ΕΛΛΑΔΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο , με την υποστήριξη της "ΕΛΠΙΔΑΣ"

21-05-2019 16:32
Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο , με την υποστήριξη της

ΕΝΩΘΕΙΤΕ ! Βάλτε την αμαξοστοιχία «Ελλάς» πάνω στις ράγες της συνεργασίας, της δημιουργίας και της προόδου. Φέρτε ξανά την ανοχή και την ευγένεια στην πολιτική αλλά και στην καθημερινότητά μας. Βοηθείστε τον Λαό μας να ξαναγίνει αυτός που με την λάμψη του κάποτε κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Ξαναφέρτε πίσω τα φωτεινά μυαλά της νέας γενιάς.»

Και μόνο αυτά τα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη θα ήταν αρκετά να δώσουν τι στίγμα της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί, το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουνίου, στις 9:00 μ.μ., στο Καλλιμάρμαρο – Παναθηναϊκό Στάδιο, από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ορχήστρα του συνθέτη. Μέσα από αυτή και συγκεκριμένα μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του συνθέτη που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους όχι μόνο στην ελληνική μουσική αλλά και στην νεότερη ελληνική ιστορία.

Στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και στην προσφορά του όχι μόνο στη μουσική αλλά και στην πατρίδα του, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το σωματείο «Ελπίδα», σημειώνοντας τα εξής:«άγγελος παραστάτης στη μεγάλη συναυλία του Μίκη, στάθηκε από την πρώτη στιγμή η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το Σωματείο Ελπίδα, με την ευφρόσυνη αποδοχή, είναι χορηγός της εκδήλωσης για τον ιερό σκοπό που επιτελεί. Δηλαδή, μια μικρή ενίσχυση στον τιτάνιο αγώνα του Συλλόγου των Φίλων Παιδιών με Καρκίνο».

Από την δική της πλευρά η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας για να μιλήσω για μια σημαντική πρωτοβουλία αφιερωμένη σε έναν αγαπημένο φίλο και σπουδαίο Έλληνα. Τον Μίκη Θεοδωράκη. Η πιο σωστά τον Μίκη. Γιατί όπως με όλους τους μεγάλους της ιστορίας, αρκεί μόνο το μικρό του όνομα. Το όνομα αυτό που περικλείει μέσα του ολόκληρη την ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Η μουσική του Μίκη αποτελεί για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής και ιστορικής του ταυτότητας.

Δεν μπορώ να σκεφτώ την Ελλάδα χωρίς τον Μίκη και βέβαια δεν μπορώ να σκεφτώ τη μουσική του Μίκη χωρίς την Ελλάδα μέσα της. Από παλιά, στα μάτια μου, η εμβληματική του κορμοστασιά και αυτά τα χέρια τα γεμάτα λεβεντιά, όταν διηύθυνε την ορχήστρα, φάνταζαν σαν να μπορούν να αγκαλιάσουν ολόκληρη την οικουμένη.

Η μεγαλειώδης αυτή συναυλία είναι μια συναυλία αφιερωμένη σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας, γιατί πάντοτε η τέχνη έχει την ιδιότητα να ενώνει. 27 σημαντικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα γίνουν όλοι μια φωνή για να διαδοθεί το μήνυμα για ενότητα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μουσική του Μίκη.

Και με συγκινεί βαθιά το γεγονός ότι ο Μίκης θέλησε να αφιερώσει αυτή τη συναυλία στα 30 χρόνια της «ΕΛΠΙΔΑΣ», θέλοντας να στηρίξει με τον τρόπο αυτόν τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον αυτού του τόπου. «Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…», το ξέρει καλά ο Μίκης αυτό, έχει γράψει τη μουσική για αυτό το τραγούδι. Τον ευχαριστώ για τη μεγάλη του καρδιά.

Είμαι σίγουρη ότι η συναυλία αυτή θα χαραχτεί βαθιά στις μνήμες όλων μας ως μια κορυφαία καλλιτεχνική και εθνική στιγμή για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες όλων των εποχών".

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kυριάκος Μητσοτάκης: Από το 2020 η μείωση των φόρων

Kυριάκος Μητσοτάκης: Από το 2020 η μείωση των φόρων

Δεν θα γίνουν απολύσεις-Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ...
Συνταξιοδότηση με διαγραφή χρεών και χρόνου ασφάλισης

Συνταξιοδότηση με διαγραφή χρεών και χρόνου ασφάλισης

Τη δυνατότητα να «σβήσουν» χρέη και χρόνο ασφάλισης σε ένα από τα τουλάχιστον δύο Ταμεία όπου είχαν ασφαλιστεί έως το 2016, προκειμένου να λάβουν σύνταξη από το...
Πανελλαδικές: Τα δυσκολότερα θέματα της δεκαετίας στη Χημεία

Πανελλαδικές: Τα δυσκολότερα θέματα της δεκαετίας στη Χημεία

Την Τετάρτη τα θέματα της Φυσικής είχαν χαρακτηριστεί ως τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών που ήταν ελλιπή, με λάθη και απαιτούσαν πολύ περισσότερο...
Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Νέα Δημοκρατία ενώνει τους Έλληνες

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Νέα Δημοκρατία ενώνει τους Έλληνες

Συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή στην Α’ Αθήνας 
Εκτιμήσεις για μειωμένη πληρότητα το 2019

Εκτιμήσεις για μειωμένη πληρότητα το 2019

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΕ
Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 8,5 μονάδων για ΝΔ

Δημοσκόπηση Pulse για ΣΚΑΪ: Προβάδισμα 8,5 μονάδων για ΝΔ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Τίχων, Τύχων