ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία η δημόσια εκσκαφή φωλιάς της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta

14-09-2018 11:26
Με επιτυχία η δημόσια εκσκαφή φωλιάς της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta

ΣΤΟ GRECOTEL CLUB MARINE PALACE & SUITES

Το Grecotel Club Marine Palace & Suites σε συνεργασία με εθελοντές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ -Ελληνικός Οργανισμός Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας- πραγματοποίησε την π. Δευτέρα δημόσια εκσκαφή φωλιάς θαλάσσιας χελώνας carettacaretta, που εντοπίστηκε στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία του ξενοδοχείου τον Ιούλιο.

Το ξενοδοχείο υιοθέτησε τη φωλιά, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της προστασίας και παρακολούθησής της, όπως επίσης και της ενημέρωσης των επισκεπτών για την ύπαρξή της.

Η περιβαλλοντική εκδήλωση της δημόσιας εκσκαφής της φωλιάς πραγματοποιήθηκε 11 ημέρες μετά από την εμφάνιση των πρώτων δύο μικρών νεοσσών, όταν τα αυγά είχαν πλέον όλα εκκολαφθεί. Ειδικότερα, από τα 92 αυγά που εμπεριείχε η φωλιά, 87 είχαν εκκολαφθεί και τα χελωνάκια είχαν καταλήξει στη θάλασσα, ποσοστό επιτυχίας 95%, που θεωρείται από τα υψηλότερα ποσοστά για τις παραλίες της Κρήτης.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου καθώς και τα μέλη της τοπικής κοινωνίας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την εκσκαφή της φωλιάς, να ενημερωθούν σχετικά με τη ζωή της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta και να κατανοήσουν την ιδιαίτερη οικολογική αξία της. Οι θαλάσσιες χελώνες θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύονται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης. Η Κρήτη φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό caretta-caretta και είναι μία από τις σημαντικότερες περιοχές ωοτοκίας, κατέχοντας την πρώτη θέση σε φωλιές στη Μεσόγειο.

Σημειώνεται, ότι από το 1975, έτος ίδρυσης του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, πάνω από 2.000 βραβεία και διακρίσεις έχουν δοθεί στην Grecotel, τα ξενοδοχεία, τον ιδρυτή και τη διοίκηση του Ομίλου για τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, την ικανοποίηση των επισκεπτών, τη συνεισφορά στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει και που αποβλέπουν στη διατήρηση της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευπαθών ομάδων πληθυσμού και στη γενικότερη αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ως αναγκαίου όρου για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ