ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημέρες Ρεθύμνου

03-10-2018 14:01
Ημέρες Ρεθύμνου

Ξεκίνησαν οι «Ημέρες Ρεθύμνου», με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η διοργανωση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

Ημέρες Ρεθύμνου
Συνεχίζονται οι «Ημέρες Ρεθύμνου», με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η διοργάνωση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:
Παρασκευή 19 Οκτωβρίου
Θεατρική Παράσταση “Το ταγκό της Ιουλιέτας”
Το ταγκό της Ιουλιέτας είναι ένα τραγούδι για την μοναξιά , η ιδέα του ιδανικού έρωτα . Ο χώρος και ο χρόνος ενός τέλους .Το έργο είναι βασισμένο στο θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου «…και Ιουλιέτα», Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από 16 χρόνια και καθιέρωσε τον δημιουργό του ως έναν από τους σημαντικότερους έλληνες θεατρικούς συγγραφείς της νεότερης γενιάς.

Στην εκδοχή του Άκη Δήμου βρίσκουμε την Ιουλιέτα μόνη στο σπίτι της. Δεν υπάρχει Ρωμαίος, δεν υπάρχει κανείς. Μιλά σε ένα φανταστικό επισκέπτη για τη ζωή της, τον έρωτα, τη γυναικεία φύση. Μια Ιουλιέτα κουλουριασμένη, ακίνητη, ξεχασμένη – απομεινάρι της πιο ένδοξης ερωτικής ιστορίας που γράφτηκε ποτέ- θυμάται, στοχάζεται και προβλέπει, προειδοποιεί και αποκαλύπτει, μετέχοντας ακούσια σε μια μυσταγωγία της ανθρώπινης ύπαρξης.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΟΜΝΑ ΣΕΡΕΣΙΔΗ
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΖΑΜΠΕΤΗ
ΧΟΡΕΥΟΥΝ: ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΑΣ
Ώρα: 21:15
Χώρος: Κτήριο ΕΟΜΜΕΧ

 

Ξεχωριστααααα

+φωτο κληρονομια

Δράσεις και επισκέψεις για την ευρωπαϊκή μέρα συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το ΥΠΠΟΑ ξεκινά την οριζόντια δράση «Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Στόχος είναι η ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και η σημαντική της συνεισφορά στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, ο προϊστάμενος Συντήρησης Τσαγανός Ηλίας και οι συντηρητές Νικηφόρος Κωνσταντίνος και Χαλκιαδάκη Μαρία, προσκαλούν το κοινό να συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ανοίγοντας το Εργαστήριο Συντήρησης, στο κτίριο των Συμβούλων, στη Φορτέτζα. Από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες επισκέψεις και κάθε μία από αυτές θα έχει διάρκεια 30 λεπτών. Οι ώρες έναρξης των επισκέψεων θα είναι: 10:00, 10:30, 11:00 και 11:30. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλέσουν στο τηλέφωνο 28310 27505 από 9:00 -14:00 για να δηλώσουν τη μέρα και την ώρα που επιθυμούν . Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους των εργαστηρίων και να έχει μια πρώτη γνωριμία με το επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων, όπως επίσης και να έρθει σε επαφή με αυθεντικά τεκμήρια τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης.
Παράλληλα, στην Προσωρινή Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου στον Άγιο Φραγκίσκο, στο εγκάρσιο κλίτος, από 10:00 εως 18:00 θα εκτεθούν επιτοίχιες ανακοινώσεις συμμετοχής σε συνέδρια με εργασίες συντήρησης σε μνημεία και κινητά ευρήματα από την Π.Ε. Ρεθύμνου. Μέσα από αυτές, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη φιλοσοφία και τις αρχές που διέπουν την συντήρηση και θα δουν την κατάσταση των αρχαίων πριν και μετά τις εργασίες συντήρησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΚΤΙΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ
«Οργανωμένες επισκέψεις στο εργαστήριο συντήρησης»
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους χώρους του εργαστηρίου και να έχει μια πρώτη γνωριμία με το επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων, όπως επίσης και να έρθει σε επαφή με αυθεντικά τεκμήρια τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης.
17-18-19 Οκτωβρίου 2018, 10:00-12:00 σε μισάωρες επισκέψεις
Για τις επισκέψεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 28310 27505 από τις 9:00 -14:00, Εργαστήριο Συντήρησης, Κτίριο Συμβούλων, Φορτέτζα.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΕΓΚΑΡΣΙΟ ΚΛΙΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ-ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
«Αναρτήσεις επιτοίχιων ανακοινώσεων»
17-18-19 Οκτωβρίου 2018, 10:00 – 18:00
Οι επισκέπτες μέσα από επιτοίχιες ανακοινώσεις συμμετοχών σε συνέδρια θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν την κατάσταση των αρχαίων πριν και μετά τις εργασίες συντήρησης και να γνωρίσουν τη φιλοσοφία και τις αρχές που διέπουν την συντήρηση.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Πολιτικά παιχνίδια
Νίκος Ανδρουλάκης
Ψήφος κατά της οπισθοδρόμησης
Νίκος Μολδοβανίδης
Με 1 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Μαρίνα, Μαρίνος