ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κόκκινη κλωστή δεμένη σε υφάδι περασμένη

14-09-2018 11:47
Κόκκινη κλωστή δεμένη σε υφάδι περασμένη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της κλωστής, τον πλούτο των υφαντών και τη χαρά της δημιουργίας θα έχουν τα παιδιά από 4 έως 12 ετών, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος εικαστικών και αφήγησης με θέμα τον κύκλο της κλωστής.

Στον φιλόξενο χώρο που έχουν δημιουργήσει οι υφάντρες Αντωνία και Ελένη Σταθάκη στην οδό Τομπάζη 3, @LOOMhandmade.com στο κέντρο του Ρεθύμνου, θα ξεδιπλώσουμε τα πανιά του αργαλειού, θα μπλέξουμε και θα ξεμπλέξουμε κλωστές, στημόνια κι υφάδια, θα χωθούμε στα χιλιάδες κεντίδια με σκοπό να γνωρίσουμε την αρχαία τέχνη της ύφανσης.

Οδηγός μας με το μαγικό κουβάρι θα είναι η Μαρία Τσουκνάκη από το σύλλογο καλλιτεχνών κατARTι. Μέσα από τα παραμύθια που θα μας αφηγείται θα γνωρίσουμε όλο τον κύκλο της κλωστής, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργούμε ένα δικό μας έργο με υλικά της υφαντουργίας. Κλωστές, σκοινιά, πανιά, σχέδια και χρώματα, βελόνες και σαΐτες, φυσικά υλικά κι εκπλήξεις θα αποτελέσουν τα υλικά μας. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον παραδοσιακό κρητικό αργαλειό, να περάσουμε τη σαΐτα μας για να μεγαλώσει το «ανυφαντικό».

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών και διαρκούν 1 ώρα την φορά κάθε Τετάρτη 5.30 με 6.30 από την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος (μίνιμουμ 8 και μάξιμουμ 15 παιδιά).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα υλικά παρέχονται.

Το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποιεί η Μαρία Τσουκνάκη (εικαστικός-θεατρολόγος- σκηνογράφος) για το σύλλογο καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι, σε συνεργασία με το εργαστήριο υφαντικής LOOM @LOOMhandmade.com της Αντωνίας και Ελένης Σταθάκη.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6946269347

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ