ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κόκκινη κλωστή δεμένη σε υφάδι περασμένη

14-09-2018 11:47
Κόκκινη κλωστή δεμένη σε υφάδι περασμένη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της κλωστής, τον πλούτο των υφαντών και τη χαρά της δημιουργίας θα έχουν τα παιδιά από 4 έως 12 ετών, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος εικαστικών και αφήγησης με θέμα τον κύκλο της κλωστής.

Στον φιλόξενο χώρο που έχουν δημιουργήσει οι υφάντρες Αντωνία και Ελένη Σταθάκη στην οδό Τομπάζη 3, @LOOMhandmade.com στο κέντρο του Ρεθύμνου, θα ξεδιπλώσουμε τα πανιά του αργαλειού, θα μπλέξουμε και θα ξεμπλέξουμε κλωστές, στημόνια κι υφάδια, θα χωθούμε στα χιλιάδες κεντίδια με σκοπό να γνωρίσουμε την αρχαία τέχνη της ύφανσης.

Οδηγός μας με το μαγικό κουβάρι θα είναι η Μαρία Τσουκνάκη από το σύλλογο καλλιτεχνών κατARTι. Μέσα από τα παραμύθια που θα μας αφηγείται θα γνωρίσουμε όλο τον κύκλο της κλωστής, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργούμε ένα δικό μας έργο με υλικά της υφαντουργίας. Κλωστές, σκοινιά, πανιά, σχέδια και χρώματα, βελόνες και σαΐτες, φυσικά υλικά κι εκπλήξεις θα αποτελέσουν τα υλικά μας. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον παραδοσιακό κρητικό αργαλειό, να περάσουμε τη σαΐτα μας για να μεγαλώσει το «ανυφαντικό».

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 4 έως 12 ετών και διαρκούν 1 ώρα την φορά κάθε Τετάρτη 5.30 με 6.30 από την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος (μίνιμουμ 8 και μάξιμουμ 15 παιδιά).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα υλικά παρέχονται.

Το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποιεί η Μαρία Τσουκνάκη (εικαστικός-θεατρολόγος- σκηνογράφος) για το σύλλογο καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι, σε συνεργασία με το εργαστήριο υφαντικής LOOM @LOOMhandmade.com της Αντωνίας και Ελένης Σταθάκη.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6946269347

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Η περίπτωση Στεφανου Μάνου
Της ψυχολόγου Θεώνης Αθανασοπούλου
Για τη Μαριάννα!!!
Νίκος Μολδοβανίδης
Ηταν μια χώρα που την έλεγαν Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ιφιγένεια Ματθαίος, Μαθαίος, Μαθιός, Ματθούλα, Μαθούλα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ