ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου ενημερώθηκαν για την βιώσιμη κινητικότητα

12-02-2019 22:17
Οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου ενημερώθηκαν για την βιώσιμη κινητικότητα

ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Μια εξαιρετικά  ενδιαφέρουσα συνεργασία είχε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης  με τους μαθητές της 1ης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Νεότητας του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η βιώσιμη ανάπτυξη, ο σχεδιασμός και τα έργα που  εκτελεί ο Δήμος Ρεθύμνης στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας καθώς και η παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Civitas Destinations, στο οποίο συμμετέχει ως γνωστόν ο Δήμος Ρεθύμνης μαζί με το Πολυτεχνείο Κρήτης, ως μοναδικοί εταίροι από τη χώρα μας.

Οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου της πόλης μας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους,  ζήτησαν αυτή την ενημερωτική συνάντηση, με αφορμή ένα εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιούν στο σχολείο τους με αντικείμενο  τη βιώσιμη κινητικότητα. Η συνεργασία εξελίχθηκε σε άψογο κλίμα και, πέραν του ενημερωτικού χαρακτήρα της, δόθηκε η ευκαιρία ενός γόνιμου διαλόγου στη διάρκεια του οποίου, τα παιδιά απηύθυναν πολλές ερωτήσεις στο Δήμαρχο,  του εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σε ότι αφορά την κινητικότητα και την ποιότητα ζωής στην πόλη και του κατέθεσαν τις σκέψεις τους για το μέλλον και προτάσεις για  το πώς οραματίζονται την πόλη που ζουν.

Ο Δήμαρχος συμμερίστηκε τους προβληματισμούς των παιδιών κι άκουσε τις σκέψεις τους με ειλικρινές ενδιαφέρον, ευχαριστώντας του μαθητές και τους καθηγητές τους για αυτή τη δημιουργική επικοινωνία και συγχαίροντας τους για την ελπιδοφόρα εξέλιξή τους σε ενεργούς και χρήσιμους πολίτες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το πανεπιστήμιο για τους Ρεθεμνιωτες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικής μας ύπαρξης»

«Το πανεπιστήμιο για τους Ρεθεμνιωτες αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικής μας ύπαρξης»

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΤΟΜΟΥ  ...
Γιάννης Χαλκιαδάκης: «Μύστες»

Γιάννης Χαλκιαδάκης: «Μύστες»

Ένα ξεχωριστό CD του Ρεθυμνιώτη τραγουδοποιού
Γνωρίζοντας τις βιβλιοθήκες της πόλης μου

Γνωρίζοντας τις βιβλιοθήκες της πόλης μου

Κάνοντας μία δυναμική αρχή, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Μαζί Μπορούμε», ξεκίνησε το εξωτερικό πρόγραμμα για το 2019 από τις βιβλιοθήκες του Ρεθύμνου!...
Βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο -Πρόγνωση από τον Μανώλη Λέκκα

Βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο -Πρόγνωση από τον Μανώλη Λέκκα

 ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ...
Η ΕΜΑΚ ανέσυρε ένα κοπάδι πρόβατα από τον Γεροπόταμο

Η ΕΜΑΚ ανέσυρε ένα κοπάδι πρόβατα από τον Γεροπόταμο

Ένα κοπάδι με 20 πρόβατα απεγκλώβισε χθες η ΕΜΑΚ από τον ποταμό Γεροπόταμο, καθώς η στάθμη του νερού ήταν υψηλή λόγω των βροχών και από μόνα τους δεν μπορούσαν...
Σημαντικό ταξίδι στη Μόσχα

Σημαντικό ταξίδι στη Μόσχα

Για το τέλος Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα για τις 27 και 28 του μήνα γράφει η Καθημερινή ότι έχει «κλειδώσει» η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα....

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Παμφύλη, Παμφίλη Πάμφιλος Σέλευκος, Σελεύκα, Σελεύκη, Σελεύκεια