ΚΡΗΤΗ

Ολοκληρώθηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας στην δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

12-01-2019 10:28
Ολοκληρώθηκαν οι μάρτυρες κατηγορίας στην δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΩΝ

Λεπτομερής ήταν στην κατάθεση του στο Δικαστήριο για την απαγωγή Λεμπιδάκη αστυνομικός της Ασφαλείας Ηρακλείου ο οποίος αναφέρθηκε σε αρκετές πτυχές της υπόθεσης της απαγωγής, από την ημέρα της αρπαγής μέχρι και την ημέρα της απελευθέρωσης.
Ο μάρτυρας αστυνομικός με σαφή και απόλυτο τρόπο περιέγραψε τις κινήσεις των απαγωγέων της ημέρας της αρπαγής και στον άψογο συντονισμό τους. Μέχρι και σήμερα, όπως είπε, παρά τις έρευνες που έγιναν δεν έχει εντοπιστεί το τρίτο όχημα που είχε εμπλακεί στην απαγωγή, ένα τζιπ. Αναφέρθηκε ακόμα στην παρακολούθηση που είχαν κάνει νυχτερινές ώρες στις 7 Αυγούστου 2017 στον 23χρονο κατηγορούμενο από χωριό των Σφακίων. Ήταν την επόμενη ημέρα από την αποτυχημένη επιχείρηση στον Βρασκα.
Όπως είπε, ο 23χρονος κινήθηκε με το αυτοκίνητο του από την Σκαλωτη προς τα Φρατζεσκιανα Μετόχια όπου πήγε στο σπίτι άλλου κατηγορουμένου, του 49χρονου αγρότη από το Ρέθυμνο και στην συνέχεια, λίγα λεπτά μετά, έφυγε για το Καλονύχτι όπου βρίσκεται το σπίτι άλλου κατηγορουμένου, του 46χρονου Ρεθυμνιώτη ακτιβιστή.
Ο αστυνομικός ανέφερε ότι ο 23χρονος έπαιρνε ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά την οδήγηση, μια επιτάχυνε, μια μείωνε ταχύτητα, ενώ πριν φθάσει στον στόχο του έκανε κάποιους κύκλους.
Για το περιστατικό στον ΒΟΑΚ που αποτέλεσε την αντίστροφη μέτρηση για την ταυτοποίηση των πρώτων υπόπτων (είναι το περιστατικό με τους τρεις κατηγορούμενους που επέβαιναν σε όχημα και τους αποδίδεται ότι εν κινήσει έστελναν sms στην οικογένεια του απαχθέντος) ο αστυνομικός ανέφερε ότι από τότε τους θεωρούσαν δράστες της απαγωγής και όχι απλά υπόπτους. Αναφέρθηκε επίσης στην επιτήρηση που έκαναν στο τελευταίο κρησφύγετο, στην μάντρα του 44χρονου, στην γέφυρα της Ζουρίδας.
Όπως περιέγραψε επί τρεις νύχτες υπό καταρρακτώδη βροχή ήταν κρυμμένοι σε δένδρα και παρακολουθούσαν τα όσα συνέβαιναν και μάλιστα είπε πως ήταν τόσο καλή η κάλυψη τους, που δεν έγιναν αντιληπτοί ούτε από drone που είχε σηκωθεί στην περιοχή!

Περιέγραψε ότι κάθε απόγευμα και ενώ η μάντρα ήταν κλειστή, ο 44χρονος πήγαινε στην μάντρα, μετέφερε κάποιες πλαστικές σακούλες, πιθανότατα με τρόφιμα, καθόταν λίγο και στην συνέχεια αναχωρούσε.
Η χθεσινή μέρα ολοκληρώθηκε με την κατάθεση ενός ακόμα μάρτυρα αστυνομικού και τα αναγνωστέα έγγραφα και το δικαστήριο διέκοψε για την προσεχή Δευτέρα, οπότε και θα γίνει η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί την ίδια μέρα.
Την Πέμπτη εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δρόσος Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ