ΡΕΘΥΜΝΟ

Νομοθετική κατοχύρωση για την αργία της Κυριακής

12-07-2018 06:43
Νομοθετική κατοχύρωση για την αργία της Κυριακής

ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ «ΦΟΝΤΟ» ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
• Κάλεσμα στην απεργία την Κυριακή 15 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας ζητούν τα Σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων Ρεθύμνου, Χανίων και Ηρακλείου με αιχμή την διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων σε τουριστικές περιοχές, καθώς και τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μια προσπάθεια που όπως ανέφεραν επιχειρείται από πλευράς της κυβέρνησης και των κατά τόπους αρμόδιων υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι των σωματείων των τριών νομών παραχώρησαν χθες σε κοινή συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου απευθύνοντας κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Στο Ρέθυμνο η κινητοποίηση θα γίνει με συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Λογιστών Νομού Ρεθύμνης κα Αρετή Σταγάκη σε δηλώσεις της υπογράμμισε: «Την Κυριακή 15 Ιουλίου καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους και άνεργους να συμμετέχουν στην απεργία για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καλούμε ιδιαίτερα τις γυναίκες εργαζόμενες που μετά τα απαράδεκτα ωράρια, τους μισθούς πείνας, έρχονται τώρα να τις υποχρεώσουν να δουλεύουν και Κυριακή που ήταν η μοναδική ημέρα που τους είχε μείνει για να στηρίζουν την οικογένειά τους».

Η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Εύη Χατζημηνά αναφέρθηκε στην προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου σε τουριστικές περιοχές όπως οι νομοί της Κρήτης, επισημαίνοντας πως επιχειρείται: «όπως έχει γίνει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το άνοιγμα για 32 Κυριακές το χρόνο μέχρι τις 11 το βράδυ. Εμείς μέσα από τις κινητοποιήσεις μας καταφέραμε να παγώσουμε, για την ώρα, το ζήτημα αυτό και γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τα σωματεία προς την κατεύθυνση αυτή και την πάλη που δίνουν και να συμμετέχουν όλοι μαζικά στην απεργία της 15ης Ιουλίου ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων για τις Κυριακές».

Η ίδια απηύθυνε κάλεσμα για την Κυριακή, στις 10.30 το πρωί στα δικαστήρια στο Ηράκλειο με πάγια διεκδίκηση των εργαζομένων την νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας «καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά, κατάργηση νόμων και διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, κατάργηση μερικής απασχόλησης και κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου ιδιωτικών υπαλλήλων Νομού Χανίων κος Φώτης Ρηγανάκος επεσήμανε σε δηλώσεις του: «Και η Κυριακή που μας έρχεται αλλά και οι Κυριακές που θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα αλλά κα αυτές που έχουν περάσει είναι μια προσπάθεια και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων της Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, να μεθοδεύσουν την κατάργηση του ελεύθερου χρόνου, τη διάλυση της οικογενειακής ηρεμίας και συνοχής των εργαζόμενων και συναδέλφων μας στον κλάδο προς όφελος μιας χούφτας πολυεθνικών ομίλων και μονοπωλίων για τη μεγαλύτερη κερδοφορία και την μεγαλύτερη εντατικοποίηση εργασίας στους εργαζόμενους. Αυτή η μεθόδευση έχει στόχο να διαλύσει ακόμα και τους φυσικούς συμμάχους των εργαζόμενων τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους βάζοντάς τους περισσότερα λουκέτα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως σε επίπεδο Κρήτης: «η προσπάθεια που γίνεται από κοινού από τα κλαδικά σωματεία Ρεθύμνου, Χανίων και Ηρακλείου στο να μην περάσει αυτή η μεθόδευση και της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Κρήτης θα είναι με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα. Ήδη έχουμε φέρει μικρές νίκες εμποδίζοντας την διεύρυνση του ωραρίου και την απελευθέρωση των Κυριακών από την 1η Απριλίου έως 30 Νοεμβρίου από τις 9 έως τις 11 γιατί αυτό θέλουν να κάνουν».

Ωστόσο, ο κος Ρηγανάκος απαντώντας στον αντίλογο σχετικά με τα οφέλη για εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και την διεύρυνση του ωραρίου στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου επεσήμανε: «Ας μας απαντήσουν πόσο βοηθάει η Κυριακή τις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ ή των μεγάλων πολυκαταστημάτων και τι ανάγκες πολιτών θα καλύπτουν μετά τις 8.30 και 9.00 το βράδυ. Ας απαντήσουν και στους συναδέλφους που θα πηγαίνουν στις 9 το πρωί για δουλειά και θα φεύγουν την επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 12 το βράδυ που θα κλείνουν τα ταμεία για το πότε θα βλέπουν τα παιδιά τους, πότε θα μπορούν να ξεκουράζονται και να αναπαράγουν την εργατική τους δύναμη για να αποδώσουν. Αυτό το μέτρο έχει να κάνει με την ευθυγράμμιση και της ελληνικής κυβέρνησης και του κράτους έναντι των υπολοίπων της ΕΕ για το πώς θα γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και πώς θα πηγαίνουμε εμείς οι εργαζόμενοι για ένα ψίχουλο».

Η κινητοποίηση στον Κάτωλα στα Χανιά, συνδιοργανώνεται από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων, επεσήμανε ο κος Ρηγανάκος απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή των εργαζομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίνως Αλεφαντινός: «Δεν δουλεύουμε προεκλογικά»

Μίνως Αλεφαντινός: «Δεν δουλεύουμε προεκλογικά»

Απάντηση στις αιχμές για ένα προεκλογικό τεχνικό πρόγραμμα από πλευράς του Δήμου Ρεθύμνης ,  έδωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΤΕΑΜ FM ο Αντιδήμαρχος...
Με επίκεντρο την παλιά πόλη

Με επίκεντρο την παλιά πόλη

Στον Πλάτανο, εκεί που χτυπά η καρδιά του Ρεθύμνου, δίνουν ραντεβού όλοι οι απόδημοι και οι φίλοι της πόλης μας....
Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στον Τίμιο Σταυρό

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στον Τίμιο Σταυρό

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΤΕΑΜ FM...
Κρίσιμα ερωτήματα για την υπηρεσία καθαριότητας θέτει ο Θοδωρής Νίνος

Κρίσιμα ερωτήματα για την υπηρεσία καθαριότητας θέτει ο Θοδωρής Νίνος

ΖΗΤΑ «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ
«Κυβερνητική ανακολουθία για το αστυνομικό μέγαρο και τη σχολή αστυφυλάκων»

«Κυβερνητική ανακολουθία για το αστυνομικό μέγαρο και τη σχολή αστυφυλάκων»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ...
Με ηλεκτρικά οχήματα και αλλαγή νοοτροπίας η εφαρμογή της βιώσιμης κινητικότητας

Με ηλεκτρικά οχήματα και αλλαγή νοοτροπίας η εφαρμογή της βιώσιμης κινητικότητας

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Πολυξένη, Ξένη, Ξένια Ραΐς, Ραΐδα Ξάνθιππος Ξανθίππη, Ξανθή, Ξανθούλα