ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ομιλία του πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα, Ομάρ Σουλτάν

04-02-2019 10:08
Ομιλία του πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα, Ομάρ Σουλτάν

Ομιλία του πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα, κυρίου Ομάρ Σουλτάν, με θέμα: «Η επίδραση των ελληνιστικών χρόνων στον πολιτισμό του Αφγανιστάν», διοργανώνει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Καθηγητών Νομού Ρεθύμνης, την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου στις 18.30, στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.
Η εκδήλωση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης,
της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.
Ο κ. Σουλτάν, σπούδασε αρχαιολογία στην Θεσσαλονίκη, με υποτροφία, και υπήρξε μαθητής και συνεργάτης του Καθηγητή, Μανόλη Ανδρόνικου.
Έχει διασχίσει ταξιδεύοντας την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Μέση Ανατολή. Σε όλα αυτά τα μέρη υπεστήριξε δυναμικά τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας και αγωνίστηκε μαχητικά για την καθιέρωση και διασφάλιση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.
Επί πλέον έχει εκπροσωπήσει το Αφγανιστάν σε πολλά συνέδρια με θέμα τη διαφύλαξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενημερώνοντας τη διεθνή επιστημονική κοινότητα για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Αφγανιστάν .που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του τριαντακονταετούς πρόσφατου πολέμου.
Παράλληλα με τη σχετιζόμενες με τα Μέσα Ενημέρωσης (ΜΜΕ) ευθύνες του, συμμετέχει στην προσπάθεια για την χάραξη κρατικής πολιτικής στους τομείς του πολιτισμού, της διαχείρισης της κοινωνικής – οικονομικής ανάπτυξης, και το σχεδιασμό ανάπτυξης τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. Έχει αποτελεσματικά συνεργαστεί και συντονιστεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη εταιρειών και οικονομικούς οργανισμούς προκειμένου να στηριχθεί η προσπάθεια για την αναζωογόνηση της ρημαγμένης από τον πόλεμο πολιτιστικής κληρονομιάς.
Επιπροσθέτως διεδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη προσπάθεια διάσωσης του περίφημου μνημείου MesAynak ενός αρχαίου μοναστηριού Βουδιστών από τον άμεσο κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής. Ακόμα, συνέβαλε αποφασιστικά στο στήσιμο και την οργάνωση της περίφημης Χρυσής Έκθεσης των Βακτριανών αρχαιοτήτων στην Καμπούλ (the Bactrian Gold Exhibition), μετά το τέλος της οποίας οργανώθηκε παγκόσμια περιοδεία της, για τη συλλογή πόρων προς αναστήλωση του γκρεμισμένου από τους φανατικούς μουσουλμάνους Εθνικού Μουσείου της Καμπούλ, η αρχική χρηματοδότηση του οποίου είχε αρχίσει από την Ελληνική Κυβέρνηση. Αυτό τον καιρό είναι ενεργό μέλος της Επιτροπής για την ανέγερση του Νέου Εθνικού Μουσείου της Καμπούλ.
Το 2006 απενεμήθη στον Αξιότιμο κ. Πρέσβη από τη Γαλλική Κυβέρνηση το Μετάλλιο της Τάξεως Λαφαγιέτ, ενώ το 2013 σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, επέδωσε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Τιμητικό Δίπλωμα μαζί με το Παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στην οικοδόμηση της Ελληνο-Αφγανικής φιλίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18:30 ΕΝΑΡΞΗ
Καλωσόρισμα από την Πρόεδρο του Συνδέσμου
κ. Παγώνα Δασκαλάκη - Ασκοξυλάκη
18:35 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
18:50 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ
Εύα Περπυράκη, Μιχάλης Τζεκάκης
18:50 Εξοχότατος Πρέσβης Αφγανιστάν κ. ΟΜΑΡ ΣΟΥΛΤΑΝ
« Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ»
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ Η ΕΥΑ ΠΕΡΠΥΡΑΚΗ
ΚΕΡΑΣΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Βαρθολομαίος, Μπαρθόλομιου Τιτος, Τιτης, Τιτα, Τιτη