ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα μελισσοκομίας

11-06-2019 11:59
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα μελισσοκομίας

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 στο μουσικό Ωδείο Ρεθύμνου η Ημερίδα Μελισσοκομίας με θέμα «Ντόπιες Βασίλισσες: Αναπαραγωγή για ανθεκτικότητα στο Βαρρόα, πρακτικές διατροφής» που οργανώθηκε από τον  Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρεθύμνης  «ΜΕΛΙΤΤΕΥΣ» και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με αρωγούς την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ρεθύμνης.

 

Περισσότεροι από 180 μελισσοκόμοι από όλη την Κρήτη παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους τρεις εξαίρετους και διεθνούς επιστημονικής αναγνώρισης  εισηγητές, 

τον - Δρ. Ralph Büchler,  Διευθυντή του Ινστιτούτου Μελισσοκομίας  Bieneninstitut Kichhain,  Γερμανίας ο οποίος αναφέρθηκε στην  Αντίσταση στο Varroa - φυσική εμφάνιση, μέθοδοι και επιτυχία της επιλεκτικής αναπαραγωγής, τον  Δρ. Sjef van der Steen , Σύμβουλο  Μελισσοκομίας  στην εταιρεία Alveus AB Consultancy, Ολλανδίας ο οποίος ανέλυσε την αξία της Διατροφής  και της υγείας των Μελισσών και την - Δρ. Φανή Χατζήνα,  Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Τμήματος Μελισσοκομίας- ΕΛΓΟ ΄ΔΗΜΗΤΡΑ' η οποία αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα ΑΝΑΜΕΛ- Αναπαραγωγή και Βελτίωση Ανθεκτικών Μελισσιών στην Κρήτη.

 

Η ημερίδα, ήταν  Πανελλαδικής εμβέλειας και το Ρέθυμνο με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρεθύμνης  «ΜΕΛΙΤΤΕΥΣ»  αποτέλεσε το πρώτο σκαλοπάτι  σε ένα σύνολο δράσεων με απώτερο στόχο την γενετική βελτίωση των ντόπιων μελισσών στην Ελλάδα  μέσα από ένα πρότυπο μελισσοκομείο θερμοκοιτίδας βασιλισσών το οποίο θα αναπτυχθεί και θα εξελιχθεί στην Γαύδο. Η δράση αυτή υλοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μελισσοπαραγωγών Ελληνικών Βασιλισσών  «ΣΠΕΒ» με την στήριξη της περιφέρειας,  ο οποίος  σύλλογος έχει στόχο την διάσωση και αναπαραγωγή εγχώριων βασιλισσών, ανθεκτικών στο Βαρρόα και σε άλλες ασθένειες  με την συμμετοχή  εξειδικευμένων επιστημόνων και Μελισσοπαραγωγών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, από την περιφέρεια ο Θεματικός Περιφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κος Μανώλης Χνάρης ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την στήριξή του σε κάθε δράση ανάπτυξης του μελισσοκομικού κλάδου και των μελισσοκόμων γενικότερα, εκ μέρους  του Δήμου Ρεθύμνης ο Αντιδήμαρχος κ. Αγριμακης Νίκος, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης η κα Βιδάκη Εφη, εκ μέρους της Ομοσπονδίας μελισσοκόμων ΟΜΣΕ και του Συλλόγου Λασιθίου  ο κ. Μαυροπουλάκης Μανώλης, επίσης σαν εκπρόσωπος της ΟΜΣΕ και της Διεπαγγελματικής Ομοσπονδίας ο κ. Χαλακατεβακης Ηλίας, από τον Σύλλογο Χανίων  ο κ. Βίγλης Θ.  από τον Σύλλογο Ηρακλείου οι κ. Ρωμανάκης Α. και ο κ Λιονταράκης Κ., από το Μελισσοκομικό Κέντρο Κρήτης η κ. Φανουράκη Ε. και ο κ. Ισαακίδης Δ., από τον Μελισσοκομικό Συναιτερισαμό Ηρακλείου ο κ. Μανωλιτσης Σ. και άλλοι επίσημοι.

 

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μία έκπληξη για του παρευρισκόμενους αφού το μουσικόχορευτικό τμήμα των σχολών «Τζανιδάκη» παρουσίασε την παραδοσιακή Κρητική λεβεντιά μέσα από επιλεγμένα χορευτικά  δρώμενα που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα από τους ξένους εισηγητές.

 

Κλείνοντας  ο Μελισσοκομικός Σύλλογο Ρεθύμνης  «ΜΕΛΙΤΤΕΥΣ» πρόσφερε στους

εισηγητές δώρα με κρητικά παραδοσιακά προϊόντα και προϊόντα μελιού ενώ ολοκλήρωσε την παραδοσιακή Κρητική φιλοξενία παραθέτοντας γεύμα στους  επίσημους προσκεκλημένους.   

 

Την ημερίδα στήριξαν με τις  χορηγίες τους οι:

  • Μελισσοκομική Ρεθύμνου (Αγγελική και Λία Βαβουβάρακη)
  • Τα Super Market ’’7 Days’’
  • Το Ζαχαροπλαστείο «Λαγκουβάρδος»
  • Τα φυτώρια «Γαβαλά»
  • Σχολές χορού «Τζανιδάκη»
  • «ΑΝΕΛ» – Μελισσοκομικά προϊόντα
  • Κυψέλες «Παπαιωάννου»

 

Η είσοδος σε κάθε ενδιαφερόμενο ήταν ελεύθερη, τρεις τυχεροί κέρδισαν από μία διώροφη κυψέλη προσφορά των χορηγών, ενώ σε κάθε παρακολουθούντα δόθηκε και «Βεβαίωση παρακολούθησης».

 

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Περί απολύσεων ο λόγος
Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγάπη, Αγάπιος Αγαθόκλεια, Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος Ελπίδα Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντία, Παντολεοντής, Παντολεοντή Πηλεύς, Πηλέας Πίστις, Πίστη Σόνια, Σώνια Σοφία, Σοφιανός, Σοφιανή, Σοφούλα, Σοφούλης, Σόφη, Σοφίτσα, Σοφίνα