ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του έργου «Τρεις Αδελφές» από τους σπουδαστές του Σχολείου Θεάτρου

02-07-2019 23:34
Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του έργου «Τρεις Αδελφές» από τους σπουδαστές του Σχολείου Θεάτρου

Το ταξίδι στον κόσμο του Τσέχοφ ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε για τους σπουδαστές του Γ’ Έτους του Σχολείου Θεάτρου σε έναν πραγματικά γεμάτο Θεατρικό Περίπλου. «Με οδηγό την αγαπημένη μας Μαρία Καντιφέ μπήκαμε για άλλη μια χρονιά σε «βαθιά νερά»... Σ’ αυτά τα βαθιά νερά του ΆντονΤσέχοφ, με την ήρεμη και γαλήνια επιφάνεια κάτω από την οποία κρύβονται υπόγεια ρεύματα και υποθαλάσσια ηφαίστεια που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρύψουν την παρουσία τους και να μην χαλάσουν την ακίνδυνη γαλήνη του τοπίου.», σημειώνουν οι σπουδαστές στο πρόγραμμα της παράστασης που έγινε στα πλαίσια των πτυχιακών τους εξετάσεων. Αυτός ο φαινομενικά απλός αλλά ταυτόχρονα τόσο δύσκολος και γοητευτικός κόσμος του μεγάλου αυτού Ρώσου συγγραφέα και του έργου του «Τρεις Αδελφές» ήταν η δουλειά που έκανε το Γ’ Έτος του Σχολείου σε διδασκαλία της Μαρίας Καντιφέκαθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το θέατρο γέμισε και τις δύο μέρες και το χειροκρότημα και η συγκίνηση των θεατών στο τέλος αλλά και όλα όσα εκείνοι μοιράστηκαν μαζί με τους σπουδαστές και τους καθηγητές του Σχολείου αμέσως μετά αποδεικνύουν πως ένας μικρός στόχος επιτεύχθηκε, ο βαθύς κόσμος του Τσέχοφ που με τόση σεμνότητα πλησίασαν οι εκπαιδευόμενοι φέτος, ταξίδεψε από τη σκηνή στις ψυχές των θεατών. Πολύ δουλειά κρύβεται πίσω από την επιτυχία αυτών των δύο ημερών, δουλειά που δεν σταματά, που δεν τελειώνει, αλλά συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη λαχτάρα ώστε την επόμενη χρονιά να έχει γίνει ένα ακόμα βήμα.

Στην παράσταση έπαιξαν οι σπουδαστές του Γ’ Έτους:

Γιάννης Σταθάκης:ΠραζόρωφΑντρέιΣεργκέγεβιτς

ΜάνιαΚατσανάκη: Νατάσσα, ΝατάλιαΙβάνοβνα (μνηστή του, ύστερα γυναίκα του)

Άρτεμις Ψωμά: Όλγα

Μαρία Σκορδίλη (Β’ Έτος): Μάσσα          αδελφές του

Άννα Τζανιδάκη:Ειρήνα

Μάριος Μαραγκουδάκης:Κουλίγκιν, ΦιόντορΗλίτς (καθηγητής Γυμνασίου, σύζυγος της Μάσσας)

Γιάννης Καλλέργης:Βερσίνιν, ΑλεξάντρΙγνάτιεβιτς (διοικητής της Πυροβολαρχίας)

Λεωνίδας Μιχαηλίδης (Β’ Έτος): Τούζεμπαχ, ΝικολάιΛβόβιτς (Βαρόνος, υπολοχαγός)

Στέλλα Φραντζεσκάκη:Ανφίσσα (η παραμάνα)

 

Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Μαρία Καντιφέ

Διασκευή κειμένου: Η ομάδα

Σύνθεση σκηνικού: Η ομάδα των σπουδαστών με τη βοήθεια του Θωμά Καντιφέ

Κοστούμια: Από το βεστιάριο του Θεατρικού Περίπλου

Τα μουσικά μοτίβα που ακούγονται επιλέχθηκαν από τους σπουδαστές κατά τη διάρκεια των προβών.

Χειρισμός ήχου – Φωτισμών: Εύη Καννά

Επιμέλεια Προγράμματος – Δημιουργία Αφίσας: Γιάννης Καλλέργης

Κείμενα προγράμματος: Η ομάδα

Το Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Ρέθυμνο το 2014, με διευθύντρια και βασική εκπαιδεύτρια την ηθοποιό Μαρία Καντιφέ. Από τότε μέχρι και σήμερα δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να παρακολουθούν κάθε χρόνο ένα ολόκληρο συνδυασμό μαθημάτων που είναι απαραίτητα για την εξέλιξη του κάθε ενός που θέλει να ανέβει σε μια θεατρική σκηνή: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Δημιουργία ενός Ρόλου, Ορθοφωνία, Τραγούδι, Σκηνική Αντίληψη, Σωματική Έκφραση, Κίνηση – Χορός και Ιστορία Θεάτρου είναι τα βασικά μαθήματα που παρακολουθεί ο κάθε μαθητής από καθηγητές ειδικά εκπαιδευμένους στον κάθε τομέα.

Το Σχολείο Θεάτρου έχοντας ως στόχο την όλο και  πιο βαθιά και ουσιαστική εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές του να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι προσθέτουν κάθε φορά σημαντικά εφόδια στις «αποσκευές» τους. Από το 2014 μέχρι και σήμερα το Σχολείο Θεάτρου έχει φιλοξενήσει τους: Δημήτρη Καταλειφό (ηθοποιό), Μάρθα Φριντζήλα (σκηνοθέτη, ηθοποιό, δασκάλα ορθοφωνίας), Κωστή Καπελώνη (σκηνοθέτη, ηθοποιό, διευθυντή της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης), Ταξιάρχη Χάνο (ηθοποιό, δάσκαλο ορθοφωνίας στη δραματική σχολή του  ΚΘΒΕ), Αντώνη Λουδάρο (ηθοποιό), Γιώργο Καύκα (ηθοποιό, δάσκαλο στη δραματική σχολή του ΚΘΒΕ) , Πασχάλη Τσαρούχα (ηθοποιό), SusanaAbigador (Σωματική έκφραση και DanzaVitale), MartinaSagmeister (bodylanguage) κ.α.

Οι αιτήσεις εγγραφών για τη νέα χρονιά θα ξεκινήσουν ηλεκτρονικά μέσα στις επόμενες μέρες. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο: www.theatrikosperiplous.gr

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Περί απολύσεων ο λόγος
Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγάπη, Αγάπιος Αγαθόκλεια, Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος Ελπίδα Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντία, Παντολεοντής, Παντολεοντή Πηλεύς, Πηλέας Πίστις, Πίστη Σόνια, Σώνια Σοφία, Σοφιανός, Σοφιανή, Σοφούλα, Σοφούλης, Σόφη, Σοφίτσα, Σοφίνα