ΡΕΘΥΜΝΟ

Νίκος Δερεδάκης: «Χρειάζεται έμφαση στους οικισμούς που κραυγάζουν ότι αργοπεθαίνουν»

23-05-2019 10:34
Νίκος Δερεδάκης: «Χρειάζεται έμφαση στους οικισμούς που κραυγάζουν ότι αργοπεθαίνουν»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΙΝΟΥ

Έμφαση στους οικισμούς, επέκταση του σχεδίου πόλεως, επίλυση των προβλημάτων του αστικού Ρεθύμνου, όπως το κυκλοφοριακό,  πρέπει να είναι οι βασικές προτεραιότητες για το δήμο Ρεθύμνου, επισήμανε ο Νίκος Δερεδάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Θοδωρή Νίνου, μιλώντας στον Team Fm

  • Κύριε Δερεδάκη, δίνετε έμφαση στους οικισμούς και όχι τόσο στην πόλη.

Έχω απογοητευτεί με την εικόνα των οικισμών.

Από το 2006  μέχρι σήμερα δεν είδα καμιά διαφορά.

Για παράδειγμα, στο Ατσιπόπουλο, τη δεύτερη μεγάλη πόλη του Ρεθύμνου, ο παλιός οικισμός δεν εχει καθόλου φωτισμό, στον Μαρουλά το ίδιο, ένα βενετσιάνικο χωριό, μόνο ο πύργος είχε φώς. Στη Μέση μια τεράστια λακούβα έκοβε το δρόμο στη μέση. Τρομερά παράπονα έχουμε με το ότι δεν υπάρχει ίντερνετ για ηλεκτρονική συνταγογράφηση από τους αγροτικούς γιατρούς, στους Έρφους για παράδειγμα, το νερό από τις βρύσες τρέχει θολό. Δεν  μιλάμε για αποχέτευση, βιολογικούς…Θέματα καθημερινά που μας στεναχωρούν.

Δεν θέλουμε να μηδενίσουμε το έργο κανενός, στην πόλη υπάρχει ένα θετικό αποτύπωμα, αλλά στα προάστια, Περιβόλια, Μισσίρια και πόσω μάλλον στους οικισμούς δεν υπάρχει έργο.

Το 50% των δημοτών κατοικεί στους οικισμούς, πρέπει να δώσουμε βάση εκεί. Κραυγάζουν ότι αργοπεθαίνουν.

  • Ποιες είναι προτεραιότητες και το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα;

 

Προφανώς το κυκλοφορικό, και βέβαια η επέκταση του σχεδίου πόλεως.

Το να βρει σήμερα μια οικογένεια ένα τριάρι να νοικιάσει είναι εξαιρετικά δύσκολο, πιο εύκολα πιάνει το τζακ ποτ. Αν δεν επεκταθεί το σχέδιο πόλεως να μπουν και άλλες περιοχές δεν θα γίνει τίποτα. Υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση.

Άλλο σημαντικό θέμα είναι η διάνοιξη δρόμων που θα ενώσουν γειτονιές, να γίνουν απαλλοτριώσεις που χρονίζουν. Στο Μασταμπά, στο 5ο δημοτικό, στο πολωνικό νεκροταφείο, είναι μερικά παραδειγματα για να μπορέσει να «ανασάνει» η πόλη του Ρεθύμνου.

 

  • Υπάρχει η καθημερινότητα αλλά υπάρχει και η μεγάλη εικόνα. Η Νέα Αντίληψη ισχυρίζεται ότι έχει ξεκινήσει μεγάλα έργα, έχει οραματιστεί και προγραμματίσει άλλα. Πως το σχολιάζετε ;

 

Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης. Το θέμα είναι όμως τι αποτύπωμα έχουν τα έργα. Μπορεί να  είναι εντυπωσιακά για τον επισκέπτη, αλλά τι δυσαναπλήρωτο κενό έχουν αφήσει στην καθημερινότητα και τους χώρους στάθμευσης. Επίσης γίνεται μια ανάπλαση και μετά η συντήρηση τους υστερεί.

Λείπει το πράσινο και διαμαρτύρονται και οι πολίτες για αυτό. Το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου το χάσαμε τελικά, όπως και των Τεσσάρων Μαρτύρων.

Χρειάζεται νέα οπτική ματιά ο δήμος. Να φύγουμε από τις αναπλάσεις, ολοκληρώθηκε αυτό το όραμα. Έμφαση στην περιφέρεια, στους οικισμούς και επίλυση των προβλημάτων του αστικού Ρεθύμνου

 

  • Οι συνεργασίες είναι στο σκεπτικό σας;

 

Είναι στο σκεπτικό του Κλεισθένη ούτως ή άλλως. Δεν υπάρχει άλλωστε κλίμα πόλωσης στο Ρέθυμνο. Όλοι έχουν το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Αν χρειαστεί συνεργασία, πρέπει να υπάρξει για να κυβερνηθεί ο δήμος. Ο δήμαρχος πρέπει να χει τη μίνιμουμ συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου, άρα θα πρέπει να υπάρξουν συμμαχίες για το καλό του Ρεθύμνου. Αυτό λέει και ο Θοδωρής Νίνος, ότι την επόμενη μέρα δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, πάμε όλοι μαζί για το καλό του δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

«Εξερευνητές»: η καλοκαιρινή κατασκήνωση - ασχολία στον Λατζιμά!

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Tροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρέθυμνο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στην Κοξαρέ , με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 19χρονου και ενός 50χρονου που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο...
Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

Φωτισμός στον ΒΟΑΚ…και την ημέρα

Εγκαινιάζεται η αναστηλωμένη ιστορική μονή Αποστόλου Παύλου στον Γάλλο

Εγκαινιάζεται η αναστηλωμένη ιστορική μονή Αποστόλου Παύλου στον Γάλλο

Ανδρέας Ξανθός: « Με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε αυτή τη μάχη»

Ανδρέας Ξανθός: « Με συλλογικότητα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε αυτή τη μάχη»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ  ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΛΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ...
Στόχος η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία!

Στόχος η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία!

Γιάννης Κεφαλογιάννης: «Υπάρχει μία πραγματική πρόθεση τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και από όλα τα στελέχη όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να προχωρήσουμε την...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αυγουστίνος, Αύγουστος, Αυγουστής Αυγούστα, Αυγουστία, Αυγουστίνα Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη Λιβύη, Λίβιος, Λίβας Μόνικα, Μόνα Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ