ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι ταινίες του Σαββατοκύριακου 12 & 13/1 από την ΚΙΝΛΕΡ

08-01-2019 16:12
Οι ταινίες του Σαββατοκύριακου 12 & 13/1 από την ΚΙΝΛΕΡ

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθυμνου θα προβάλλει 2 ταινίες.
Η ταινία του Σαββάτου 12/1 προβάλλεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Νομού Ρεθύμνου. Τίτλος της ταινίας MONSTER IN THE MIND (Τέρας στο μυαλό). Γενική είσοδος 2 €. Ώρα προβολής 6 μ.μ. στον κιν/φο "Απόλλων". 
Η ταινία της Κυριακής 13/1 είναι η δεύτερη στο αφιέρωμα του Ιταλικού κινηματογράφου σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Ιταλικής Πρεσβείας. Τίτλος της ταινίας LA SCOMPARSA DI PATO (Η εξαφάνιση του Πατό). Γενική είσοδος 5 €, για μέλη της Λέσχης, εκπαιδευτικούς, φοιτητές,άνεργους 3 €. ΄Ωρα προβολής 6 μ.μ. στον κιν/φο "Απόλλων".
Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας στην καφετέρια Gj's (Μελισσηνού 3) όπου θα προσφερθεί και ρόφημα.

 

Προβολή της ταινίας «Monster In The Mind» από την Κινηματογραφική Λέσχη και την Εταιρεία Αλτσχάιμερ

H Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (www.kinler.gr) σε συνεργασία με την Εταιρεία Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Νομού Ρεθύμνου «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ», προβάλει την ταινία «Monster In The Mind» το Σάββατο 12 Ιανουαρίου.
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για τα στερεότυπα σχετικά με το Αλτσχάιμερ, παραγωγής 2016. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το θέμα της ταινίας με τους ψυχολόγους Καίτη Ζαχείλα-Καπελώνη και Βασίλη Βασιλάκη.
Σύνοψη της ταινίας
Τριάντα χρόνια πριν, η δημοσιογράφος Τζιν Κάρπερ έκανε για λογαριασμό του CNN ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με το Αλτσχάιμερ, την ασθένεια που θεωρείται σήμερα μια από τις μεγαλύτερες απειλές του δυτικού κόσμου, για την τρίτη ηλικία. Οι τότε προβλέψεις έλεγαν ότι μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια θα έχει βρεθεί η θεραπεία. Η Τζιν Κάρπερ που σήμερα έχει ξεπεράσει την ηλικία των 80 ετών, είναι φορέας του γονιδίου για προδιάθεση της νόσου Αλτσχάιμερ. Αποφασίζει λοιπόν, να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δει η ίδια, πώς προχωρά η έρευνα για την καταπολέμηση της ασθένειας. Παίρνει συνεντεύξεις από επιστήμονες και άλλους ειδικούς και υποβάλλεται σε κάθε είδους εξέταση, προκειμένου να είναι σε θέση να γνωρίζει ποιες είναι πραγματικά οι πιθανότητες να εμφανίσει την ασθένεια. Στιγμιότυπα από παλιές ταινίες, αποτυπώνουν στην οθόνη πώς η αντίληψη των ανθρώπων για την ασθένεια κατακυριεύεται από υπερβολικές φοβίες αλλά και από τις απραγματοποίητες προσδοκίες της ιατρικής επιστήμης.
Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στις 18:00, στον Κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝ», στην οδό Μεσολογγίου 18, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.
Γενική είσοδος για όλους : 2 ευρώ
Το ντοκιμαντέρ απέσπασε μια σειρά από διακρίσεις σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο.
Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία: www.kinler.gr/monster-in-the-mind
Η Εταιρεία Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Νομού Ρεθύμνου, «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ», είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που λειτουργεί σε εθελοντική βάση από το 2007. Αποτελεί στήριγμα για τους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με τη νόσο Αλτσχάιμερ προσφέροντας διαγνωστική και ψυχολογική στήριξη στους ασθενείς και στις οικογένειες τους.
Στο χώρο της λειτουργεί δωρεάν Ιατρείο Μνήμης από ειδικευμένους ιατρούς και παρέχεται δωρεάν ενημέρωση και στήριξη από ειδικευμένους ψυχολόγους στους ασθενείς και στους φροντιστές τους.
Τα γραφεία της βρίσκονται στην Καλλιθέα, Μάχης Ποταμών 9.
Για ραντεβού και πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 28310 40807, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 10.00-12.00
Η ταινία του Σαββάτου 12/1 προβάλλεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Νομού Ρεθύμνου. Τίτλος της ταινίας MONSTER IN THE MIND (Τέρας στο μυαλό). Γενική είσοδος 2 €. Ώρα προβολής 6 μ.μ. στον κιν/φο "Απόλλων".

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
ΜΛ ΚΚΕ ή ΚΚΕ (μ-λ)
Του Αντώνη Ρούλιου, Υποψήφιου βουλευτή Ρεθύμνου ΚΚΕ
Νέα δεινά για τους αγρότες με την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ 2020-2027

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Έρως, Έρωτας Φεβρωνία, Φευρωνία, Φεύρω, Φέβρω, Φέβρα, Φεύρα, Φεβρούλα, Φευρούλα, Φευρωνίτσα, Φεβρωνίτσα