ΕΛΛΑΔΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη και Μαριέττα Γιαννάκου υποδέχτηκαν γυναίκες: «Εμείς να φέρουμε την αλλαγή»

25-06-2019 21:29
Όλγα Κεφαλογιάννη και Μαριέττα Γιαννάκου υποδέχτηκαν γυναίκες: «Εμείς να φέρουμε την αλλαγή»

Μήνυμα συμμετοχής και ενεργούς παρουσίας των γυναικών στις εκλογές, στον πολιτικό, επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο έδωσαν η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Μαριέττα Γιαννάκου.

Στην κατάμεστη από γυναίκες κάθε ηλικίας αίθουσα του «Άλσους» στο Πεδίο του Άρεως, Όλγα Κεφαλογιάννη, υποψήφια βουλευτής Α' Αθήνας της Ν.Δ. και Μαριέττα Γιαννάκου, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, διατράνωσαν την πίστη τους στις δυνατότητες του κάποτε «ασθενούς φύλου», ανέδειξαν τις προκαταλήψεις και τις δυσκολίες που, ακόμη και σήμερα, καλείται να αντιμετωπίσει μία γυναίκα που επιθυμεί να σταδιοδρομήσει στον κλάδο της ενώ απηύθυναν πρόσκληση στις γυναίκες να στηρίξουν ενεργά γυναίκες, αρχής γενομένης από την κάλπη της 7ης Ιουλίου.

 

Η Μαριέττα Γιαννάκου περιέγραψε την εμπειρία της λόγω προκαταλήψεων

Με μία βαθιά βιωματική ομιλία, από τη μακρά της διαδρομή στο ευρωπαϊκό και το ελληνικό κοινοβούλιο, την προσωπική της ιστορία και την εμπειρία της σε θέσεις ευθύνης στην κυβέρνηση και την Ευρώπη, η Μαριέττα Γιαννάκου περιέγραψε την προκατάληψη που ακόμη χαρακτηρίζει τη δημόσια παρουσία των γυναικών στο δημόσιο βίο ενώ κάλεσε τους άνδρες «μετά από τόσο πολλά χρόνια σε θέσεις ευθύνης και διοίκησης, να παραμερίσουν λιγάκι προκειμένου και οι ίδιοι να απολαύσουν αυτά που θα φέρει στο προσκήνιο η ύπαρξη πολλών, πολύ περισσότερων γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».

 

Κεφαλογιάννη: «Εμείς πρέπει να φέρουμε την αλλαγή»

Ιδιαιτέρως θερμά ήταν και τα λόγια της υποψήφιας βουλευτή Α' Αθήνας Όλγας Κεφαλογιάννη, που διοργάνωσε την εκδήλωση, για την κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

«Είναι ιδιαίτερη η τιμή σήμερα, να βρίσκεται δίπλα μου η Μαριέττα Γιαννάκου. Μια αληθινή μαχήτρια, την οποία θαυμάζω και εκτιμώ, ως πολιτικό, αλλά πρώτα απ’ όλα ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα. Κυρία Γιαννάκου, αγαπητή Μαριέττα, επίτρεψε μου τον ενικό, αποτελείς ένα φωτεινό σημείο αναφοράς, για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες. Για το έργο σου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το ήθος και το χαμηλό προφίλ που κράτησες και κρατάς πάντα, την τεράστια δύναμη ψυχής και τη θέλησή σου να ξεπερνάς τα εμπόδια που εμφανίζονται και να προχωράς μπροστά. Σε ευχαριστούμε πολύ για το παράδειγμα που έγινες, όλα αυτά τα χρόνια, σε όλες μας. Σε ευχαριστούμε για την έμπνευση που μας δίνεις σήμερα. Για την έμπνευση που θα δώσεις και στις επόμενες γενιές γυναικών που θα πρωταγωνιστήσουν στην κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό, την πολιτική. Γιατί αυτό που αναζητάμε είναι πρότυπα ήθους και σθένους. Γυναίκες - πρωταγωνίστριες σαν και εσένα».

 

Κεφαλογιάννη: Τα πρώτα χρόνια με αμφισβήτησαν λόγω του φύλου μου

Η Ολγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην αμφισβήτηση και τον σκεπτικισμό που αντιμετώπισε στα πρώτα της βήματα στην πολιτική.

«Συνάδελφοί μου στην Βουλή, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια με έχουν αμφισβητήσει λόγω του φύλου μου, πάλεψα πολύ για να κερδίσω σεβασμό, πάλεψα και για να μην ακούω, ή να μη βλέπω, σχόλια που αφορούσαν το φύλο και όχι τις δυνατότητες μου» σημείωσε, προσθέτοντας πως ακόμη και σήμερα «η προκατάληψη είναι παντού και δεν κάνει διακρίσεις. Οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες - είναι τα εύκολα θύματα μιας κοινωνίας που ακόμα κουβαλάει ανισότητες από το παρελθόν» ανέφερε η Ολγα Κεφαλογιάννη.

 

Στερεότυπα και αναχρονιστικές αντιλήψεις

Η κ. Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για «πάγια κοινωνικά στερεότυπα και αναχρονιστικές αντιλήψεις μιας κοινωνίας, που δεν υφίσταται πια, άφησε όμως πίσω τα κατάλοιπά της», προσθέτοντας πως «αυτά, για να εξασθενήσουν και να ξεπεραστούν, πρέπει να επενδύσουμε ακόμα πιο έμπρακτα στην ισότητα των γυναικών και να την καθιερώσουμε όχι μόνο σαν ιδανικό, αλλά σαν πράξη».

 

«Η ΝΔ κοντά στις γυναίκες»

«Υπάρχουν σπουδαία παραδείγματα Ελληνίδων που θριαμβεύουν. Στην επιστήμη και την καινοτομία. Στον αθλητισμό. Στον πολιτισμό. Στις επιχειρήσεις. Στις τέχνες και τα γράμματα. Παντού δυνατές γυναίκες, με θέληση, με πυγμή, με όνειρά. Γυναίκες, που δεν κάμπτονται από τα στερεότυπα, δε φοβούνται τις προκλήσεις. Η ζωή και η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη τέτοιες ηρωίδες, γυναίκες με πολλούς παράλληλους ρόλους, πολλές και σύνθετες ευθύνες» σημείωσε και υπογράμμισε «εγώ προσωπικά, και η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι κοντά σε αυτές τις γυναίκες».

 

«Περισσότερες γυναίκες στη Βουλή»

Δανειζόμενη μία φράση από το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα, το οποίο η ίδια παρουσίασε προ μηνών στο ελληνικό κοινό, η Ολγα Κεφαλογιάννη σημείωσε πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένουμε να έλθει η αλλαγή. Εμείς πρέπει να την φέρουμε». Προσκάλεσε, δε, τις γυναίκες να ανταποκριθούν στην πρόκληση της 7ης Ιουλίου. «Πραγματικά θα ήθελα σε αυτή τη Βουλή να δω ακόμα περισσότερες γυναίκες. Από όλα τα κόμματα. Γιατί αυτά που έχουμε να πετύχουμε είναι πολλά. Εδώ χρειάζεται η δική σας πράξη. Στηρίξτε γυναίκες. Ψηφίστε γυναίκες. Εμπιστευτείτε γυναίκες για όλες τις θέσεις. Να είναι αυτονόητη η ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση, τη Βουλή, την Ευρωβουλή. Να είναι δεδομένη η ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες και αξιώματα».

Καταλήγοντας, η κ. Κεφαλογιάννη ζήτησε υπερψήφιση του προγράμματος και των συνδυασμών της Νέας Δημοκρατίας: «Να φέρουμε επιτέλους στον τόπο την πολιτική αλλαγή. Είναι στο χέρι μας. Να πάμε να ψηφίσουμε. Καμία ψήφος χαμένη. Να μην λείψει κανείς και καμία. Εμείς, όλοι και όλες εμείς, που θέλουμε να κινητοποιήσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου. Τις δυνάμεις της προόδου και της δημιουργίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα: Δυσεύρετη και ακριβή η φοιτητική κατοικία

Έρευνα: Δυσεύρετη και ακριβή η φοιτητική κατοικία

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να βρίσκεται προ των πυλών χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές ετοιμάζονται να αφιερώσουν μέρες και ώρες στην...
Μαίνεται η  φωτιά  στα  Κύθηρα

Μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε δεκάδες μέτωπα ανά την Ελλάδα έδωσαν οι πυροσβεστικές αρχές, οι οποίες συνεχίζουν τις προσπάθειες ελέγχου των εν...
Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο δύτες που αγνοούνται στην Κάρπαθο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο δύτες που αγνοούνται στην Κάρπαθο

Συνεχίζονται από το πρωί της Κυριακής  οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο δυτών 60 και 35 ετών, με καταγωγή από την Τσεχία και το Ιράν, αντίστοιχα, οι οποίοι...
Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης οι Ελληνικές τράπεζες

Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης οι Ελληνικές τράπεζες

Ένα νέο μοντέλο τραπεζικής λειτουργίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα. Μια τραπεζική που γίνεται πλέον κυρίως ψηφιακή και...
Επίσπευση έκδοσης συντάξεων του δημοσίου με μεταφορά προσωπικού στην αρμόδια υπηρεσία

Επίσπευση έκδοσης συντάξεων του δημοσίου με μεταφορά προσωπικού στην αρμόδια υπηρεσία

Πάνω από 17.500 οι εκκρεμείς υποθέσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Περισσότερα από 215 εκατ. έφεραν οι 120 δόσεις στην εφορία

Περισσότερα από 215 εκατ. έφεραν οι 120 δόσεις στην εφορία

Περισσότερα από 215 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει μέχρι στιγμής το Δημόσιο από περίπου 240.340 φορολογούμενους που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων για...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη