ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

20+1 ιστορίες αγάπης που άφησαν εποχή

09-02-2019 09:27
20+1 ιστορίες αγάπης που άφησαν εποχή

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΩΤΩΝ

Ποιος είπε ότι η ιστορία είναι κατ’ ανάγκη ανιαρή; Θα προσπαθήσουμε να τον διαψεύσουμε πραγματοποιώντας μια ακόμα διαφορετική περιήγηση, μετά από εκείνες για τον τρόμο, την τροφή και το χιούμορ του Ρεθύμνου. Γιατί, δεν έχει μόνο ηγέτες, πολιτική, πολέμους και μνημεία η ιστορία. Έχει και απλούς ανθρώπους, με αδυναμίες και προτερήματα, με ανασφάλειες και βεβαιότητες, και βέβαια με αισθήματα: πάνω απ’ όλα με έρωτες και αγάπες!

Στην ξενάγησή μας με τον Χάρη Στρατιδάκη και στη συνέχεια στην εκδήλωση στο Σπίτι του Πολιτισμού θα δούμε ότι και στο Ρέθυμνο ο έρωτας δεν είχε όρια σε καμία ιστορική περίοδο. Θα γνωρίσουμε 20+1 ιστορίες αγάπης, στις οποίες ο έρωτας δεν σταμάτησε ούτε ανάμεσα σε θρησκείες, ούτε ανάμεσα σε εθνότητες αλλά ούτε και ανάμεσα σε κοινωνικές τάξεις.

Ξεκινώντας από την Ερωφίλη και τον Πανάρετο του Ρεθύμνιου Γεώργιου Χορτάτση και φθάνοντας στον μπαρμπα-Γιάννη Πολιουδάκη, που τα βράδια παίζει μέχρι σήμερα το ακορντεόν του στην Παλιά Πόλη σε ανάμνηση της χαμένης Αρμενοπούλας, θα σταθούμε σε έρωτες χριστιανών και μουσουλμάνων σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς, καθηγητών με μαθητές τους, διευθυντριών με μεροκαματιάρηδες, Γερμανών και Ρώσων στρατιωτών με Ρεθυμνιωτοπούλες και ευυπόληπτων Ρεθεμνιωτών με κοινές «μπεντενιώτισσες» γυναίκες.

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 6.00 το απόγευμα από την Αποβάθρα, μπροστά στο παλιό λιμάνι και θα καταλήξει στις 7.00 μ.μ. στο Σπίτι του Πολιτισμού. Εκεί οι αφηγητές, μεταξύ των οποίων η Αγγελική Βλαχοπούλου, ο Θοδωρής Βουρβαχάκης, ο Θωμάς Κρεβετζάκης, η Εύα Λαδιά, ο Στέλιος Λαμπρινός, η Κατερίνα Ξεκάλου, ο Γιώργος Ξενικάκης, ο Χάρης Στρατιδάκης και η Κατερίνα Τσακάλη-Δομαζάκη, θα διαβάσουν αξιομνημόνευτες ιστορίες αγάπης, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει με κλασικά κομμάτια η Ελευθερία Μιχάλα. Παράλληλα θα πραγματοποιείται προβολή με ιστορικές φωτογραφίες, που θα αισθητοποιήσουν τα λεγόμενα. Δεν θα λείψει ο Γιώργος Σηφάκης (Σιμισακογιώργης) με καλοστελιωμένες μαντινάδες για τον έρωτα, ενώ θα προβληθεί και το σύντομο ντοκιμαντέρ «Ο έρως χρόνια δεν κοιτά» της Εύας Λαδιά και του Μανόλη Καρνιωτάκη.

Όσοι παρευρεθούν θα πάρουν για τη βιβλιοθήκη τους ένα φυλλάδιο με τις ιστορίες αγάπης του Ρεθύμνου που άφησαν εποχή, προσφορά της εφημερίδας «Ρεθεμνιώτικα Νέα».

 

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
I feel sorry for Greece
Νίκος Σταγάκις
Το κυκλοφοριακό της πόλης
Ευάγγελος Θεοδοσόπουλος
Kυκλοφοριακό και προτάσεις αντιμετώπισης του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αχιλλέας, Αχιλλεύς Δούκας, Δούκισσα, Δουκίτσα Ελισάβετ, Ελίζα, Λίζα, Λιζέτα, Ζέτα, Ζέττα, Ελλη, Βέτα Θαυμαστός, Θαυμαστή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ