ΡΕΘΥΜΝΟ

Κυνήγι θησαυρού: 30 χρόνια σε ένα μουσείο

11-02-2019 23:48
Κυνήγι θησαυρού: 30 χρόνια σε ένα μουσείο

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

30 χρόνια Κυνήγι Θησαυρού: μία δυναμική ιστορία που βρήκε το χώρο της στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ρεθύμνου, εκεί από όπου ξεκίνησε και που τελικά καταλήγει, ακόμα και αν η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που στην πορεία βρέθηκαν και άλλοι δρόμοι.

Το «μουσείο» του κυνηγιού ή για την ακρίβεια μία έκθεση, που φιλοδοξεί να στεγάσει τις μνήμες του πιο αγαπημένου παιχνιδιού των ρεθυμνιωτών στεγάζεται επίσημα πια σε χώρο στο 2ο υπόγειο της βιβλιοθήκης και εγκαινιάστηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου παρουσία εκατοντάδων κυνηγών. Η πρωτοβουλία ανήκει στα μέλη της ομάδας «Έκατσ’ η κουτσή κατσίκα» και υλοποιείται με τη βοήθεια όλων των ομάδων και σε πρώτη φάση εκείνων, που σε αυτά τα 29 χρόνια κέρδισαν και διοργάνωσαν παιχνίδια.

Το μουσείο διαθέτει πινακίδες με πληροφορίες για κάθε ένα κυνήγι, από όσα πέρασαν, έχουν συγκεντρωθεί οι θησαυροί των προηγούμενων χρόνων, καθώς και χαρακτηριστικά αντικείμενα που «έπαιξαν» στα κυνήγια. Μπορεί κανείς να δει ακόμα τα ενθύμια από το ρεκόρ Γκίνες, που κατάφερε το κυνήγι, με πρωτοβουλία των «Ανιχνευτών», το 2017, αλλά και φωτογραφίες χαρακτηριστικές από τα παιχνίδια. Για τις ανάγκες του μουσείου έχει στηθεί και μία ιστοσελίδα με την ιστορία του παιχνιδιού www.tokinigi.gr, η οποία είναι υπό κατασκευή και θα περιλαμβάνει ψηφιακό υλικό από τα 30 χρόνια.

Τα εγκαίνια συγκέντρωσαν πολύ κόσμο, είχαν τον ενθουσιασμό που απαιτεί το κυνήγι, τα χαμόγελα ήταν πολλά, ενώ δεν έλειψε και η προσμονή της φετινής διοργάνωσης της «Κατσίκας», που φρόντισε να έχει σε ετοιμότητα τις ομάδες του κυνηγιού, από τις οποίες ζήτησε να φέρουν ένα λουκέτο, που το κρέμασαν σε ένα ειδικό σημείο, και κράτησαν οι ίδιες τα κλειδιά! Πάνω στα λουκέτα γράφτηκαν ευχές για τα 30 χρόνια της διοργάνωσης, με την ευχή πως θα είναι άλλα τόσα και ακόμα περισσότερα όσα μας περιμένουν.

Τους κυνηγούς και τους επίσημους καλωσόρισαν οι «Κατσίκες», με τον Μάνο Τσάκωνα και τον Σπύρο Καλησπεράκη να περιγράφουν την φιλοσοφία του χώρου. Τον ενθουσιασμό του για την αξιοποίηση του χώρου που παραχώρησε η βιβλιοθήκη εξέφρασε ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Τρούλης.

Και όλοι έδωσαν ραντεβού για το τριήμερο 22 ως 24 Φεβρουαρίου στο 30ο κυνήγι!

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχαν κάνει τις κλοπές...επαγγελμα

Είχαν κάνει τις κλοπές...επαγγελμα

Σύλληψη δυο ατόμων 18 και 26 ετών στο Ρέθυμνο
Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Η φύση «οδηγός» για την προαγωγή της υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος

Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Η φύση «οδηγός» για την προαγωγή της υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος

ΠΛΗΘΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΥΓΙΗ ΠΡΟΤΥΠΑ
Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν και ενώνουν την κοινωνία για καλό σκοπό!

Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν και ενώνουν την κοινωνία για καλό σκοπό!

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
Από τη Δευτέρα θα απομακρύνονται τα υλικά εκσκαφής στην Αγία Ειρήνη

Από τη Δευτέρα θα απομακρύνονται τα υλικά εκσκαφής στην Αγία Ειρήνη

Άμεση ήταν η απάντηση από την Π.Ε. Ρεθύμνου για το έργο στην Αγία Ειρήνη, για το οποίο υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους ότι εκτελείται με αργούς ρυθμούς....
Ηλεκτροκίνητα πατίνια: ανησυχία και προβληματισμός για τη νέα μόδα

Ηλεκτροκίνητα πατίνια: ανησυχία και προβληματισμός για τη νέα μόδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ
Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Τους αστυνομικούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έσωσαν πολίτες από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στην Κρήτη, βράβευσε χθες ο Γενικός...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη