ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καμπάνια της Τ.Ο. Ρεθύμνου της ΚΝΕ για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

20-06-2019 00:01
Καμπάνια της Τ.Ο. Ρεθύμνου της ΚΝΕ για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

 Η Τ.Ο. Ρεθύμνου της ΚΝΕ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών διοργανώνει 20-23 Ιουνίου, καμπάνια ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά : “ Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις ! Μαγκιά είναι να πας κόντρα σε αυτούς που σε θέλουν στην άκρη”.

Στα πλαίσια της Καμπάνιας αυτής έχει προγραμματιστεί πλούσιο πρόγραμμα δραστηριότητας και παρεμβάσεων σε διάφορους χώρους της πόλης του Ρεθύμνου :

  • Παρασκευή 21/6 περιοδεία στα γηπεδάκια του Μπάσκετ στην πλατεία 4 Μαρτύρων.
  • Σάββατο και Κυριακή 22/23-6 αντίστοιχα περιοδείες με ερωτηματολόγια σε καφετέριες, κεντρικές πλατείες και σημεία που μαζεύεται η νεολαία ( Πλατεία Μικρασιατών,Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, παραλιακή)

 

 Όπως αναφέρει η Τ.Ο. Ρεθύμνου :

“Καλούμε κάθε νέα και νέο να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που μας θέλει σύγχρονους σκλάβους, με θολωμένο μυαλό και σκυμμένο κεφάλι. Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στις σκοταδιστικές θέσεις που βαφτίζουν "θεραπεία" τη μαστούρα και "ελευθερία" τη σκλαβιά της εξάρτησης. Να αντισταθεί μαχητικά στην επίθεση που δέχεται από την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που της ζητούν να συμβιβαστεί με τη νάρκωση των συνειδήσεων.

Προοδευτικό για τη νεολαία είναι ό,τι της ανοίγει δρόμο για να απολαύσει τη ζωή της, για να ζήσει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής μας. Η νέα γενιά έχει σήμερα όνειρα, προσδοκίες, ανάγκες που με τον αγώνα είναι σήμερα ώριμα να καλυφθούν. Αυτές οι δυνατότητες πηγάζουν από την εξέλιξη της τεχνολογία και η νεολαία πρέπει να σταθεί μαχητικά και να τις διεκδικήσει, παλεύοντας για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων της. Η νεολαία θα πρέπει να κάνει κριτήριο ψήφου την στάση των κομμάτων και απέναντι στα ναρκωτικά. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αταλάντευτα παλεύει για κοινωνία ελεύθερη και όχι για κοινωνία με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Αυτή του η θέση πηγάζει από την ίδια την ανάγκη να υπάρχουν νέοι και εργαζόμενοι  που θα πάρουν την εξουσία, θα κάνουν αυτοί κουμάντο στον τόπο τους, θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα αντιμετωπίσουν μαχητικά τα αποτελέσματα που έχει για την ζωή τους το καπιταλιστικό σύστημα. Η επόμενη ημέρα θα χρειαστεί ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ ώστε οι νέοι από καλύτερη θέση να δυναμώσουν την πάλη για την ζωή που δικαιούνται. Η μοναδικη κερδισμένη ψήφος είναι αυτή στο ΚΚΕ.

 Η πολιτική της κυβέρνησης αναγνωρίζει στη νεολαία μόνο ένα δικαίωμα: Να μην έχει δικαιώματα ! Μοιράζεται κοινό βήμα με επιχειρηματίες που ζητούν την πλήρη "απελευθέρωση" της κάνναβης σε όλες τις μορφές της, μέχρι και τη χορήγησή της σε παιδιά! Είναι δεκάδες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης που μιλάνε για "ψυχαγωγική" χρήση, λες και το χασίς μπορεί να ψυχαγωγήσει, να μορφώσει πνευματικά και αισθητικά...

Η κυβέρνηση "αχρηστεύει" την επιστήμη! Οι επιστημονικοί φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο μιλούν μόνο για καταπραϋντικές και όχι θεραπευτικές ιδιότητες σε πολύ συγκεκριμένες ουσίες που περιλαμβάνει το φυτό της κάνναβης, για τις οποίες ακόμα χρειάζονται περαιτέρω μελέτες. Γι' αυτό και δεν προτείνουν το φυτό κάνναβη ως θεραπεία επιλογής για καμία ασθένεια! Αντίθετα, ο νόμος για τη "φαρμακευτική κάνναβη", που ψηφίστηκε πρόσφατα, με τον γενικό προσδιορισμό "τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης" που περιέχει ο νόμος, αφήνει ανοιχτό το περιθώριο να βαφτίζεται το χασίς φάρμακο. Παρακάμπτει μια σειρά από επιστημονικές διαδικασίες που απαιτούνται για να κατασκευαστεί ένα φαρμακευτικό σκεύασμα.

Η συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης είναι νομιμοποίηση των αιτιών της χρήσης στη συνείδηση της νεολαίας! Το χασίς, όπως και αν το βαφτίσουν, παραμένει ναρκωτικό που αλλοιώνει τη συνείδηση και προκαλεί εξάρτηση.

Στοχεύουν στο μυαλό: Θέλουν να μάθουν τη νεολαία να ζει με τα ναρκωτικά, να μειωθούν οι αντιστάσεις της απέναντι στη χρήση! Θέλουν μια νεολαία συμβιβασμένη με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, που ενώ στερεί κάθε δικαίωμα για ζωή με δικαιώματα, προσφέρει απλόχερα την αυτοκαταστροφή μας.

 Η ΚΝΕ επιδιώκει να ανέβουν οι αντιστάσεις και τα αντανακλαστικά της νεολαίας γύρω από τέτοιες αντιδραστικές, ψευτομοντέρνες και επικίνδυνες απόψεις και θεωρίες. Θέλουμε να αναδείξουμε ότι τα ναρκωτικά, ως κοινωνικό φαινόμενο είναι αποτέλεσμα του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος και των αδιεξόδων που γεννά για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων ανθρώπων. Όσο οξύνονται τα αδιέξοδα του συστήματος, η κρίση, θα δυναμώνουν και οι παράγοντες που το αναπαράγουν.

Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι το εργατικό – λαϊκό κίνημα, το νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να στέκεται μοιρολατρικά απέναντι στο πρόβλημα. Ο τοξικομανής ως ένας άνθρωπος που υποφέρει, μπορεί να θεραπευτεί. Για αυτό χρειάζεται να ανέβει η διεκδίκηση:

  • Για πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη δημόσια δωρεάν, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.
  • Εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Στήριξη των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης που αποδεικνύουν καθημερινά την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου να νικήσει την εξάρτηση.
  • Πλήρη εργασιακή και κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.
  • Ειδικότερα στην πόλη του Ρεθύμνου διεκδικούμε στεγνό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, το οποίο δεν υπάρχει !!!

Καλούμε τις νέες και τους νέους να παλέψουμε μαζί για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος, ενταγμένος στο κοινωνικό σύνολο, να είναι πρωταγωνιστής, να δημιουργεί, να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της πραγματικότητας, να έχει ισότιμες σχέσεις με τους γύρω του, να αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του. Αυτή είναι η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, όπου η χρήση ναρκωτικών γίνεται περιττή. Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά!”

 

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Περί απολύσεων ο λόγος
Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγάπη, Αγάπιος Αγαθόκλεια, Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος Ελπίδα Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντία, Παντολεοντής, Παντολεοντή Πηλεύς, Πηλέας Πίστις, Πίστη Σόνια, Σώνια Σοφία, Σοφιανός, Σοφιανή, Σοφούλα, Σοφούλης, Σόφη, Σοφίτσα, Σοφίνα