέσεις. Η κυβέρνηση όμως αυτή απέδειξε ότι έχει αλλεργία στις συναινέσεις και το απέδειξε στην κορυφαία επίσης Εθνικού χαρακτήρα συμφωνία των Πρεσπών. Είναι η πρώτη φορά που δεν συγκλήθηκε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Καραμανλή όπου ήταν η κυρία Μπακογιάννη υπουργός εξωτερικών πάντα συνομιλούσαν και αντάλλασσαν απόψεις επειδή ακριβώς μιλάμε για εξωτερική πολιτική και για Εθνική ασφάλεια και εθνικά συμφέροντα. Αυτό ο κύριος Τσίπρας δεν το επιχείρησε. Προκλήθηκε κατ επανάληψη και δεν θέλησε. Αγνόησε ακόμα το 70% του ελληνικού λαού που ήταν απέναντι σε αυτήν τη συμφωνία. Έτσι λοιπόν τι περιμέναμε να κάνει στο Σύνταγμα; Να συμπράξει;

Μέχρι που προσπάθησε αντισυνταγματικά πραγματικά - και μάλιστα κλήθηκαν 7 συνταγματολόγοι να επιβεβαιώσουν την κανονικότητα ότι δηλαδή έχουμε μία αναθεωρητική Βουλή που προσδιορίζει τα άρθρα αλλά το περιεχόμενο της αναθεώρησης ανήκει στην επόμενη βουλή. Για αυτό ο νομοθέτης έχει βάλει δύο κοινοβούλια. Διαφορετικά θα έδινε σε αυτή τη Βουλή τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες για την συνταγματική αναθεώρηση. Και αυτό ακόμα προσπάθησαν να το αλλάξουν.

Βλέπουμε λοιπόν μία αναθεώρηση που αφήνει έξω πολύ σημαντικές διατάξεις που η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει να αναθεωρηθούν και αυτό γιατί ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι στην επόμενη κυβέρνηση ευτυχώς δεν θα είναι στη διακυβέρνηση της χώρας το κόμμα του και ο ίδιος».

Σε ό,τι αφορά το χρόνο των εθνικών εκλογών, η ευρωβουλευτής εκτίμησε πως είναι δύσκολο να εξαντληθεί ο συνταγματικός χρόνος της κυβέρνησης. «Νομίζω ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει, αλλά σίγουρα το επιτελείο του και ο ίδιος ξέρουν τα πραγματικά μεγέθη και δεν νομίζω ότι μπορούν να αντέξουν μέχρι τον Οκτώβριο παρά το γεγονός ότι αυτό επιθυμούν. Έχουν απόλυτα καθεστωτική αντίληψη και νομίζουν ότι η χώρα τους ανήκει. Από την άλλη θέλω να περάσω ένα μήνυμα ότι και οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο έχουν εθνικό χαρακτήρα. Πρέπει να ληφθεί πολύ ηχηρό το μήνυμα σε αυτήν την πολύ κακή για την οικονομία και τα συμφέροντα της χώρας κυβέρνηση ότι ο ελληνικός λαός πλέον έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του και πρέπει να φύγουν. Θέλει να αλλάξει η διακυβέρνηση της χώρας και η χώρα να πάει μπροστά.

Εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γυρίσει την Ελλάδα και συνομιλεί με τους πολίτες για τις πτυχές του προγράμματος μας. Το ίδιο κάνουμε και εμείς οπουδήποτε κι αν πολιτευόμαστε και στέλνουμε το μήνυμα της ανάγκης να πάνε οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι στις κάλπες. Να καταλάβουμε ότι η ψήφος δεν είναι δικαίωμα, είναι πρωτίστως υποχρέωση. Διαφορετικά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ούτε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας ούτε στην αποκατάσταση των θεσμών που έχουν πληγεί».

Όσο για το ρόλο της Ε.Ε. σε σχέση με την Ελλάδα και ειδικότερα την ανάπτυξη της Κρήτης, η ευρωβουλευτής σημείωσε πως απαιτείται σχεδιασμός με μελέτες οριστικές και κοστολογημένες. «Χρειάζονται μελετημένα αιτήματα δηλαδή να υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες. Οι μελέτες όταν είναι σοβαρές και κοστολογημένες εναπόκειται και στους ευρωβουλευτές να μπορούν να τις προωθήσουν στις επιτροπές των κονδυλίων, και όχι μόνο, που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα μας.

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Κρήτη, όταν μπορούμε να βοηθήσουμε θέλουμε οργανωμένη πρόταση. Έχουν γίνει βήματα γίνονται και μπορούν να γίνουν και άλλα. Είμαι πολύ αισιόδοξη αρκεί να ψηφιστούν πρόσωπα και παράγοντες που πραγματικά μπορούν να δουλέψουν στην Ευρώπη και να φέρουν αποτέλεσμα και για την Κρήτη και για ολόκληρη την Ελλάδα».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Δερεδάκης: «Χρειάζεται έμφαση στους οικισμούς που κραυγάζουν ότι αργοπεθαίνουν»

Νίκος Δερεδάκης: «Χρειάζεται έμφαση στους οικισμούς που κραυγάζουν ότι αργοπεθαίνουν»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΙΝΟΥ
Ελευθερία Μιχάλα: Έμφαση σε πολιτισμό και καθημερινότητα

Ελευθερία Μιχάλα: Έμφαση σε πολιτισμό και καθημερινότητα

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ...
Γιώργος Ξηράκης: «Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε συλλογικά για το καλό του Ρεθύμνου»

Γιώργος Ξηράκης: «Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε συλλογικά για το καλό του Ρεθύμνου»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΤΗ «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»
Ντ. Φραγκάκος: «Ανανέωση,  ανοιχτές προοπτικές και δέσμευση για το μέλλον»

Ντ. Φραγκάκος: «Ανανέωση, ανοιχτές προοπτικές και δέσμευση για το μέλλον»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ»...
Γρηγόρης Τσιομπίκας: «Βασική προτεραιότητα  η κοινωνική μέριμνα»

Γρηγόρης Τσιομπίκας: «Βασική προτεραιότητα η κοινωνική μέριμνα»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΜΕ ΤΗ «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»
Σταύρος Βουρβαχάκης: Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας ένα όραμα και μια ελπίδα  για ένα καλύτερο μέλλον

Σταύρος Βουρβαχάκης: Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας ένα όραμα και μια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή