ΡΕΘΥΜΝΟ

Με «μεταφορά» εργολαβιών η αποκατάσταση δρόμων στο αρμενιώτικο και το κουρταλιώτικο φαράγγι

28-02-2019 09:11
Με «μεταφορά» εργολαβιών η αποκατάσταση δρόμων στο αρμενιώτικο και το κουρταλιώτικο φαράγγι

ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΘΕΤΕΙ Η ΜΑΙΡΗ ΛΙΟΝΗ

Οι άμεσες παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία του νομού, που με την κακοκαιρία υπέστησαν σοβαρές ζημιές αποτελούν το βασικό μέλημα για την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους. Άλλωστε, το πρωί της Παρασκευής πρόκειται να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Ρέθυμνο, παρουσία και του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη.

Ο δρόμος στο αρμενιώτικο φαράγγι, ο δρόμος στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι, αλλά και η γέφυρα του Σταυρωμένου και η κατολίσθηση στο δρόμο του Ρουσσοσπιτίου, μαζί με το σημείο του δρόμου που έχει καταστραφεί μεταξύ Γαράζου και Βενίου είναι εκείνα τα τμήματα που μελετάται η άμεση παρέμβαση, όπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή στην Κρητική Επιθεώρηση.

Εικόνες αποκαλυπτικές του μεγέθους της καταστροφής που έχει σημειωθεί από την κακοκαιρία στον δρόμο των Αρμένων, στο ύψος του φαραγγιού, είναι αυτές που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες. Ο δρόμος παραμένει απροσπέλαστος, καθώς εκτός του ότι έχει υποστεί καθίζηση, έχει ρωγμές και κατολισθήσεις βράχων, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να γίνεται διέλευση οχημάτων. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό δεδομένου ότι από τον συγκεκριμένο δρόμο εξυπηρετείται ο μισός νομός Ρεθύμνου, δηλαδή τα χωριά του νότιου Ρεθύμνου, που σήμερα διέρχονται μέσω του δρόμου του Σωματά προς Γάλλου.

Όπως ανέφερε στην Κ.Ε. η κα Λιονή, αποφασίστηκε να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης στον αρμενιώτικο δρόμο και στο κουρταλιώτικο φαράγγι μέσω μίας εργολαβίας, που είχε υπογραφεί για άλλο σημείο, αλλά λόγω της επείγουσας κατάστασης είναι αναγκαίο να εκτελεστεί στα συγκεκριμένα σημεία.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη εξετάζεται ο τρόπος αποκατάστασης των δρόμων στο Γαράζο και στα Ζωνιανά, πράγμα που θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ενώ σε ό,τι αφορά την κατολίσθηση στην Αγία Ειρήνη πριν το Ρουσσοσπίτι τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Και αυτό γιατί το φαινόμενο «συνεχίζεται», δηλαδή σημειώνονται συνεχώς βραχοπτώσεις, πράγμα που αναγκάζει την τεχνική υπηρεσία να παρακολουθεί το σημείο και να περιμένει να κοπάσει η κακοκαιρία, ώστε να μπορέσει να παρέμβει αποτελεσματικά.

Στα ήδη υπάρχοντα προβληματικά σημεία προστέθηκαν και τα εξής:

Το δευτερεύον τμήμα της Ε.Ο.27, από διακλάδωση Ν.Ε.Ο. 90 «Χανιά-Ηράκλειο» για Εξάντη (από ταβέρνα Συνολάκη),  προς Μπαλί, να μη χρησιμοποιείται λόγω επικινδυνότητας.

Στην Ε.Ο. 32 «Λούτρα-Βιράν Επισκοπή» παρουσιάζονται εκτεταμένες καταπτώσεις και οι οδηγοί πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Στην Ε.Ο. 11 «Κισσού κάμπος προς Κεραμέ» και 4 χλμ. περίπου πριν τα Κεραμέ έχει παρουσιάσει, σε όλος το πλάτος, καθίζηση ο δρόμος και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Οι οδηγοί να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρείς φωτιές στο Ρέθυμνο κινητοποίησαν την Πυροσβεστική

Τρείς φωτιές στο Ρέθυμνο κινητοποίησαν την Πυροσβεστική

Τρείς φωτιές εκδηλώθηκαν χθες σε περιοχές του Ρεθύμνου κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας....
Σημαντικός στόχος το εθνικό στρατηγικό σχέδιο ενόψει της νέας ΚΑΠ

Σημαντικός στόχος το εθνικό στρατηγικό σχέδιο ενόψει της νέας ΚΑΠ

Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα συζητήθηκαν σε εκδήλωση του Γιάννη Κεφαλογιάννη παρουσία του πρώην υπουργού Δημήτρη Μελά...
Η Δική μου

Η Δική μου "Υπέρβαση"

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγάπη Kακλιδάκη μιλάει για την υποψηφιότητα της...
Ίδρυση Τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  στο Δήμο Αγίου Βασίλειου

Ίδρυση Τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Αγίου Βασίλειου

Υπεγράφη η απόφαση που αφορά στην ίδρυση Τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στο Δήμο Αγίου Βασιλείου...
Ανδρέας Βροντάκης: «Θέλουμε να έχουμε ισχυρή φωνή στην Βουλή»

Ανδρέας Βροντάκης: «Θέλουμε να έχουμε ισχυρή φωνή στην Βουλή»

Με στόχο την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, την αύξηση των ποσοστών του και την δημιουργία μίας ισχυρής φωνής στην Βουλή, ο υποψήφιος βουλευτής στο Ρέθυμνο,...
Νίκος Μαλλιαρός: «Ανάπτυξη, δημιουργία, σταθερότητα και πολιτική συνεννόηση»

Νίκος Μαλλιαρός: «Ανάπτυξη, δημιουργία, σταθερότητα και πολιτική συνεννόηση»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ»...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Μεθόδιος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ