ΡΕΘΥΜΝΟ

Με «μεταφορά» εργολαβιών η αποκατάσταση δρόμων στο αρμενιώτικο και το κουρταλιώτικο φαράγγι

28-02-2019 09:11
Με «μεταφορά» εργολαβιών η αποκατάσταση δρόμων στο αρμενιώτικο και το κουρταλιώτικο φαράγγι

ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΘΕΤΕΙ Η ΜΑΙΡΗ ΛΙΟΝΗ

Οι άμεσες παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία του νομού, που με την κακοκαιρία υπέστησαν σοβαρές ζημιές αποτελούν το βασικό μέλημα για την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους. Άλλωστε, το πρωί της Παρασκευής πρόκειται να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο, παρουσία και του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Ο δρόμος στο αρμενιώτικο φαράγγι, ο δρόμος στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι, αλλά και η γέφυρα του Σταυρωμένου και η κατολίσθηση στο δρόμο του Ρουσσοσπιτίου, μαζί με το σημείο του δρόμου που έχει καταστραφεί μεταξύ Γαράζου και Βενίου είναι εκείνα τα τμήματα που μελετάται η άμεση παρέμβαση, όπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή στην Κρητική Επιθεώρηση.

Εικόνες αποκαλυπτικές του μεγέθους της καταστροφής που έχει σημειωθεί από την κακοκαιρία στον δρόμο των Αρμένων, στο ύψος του φαραγγιού, είναι αυτές που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες. Ο δρόμος παραμένει απροσπέλαστος, καθώς εκτός του ότι έχει υποστεί καθίζηση, έχει ρωγμές και κατολισθήσεις βράχων, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να γίνεται διέλευση οχημάτων. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό δεδομένου ότι από τον συγκεκριμένο δρόμο εξυπηρετείται ο μισός νομός Ρεθύμνου, δηλαδή τα χωριά του νότιου Ρεθύμνου, που σήμερα διέρχονται μέσω του δρόμου του Σωματά προς Γάλλου.

Όπως ανέφερε στην Κ.Ε. η κα Λιονή, αποφασίστηκε να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης στον αρμενιώτικο δρόμο και στο κουρταλιώτικο φαράγγι μέσω μίας εργολαβίας, που είχε υπογραφεί για άλλο σημείο, αλλά λόγω της επείγουσας κατάστασης είναι αναγκαίο να εκτελεστεί στα συγκεκριμένα σημεία.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη εξετάζεται ο τρόπος αποκατάστασης των δρόμων στο Γαράζο και στα Ζωνιανά, πράγμα που θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ενώ σε ό,τι αφορά την κατολίσθηση στην Αγία Ειρήνη πριν το Ρουσσοσπίτι τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Και αυτό γιατί το φαινόμενο «συνεχίζεται», δηλαδή σημειώνονται συνεχώς βραχοπτώσεις, πράγμα που αναγκάζει την τεχνική υπηρεσία να παρακολουθεί το σημείο και να περιμένει να κοπάσει η κακοκαιρία, ώστε να μπορέσει να παρέμβει αποτελεσματικά.

Στα ήδη υπάρχοντα προβληματικά σημεία προστέθηκαν και τα εξής:

Το δευτερεύον τμήμα της Ε.Ο.27, από διακλάδωση Ν.Ε.Ο. 90 «Χανιά-Ηράκλειο» για Εξάντη (από ταβέρνα Συνολάκη),  προς Μπαλί, να μη χρησιμοποιείται λόγω επικινδυνότητας.

Στην Ε.Ο. 32 «Λούτρα-Βιράν Επισκοπή» παρουσιάζονται εκτεταμένες καταπτώσεις και οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Στην Ε.Ο. 11 «Κισσού κάμπος προς Κεραμέ» και 4 χλμ. περίπου πριν τα Κεραμέ έχει παρουσιάσει, σε όλος το πλάτος, καθίζηση ο δρόμος και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Οι οδηγοί να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχαν κάνει τις κλοπές...επαγγελμα

Είχαν κάνει τις κλοπές...επαγγελμα

Σύλληψη δυο ατόμων 18 και 26 ετών στο Ρέθυμνο
Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Η φύση «οδηγός» για την προαγωγή της υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος

Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου: Η φύση «οδηγός» για την προαγωγή της υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος

ΠΛΗΘΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΥΓΙΗ ΠΡΟΤΥΠΑ
Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν και ενώνουν την κοινωνία για καλό σκοπό!

Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν και ενώνουν την κοινωνία για καλό σκοπό!

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
Από τη Δευτέρα θα απομακρύνονται τα υλικά εκσκαφής στην Αγία Ειρήνη

Από τη Δευτέρα θα απομακρύνονται τα υλικά εκσκαφής στην Αγία Ειρήνη

Άμεση ήταν η απάντηση από την Π.Ε. Ρεθύμνου για το έργο στην Αγία Ειρήνη, για το οποίο υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους ότι εκτελείται με αργούς ρυθμούς....
Ηλεκτροκίνητα πατίνια: ανησυχία και προβληματισμός για τη νέα μόδα

Ηλεκτροκίνητα πατίνια: ανησυχία και προβληματισμός για τη νέα μόδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ
Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Βραβεύτηκαν οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου που έσωσαν πολίτες από τις πλημμύρες

Τους αστυνομικούς που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έσωσαν πολίτες από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου στην Κρήτη, βράβευσε χθες ο Γενικός...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη