ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο «χάρτης» του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου 2018-2019

10-05-2018 09:26
Ο «χάρτης» του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου 2018-2019

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΣΕΖΟΝ, ΜΕ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣΡ

Λίγες ώρες έχουν περάσει από την αυλαία της ποδοσφαιρικής σεζόν 2017-2018 με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Ρεθύμνου. Δειλά-δειλά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν 2018-2019, όπου φέρνει μεγάλες αλλαγές και νέα δεδομένα στο Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο. Τη νέα σεζόν το τοπικό ποδόσφαιρο θα έχει διπλή εκπροσώπηση στις Εθνικές κατηγορίες, με την Επισκοπή να επιστρέφει στην Γ’ Εθνική και τον ΑΟΝ Αστέρα Ρεθύμνου να συμμετέχει στην Β’ κατηγορία ποδοσφαίρου Γυναικών. Από εκεί και πέρα με τα υπάρχοντα δεδομένα τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν η Α’ κατηγορία Ρεθύμνου θα διεξαχθεί με 16 ομάδες και η Β’ κατηγορία με 14. Όλα αυτά βέβαια, με κάθε επιφύλαξη, αφού είναι πολύ νωρίς για να προκαταβάλλουμε καταστάσεις, ειδικότερα για κάποιες ομάδες στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της ΕΠΣΡ.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μετά την φετινή παρένθεση της διπλής συμμετοχής στην Γ’ Εθνική (ΑΕΜ και Ερμής), τη νέα χρονιά θα έχουμε και πάλι μία και μόνο μία εκπρόσωπο σε Εθνική κατηγορία, που δεν είναι άλλη από την πρωταθλήτρια Επισκοπή. Η ομάδα του Γιώργου Λυρώνη επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες, μετά από δύο χρόνια παρουσίας της στο τοπικό πρωτάθλημα.
Το Ρέθυμνο επιστρέφει και στην Β’ κατηγορία ποδοσφαίρου Γυναικών, όπου θα εκπροσωπηθεί από το γυναικείο τμήμα του ΑΟΝ Αστέρα Ρεθύμνου, που κατέκτησε τον τίτλο στον Κρητικό όμιλο της Γ’ κατηγορίας. Η ομάδα του Παναγιώτη Αντωνιάδη θα είναι η 3η από το νομό που θα αγωνιστεί στην Β’ κατηγορία, μετά από τις Κρήσσες και τον Αστέρα Περάματος.

ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣΡ, ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ειδική μνεία χρίζει η διαμορφωθείσα κατάσταση στην Α’ κατηγορία Ρεθύμνου της νέας σεζόν μετά τον υποβιβασμό ΑΕΜ, Ερμή από την Γ’ Εθνική, της ανόδου στη μεγαλύτερη κατηγορία της Επισκοπής και της προαγωγής των Λιβαδίων, Αστέρα Περάματος από την Β’ ΕΠΣΡ. Οι 4 νέες… ομάδες έρχονται να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τον Μυλοποτάμο, ο οποίος θα εμφανιστεί με κυρίαρχο ρόλο στο νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΡ. Για δεύτερη φορά από καταβολής της Α’ κατηγορίας Ρεθύμνου το 1963 ακριβώς οι μισές ομάδες θα προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, 7 από το δήμο Μυλοποτάμου και 1 από το Δήμο Ανωγείων. Αυτόματα ο Μυλοποτάμος υπερτερεί έναντι του μητροπολιτικού δήμου του νομού, αφού το Ρέθυμνο θα εκπροσωπηθεί στην Α’ ΕΠΣΡ 2018-19 από 7 ομάδες, ενώ την δεκαεξάδα θα συμπληρώσει ο Ψηλορείτης του Δήμου Αμαρίου.
Η πρωτοκαθεδρία του μυλοποτάμου… σε επίπεδο Α’ ΕΠΣΡ είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά έχει ξανά υπάρξει άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Στην πλειοψηφία των σεζόν από το 1963, το Ρέθυμνο έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ομάδων έναντι των υπόλοιπων δήμων. Ο Μυλοπόταμος έσπασε το ρόδι τη σεζόν 1986-87 όταν στην Α’ ΕΠΣΡ των 12 ομάδων, εκπροσωπούνταν από 6 (Πέραμα, Αετός, Ερμής, Μελιδόνι, Αξός, Γαράζο), έναντι των 5 ομάδων του δήμου Ρεθύμνου (Αστέρας, Ταύρος, ΟΦ Αρμένων, Ποσειδώνας, Κεραυνός), με την δωδεκάδα να συμπληρώνεται από τον Αμαριώτη… Ψηλορείτη.
Επίσης τη σεζόν 2014-15 ήταν πιο έντονο το μυλοποταμίτικο στοιχείο σε σχέση με αυτό της πρωτεύουσας του νομού, με τις μυλοποταμίτικες ομάδες να είναι 7 έναντι 6 ομάδων που προέρχονταν από το δήμο Ρεθύμνου. Την 16άδα συμπλήρωναν το Σπήλι, ο Ψηλορείτης και η Ασή Γωνιά.

Ο «ΧΑΡΤΗΣ» ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2018-2019

Β’ Κατηγορία Ποδοσφαίρου Γυναικών
1. Αστέρας Ρεθύμνου (γυν.)

Γ’ Εθνική 2018-2019
1. Επισκοπή

Α’ Κατηγορία Ρεθύμνου 2018-2019
1. ΑΕ Μυλοποτάμου
2. Ερμής Ζωνιανών
3. Ρεθυμνιακός
4. Αστέρας Ρεθύμνου
5. Κάλυβος
6. ΟΦ Αρμένων
7. Άρης Ρεθύμνου
8. Ε.Α.Π.
9. Δόξα Πλατανέ
10. Τάλως Μελιδονίου
11. Ψηλορείτης
12. ΠΑΟ Αλφάς
13. Ποσειδώνας Γερανίου
14. Αετός Ανωγείων
15. Λιβάδια
16. Αστέρας Περάματος

Β’ Κατηγορία Ρεθύμνου 2018-2019
1. Αναγέννηση ΜΠΣΡ
2. Λίβας
3. Ασή Γωνιά
4. Φλόγα Ρουστίκων
5. Παναρκαδικός
6. Επισκοπή 2010
7. Απόλλωνας
8. ΝΕΑΡ
9. Φοίνικας
10. Νέοι Ζωνιανών
11. Τάλως Γαράζου
12. Μέλαμπες
13. Σπήλι Cretan Iama
14. Κεραυνός

Του Γιώργου Σταρά

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Πολιτικά παιχνίδια
Νίκος Ανδρουλάκης
Ψήφος κατά της οπισθοδρόμησης
Νίκος Μολδοβανίδης
Με 1 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ώρα… για προημιτελικούς

Ώρα… για προημιτελικούς

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ «8»
Βαλίτσες για... Πρέβεζα

Βαλίτσες για... Πρέβεζα

ΠΑΡΑ ΤΗ 2η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ BEACH VOLLEY, ΟΙ ΕΦΕΝΤΑΚΗ/ΔΑΒΑΡΙΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΕΣ ΑΣΤΡΙΝΑΚΗ/ΣΠΙΤΑΔΑΚΗ...
«Πάτησαν» Ελλάδα οι «χάλκινες» πρωταθλήτριες Ευρώπης

«Πάτησαν» Ελλάδα οι «χάλκινες» πρωταθλήτριες Ευρώπης

ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Το Wokspot πήρε το ντέρμπι του Α’ Ομίλου

Το Wokspot πήρε το ντέρμπι του Α’ Ομίλου

ΣΤΟ 22ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΕΛΟ
Το «τιμόνι» της Καλύβου στον Μιχάλη Σταγάκη

Το «τιμόνι» της Καλύβου στον Μιχάλη Σταγάκη

Η αναζήτηση προπονητή ολοκληρώθηκε άμεσα για τον ΑΟ Καλύβου...
Για δοκιμή στον «Αίαντα» ο Χρήστος Δεσποτόπουλος

Για δοκιμή στον «Αίαντα» ο Χρήστος Δεσποτόπουλος

Το δικό του ποδοσφαιρικό όνειρο ζει τις τελευταίες μέρες ο νεαρός τερματοφύλακας...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Μαρίνα, Μαρίνος