ΕΛΛΑΔΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο πολιτισμός μας να γίνει ο στρατηγικός πόρος της νέας Ελλάδας

27-06-2019 23:44
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο πολιτισμός μας να γίνει ο στρατηγικός πόρος της νέας Ελλάδας

Με αφορμή λοιπόν τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 7 Ιουλίου επιλέξαμε να «ανακρίνουμε» πολλούς από τους υποψηφίους βουλευτές, παλιούς και νέους που διεκδικούν την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας. 

 

Με αμεροληψία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα θα σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την κρίσιμη ώρα της «σταύρωσης», ρωτώντας κάθε υποψήφιο για θέματα που αφορούν το ελληνικό γίγνεσθαι, τη δημοσιονομική κρίση που ακόμα βιώνουμε στο πετσί μας, τους λόγους για τους οποίους ζητά την ψήφο μας αλλά και μικρές εύλογες απορίες που προκύπτουν για τον ίδιο, τα πεπραγμένα και το όραμά του. 

 
 

Σήμερα, φιλοξενούμε στη στήλη μας την πρώην υπουργό Τουρισμού επί Νέας.Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία διεκδικεί την επανεκλογή της στη Βουλή των Ελλήνων, μέσα από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών.

Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

Χάρης ΑποστολόπουλοςΠοιο είναι αυτό το περίφημο «διακύβευμα» των εθνικών εκλογών για το 2019; Γιατί θεωρείτε πως έχουν χαρακτηριστεί τόσο σημαντικές;

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στις 7 Ιουλίου, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν καλούμαστε, απλώς, να επιλέξουμε μεταξύ δύο διαφορετικών οικονομικών ή κοινωνικών προγραμμάτων. Δεν καλούμαστε, απλώς, να επιλέξουμε μεταξύ του ενός ή του άλλου Πρωθυπουργού. Στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός καλείται να λάβει μία σαφή απόφαση για την ίδια την πορεία της χώρας μας. Εάν, δηλαδή, η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια ή κομπάρσος στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Εάν η χώρα μας θα κάνει το αποφασιστικό βήμα εμπέδωσης της ανεξαρτησίας των θεσμών, βάζοντας τέλος στην εμμονική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει και να ελέγξει κάθε ανεξάρτητη αρχή. Εάν η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά με εξωστρέφεια, προσελκύοντας επενδύσεις και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και πλούτο για όλους ή θα παραμείνει δέσμια της υπερφορολόγησης και των επιδοματικών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν, τέλος, βασικές προϋποθέσεις ελευθερίας και ανάπτυξης, όπως η τήρηση του νόμου και της τάξης, θα ικανοποιηθούν ή εάν θα συνεχιστεί η πολιτική ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των κάθε λογής μπαχαλάκηδων. Δεν πρόκειται, συνεπώς, για μία εκλογική αναμέτρηση που χαρακτηρίζεται ως «σημαντική» ή «κρίσιμη» γιατί κάτι τέτοιο επιτάσσει η πολιτική επικοινωνία. Αλλά για μία αναμέτρηση που θα κρίνει το μέλλον όλων μας.

Χ.Α.Όπως φάνηκε και από την πρόσφατη τριπλή κάλπη, η Νέα Δημοκρατία δείχνει ότι θα κερδίσει με άνεση τη μάχη των εθνικών εκλογών. Σας βαραίνουν με ευθύνη οι υψηλές προσδοκίες από τον ελληνικό λαό;

Ο.Κ.: Μακριά από εμένα κάθε βεβαιότητα, κάθε έπαρση, κάθε μορφής προεξόφληση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού! Πράγματι, στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πολίτες έστειλαν το μήνυμα για αλλαγή σελίδας. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Το επόμενο και καθοριστικό θα γίνει στις 7 Ιουλίου. Εμείς, ως Ν.Δ, απευθυνόμαστε σε όλο τον ελληνικό λαό. Ενώνουμε και δεν διχάζουμε τους Έλληνες, θέλουμε να βάλουμε τέλος στην πόλωση και την εχθροπάθεια με την οποία κυβέρνησε ο κ. Τσίπρας.

Δεν λέω ότι οι ιδεολογικές ή οι πολιτικές διαφορές θα εξαλειφθούν, αλίμονο! Αλλά η δική μας ευθύνη, εφόσον με την εντολή του ελληνικού λαού σχηματίσουμε την επόμενη κυβέρνηση, είναι όχι μόνον να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων, αλλά να εργαστούμε σκληρά ώστε να οικοδομήσουμε την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση, ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό μέτωπο οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και προόδου.

Χ.Α.Όσο βρεθήκατε στην αντιπολίτευση, ως Νέα Δημοκρατία, ποιες προτεραιότητες και άμεσες ανάγκες καταγράψατε; Ποιες θα είναι οι πρώτες σας δράσεις εφόσον εκλεγείτε κυβέρνηση;

Ο.Κ.: Περισσότερες και καλύτερες δουλειές, μείωση φορολογίας, εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους Έλληνες. Και, βεβαίως, μέτρα στήριξης της οικογένειας, όπως η επιδότηση των νέων γεννήσεων και η διασφάλιση της πρόσβασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλους. Αλλά, προσέξτε, τη διαφορά. Μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν θέλουμε να κόψουμε τα επιδόματα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό.

Εμείς τί λέμε: ότι θέλουμε μία οικονομία που θα αναπτύσσεται και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας και πλούτο για όλους. Θέλουμε μία οικονομία που θα μπορεί να χρηματοδοτεί με βιώσιμο τρόπο τις συντάξεις και να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη. Αυτή είναι και η κρίσιμη διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χ.Α.Είναι ξεκάθαρο πως αγαπάτε τον πολιτισμό ενώ περάσατε με επιτυχία από το υπουργείο Τουρισμού για περίπου 2,5 χρόνια. Σε περίπτωση που αναλαμβάνατε το υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού, ποιοι είναι οι στόχοι σας; 

Ο.Κ.: Η ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και η σύζευξή του με νευραλγικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως είναι ο τουρισμός και η εκπαίδευση, είναι μέσα στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μια εξωστρεφή οικονομία που θα παράγει πλούτο θέσεις εργασίας, προς όφελος των πολιτών, από τομείς που μέχρι πρότινος δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τη δυναμική τους.

Η χάραξη πολιτικής για τον πολιτισμό σημαίνει προστασία της τεράστιας κληρονομιάς μας αλλά και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής ξεχωριστά. Ο ελληνικός πολιτισμός μπορεί και πρέπει να γίνει ο στρατηγικός μας πόρος για μία νέα, σύγχρονη και ευημερούσα Ελλάδα.

Χ.Α.Πρόκειται για ένα αξίωμα από το οποίο έχει περάσει η Μελίνα Μερκούρη, ένας ισχυρός Ευάγγελος Βενιζέλος και ένας μετέπειτα πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς. Εσείς πώς θα θέλατε να αφήσετε το στίγμα σας σε αυτό;

Ο.Κ.: Αναφέρετε τρία μεγάλα ονόματα της πολιτικής, με διαφορετικές διαδρομές, αλλά με προσφορά και ξεχωριστό στίγμα. Ξέρετε, για κάθε πολιτικό, από οποιαδήποτε θέση και να υπηρετεί, η ευθύνη είναι η ίδια. Είτε είσαι στο Υπουργείο Πολιτισμού, είτε οπουδήποτε αλλού. Να υπηρετείς την πατρίδα και να εργάζεσαι προς όφελος των πολιτών και του Δημοσίου συμφέροντος. Αυτό έκανα και αυτό θα κάνω και στο μέλλον από οποιαδήποτε θέση βρεθώ στο μέλλον. Η αγάπη για την Ελλάδα είναι αυτή που με καθοδηγεί. 

Χ.Α.Η Κρήτη είναι στην καρδιά σας, ως πατρίδα σας αλλά και ως το πρώτο σας βήμα στην πολιτική σας καριέρα. Ποια ξεχωριστή δύναμη αντλείτε από την κρητική καταγωγή σας;

Ο.Κ.: Το πάθος και το πείσμα να πετύχω σε ό,τι ασχολούμαι. Να ολοκληρώνω στην εντέλεια ό,τι αναλαμβάνω στην πολιτική. Για να πετύχεις στην πολιτική πρέπει να έχεις όραμα, να πιστεύεις και να αγαπάς αυτό για το οποίο παλεύεις. Να είσαι προσηλωμένος στον στόχο σου, όσα εμπόδια κι αν συναντήσεις. Και κυρίως να έχεις υπομονή και επιμονή. Εμείς οι Κρητικοί αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχουμε. Γι’ αυτό και βάζουμε υψηλούς στόχους στους οποίους, συνήθως, επιτυγχάνουμε.

eirinika.gr

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
NO SMOKING
Νίκος Μολδοβανίδης
Οδηγώντας…
Νίκος Δερεδάκης
Νέα πλατεία στα Περιβόλια
Νίκος Μολδοβανίδης
Ευρωπαϊκές διαδρομές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαθέσιμες οι δύο πρώτες ρυθμίσεις για «κόκκινα» δάνεια

Διαθέσιμες οι δύο πρώτες ρυθμίσεις για «κόκκινα» δάνεια

Aνακοινώθηκαν απο το Υπουργείο Οικονομικών 
Ξεμπλοκάρουν 105.000 αιτήσεις για τα διπλώματα οδήγησης

Ξεμπλοκάρουν 105.000 αιτήσεις για τα διπλώματα οδήγησης

Στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση
ΑΝΕΚ LINES: Έκπτωση  έως 50%  στους νέους φοιτητές και τις οικογένειες τους

ΑΝΕΚ LINES: Έκπτωση έως 50% στους νέους φοιτητές και τις οικογένειες τους

Η ANEK LINES, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, υπερήφανα “επιβραβεύει” τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά...
Εντολή διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ για 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές

Εντολή διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ για 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές

Εντολή διακοπής ρεύματος σε 30.000 από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που έχουν συσσωρεύσει μεγάλα ποσά οφειλής έχει δώσει η διοίκηση της ΔΕΗ στο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε....
Μ. Σπυράκη: Η Ελλάδα θα ξαναμπεί στον επενδυτικό χάρτη

Μ. Σπυράκη: Η Ελλάδα θα ξαναμπεί στον επενδυτικό χάρτη

Την πεποίθησή της ότι η κυβέρνηση έχει στόχο «να ξαναβάλει την Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη και θα το κάνει γιατί η χώρα εκπέμπει μηνύματα σταθερότητας,...
ΕΝΦΙΑ: Έρχονται την άλλη εβδομάδα τα μειωμένα εκκαθαριστικά

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται την άλλη εβδομάδα τα μειωμένα εκκαθαριστικά

6,3 εκατομμύρια νοικοκυριά θα πληρώσουν 680 εκατ. λιγότερο φόρο

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜEΡΑ ΘYΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡIΟΥ ΣΚΛAΒΩΝ ΚΑI ΤΗΣ ΑΠΑΓOΡΕΥΣHΣ ΤΟΥ