ΡΕΘΥΜΝΟ

« Όταν η Παράδοση γίνεται όχημα επιχειρηματικής ανάπτυξης»

11-01-2019 11:22
« Όταν η Παράδοση γίνεται όχημα επιχειρηματικής ανάπτυξης»

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια σημαντική παρέμβαση στο χώρο της ανάπτυξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας αποτελεί η «Μονάδα στήριξης της Γυναικείας Χειροτεχνίας στην Κρήτη». Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο της Περιφέρειας Κρήτης, που υλοποιεί ο ΠΛΟΗΓΟΣ Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή, μια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία στην οποία συμμετέχουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, το Αναπτυξιακό Κέντρο Ορεινού Μυλοποτάμου (Α.Κ.Ο.Μ.Μ), η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου, η Ένωση Ξενοδόχων Σητείας, ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης κι άλλοι θεσμικοί φορείς.
Η επιλογή παρέμβασης του ΠΛΟΗΓΟΥ στον χώρο της γυναικείας χειροτεχνίας στην Κρήτη, εντάσσεται στις προσπάθειες «ανάδειξης και στήριξης» των δυναμικών που διαθέτει η Κρήτη , υιοθετώντας στους σχεδιασμούς μας το μοντέλο της «ενδογενούς ανάπτυξης» ως απάντηση και «δημιουργική αντίδραση» στις προκλήσεις και τα αδιέξοδα της κρίσης. Στα πλαίσια αυτά, με χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας δημιουργήθηκε και λειτουργεί η «Μονάδα Στήριξης της Γυναικείας Χειροτεχνικής δραστηριότητας στην Κρήτη».
Η στήριξη αυτή της Περιφέρειας Κρήτης σηματοδοτεί έμπρακτα το ενδιαφέρον της για μία ''από τα κάτω'' οργάνωση των Τοπικών Δυνάμεων και Δυνατοτήτων καθώς και την αναγκαιότητα σύνδεσης διαφορετικών χώρων και τομέων όπως ο πρωτογενής, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, με στόχευση μια συνολικά ποιοτικότερη Κρητική προσφορά .
Η Παρέμβαση αφορά στη Χαρτογράφηση -αποτύπωση ύπαρξης και λειτουργίας γυναικείων χειροτεχνικών μονάδων σε επίπεδο Κρήτης, Χάραξη ''διαδρομών γυναικείας χειροτεχνίας'' και σύνδεσής τους με την τοπική και τουριστική αγορά, Δημιουργία Ηλεκτρονικής Σελίδας και '' Ψηφιακό Χάρτη'' απεικόνισης των προαναφερόμενων διαδρομών, Σχεδιασμό και Οργάνωση προγραμμάτων στοχευμένης Επιμόρφωσης γυναικών στην εκμάθηση παραδοσιακών τεχνών κι επαγγελμάτων, Διοργάνωση Ενημερωτικών ημερίδων, εκδηλώσεων, συναντήσεων σχετικών με τη γυναικεία χειροτεχνία και τέλος Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προετοιμασίας και ανάπτυξης χειροτεχνικών δραστηριοτήτων σε ομάδες γυναικών ή μεμονωμένων ατόμων καθώς και συνεργασία με φορείς-εκπροσώπους του χώρου τους
Για όλους στον «ΠΛΟΗΓΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» ο τόπος, η τέχνη , η ταυτότητα , αποτελούν τα «υλικά ύφανσης» της νέας Οικονομίας που θέλουμε όλοι και με αυτή την λογική αναπτύσσει αναπτυξιακά εργαλεία ενίσχυσης της μικρο -επιχειρηματικότητας.
Σε πρώτη φάση είναι σημαντικό να «ταξιδέψει» η πληροφορία που αφορά στη Λειτουργία της Μονάδας, εμπλέκοντας τους Δήμους της ΠΕ στην καταγραφή όλων των χειροτεχνικών μονάδων, μεμονωμένων χειροτεχνισσών και γυναικών που εκπαιδεύουν ή προωθούν μέσα από τον πολιτισμό τις παραδοσιακές τέχνες. Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει ενημερωτική εκδήλωση με τις ωφελούμενες του Προγράμματος στο Ρέθυμνο και στην ενδοχώρα.
Στην παρέμβαση κομβικό ρόλο θα παίξουν η Περιφέρεια, βέβαια, δια της Αντιπεριφερειάρχου κυρίας Μαίρης Λιονή και οι Δήμοι με τις/τους τοπικούς υπευθύνους τους. Αναλυτικότερα, ο Δήμος Ρεθύμνου, υπεύθυνη Αντιδήμαρχος κυρία Πέπη Μπιρλιράκη, ο Δήμος Αγ. Βασιλείου, υπεύθυνη Αντιδήμαρχος κυρία Βαρδάκη Ελένη, ο Δήμαρχος Ανωγείων που όρισε υπεύθυνη την κυρία Ρίτα Σουλτάτου, ο Δήμος Μυλοποτάμου, υπεύθυνος Αντιδήμαρχος, ο κύριος Μανόλης Σκλαβάκης (και μέλος του ΔΣ ΠΛΟΗΓΟΥ ) και ο Δήμος Αμαρίου, υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κύριος Ψαρουδάκης Μανώλης ενώ η κυρία Αναστασία Μανώλα, Μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, εκλεγμένη Εκπρόσωπος στην ΕΕΔΕΓΕ ( Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών) και μέλος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης (νεότερο μέλος του ΠΛΟΗΓΟΥ) είναι Υπεύθυνη Δικτύωσης για το Ρέθυμνο.
Οι ενδιαφερόμενες για να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και να συμπεριληφθούν στην πλατφόρμα μετά την καταγραφή, μπορούν να επικοινωνούν με τις/τους τοπικούς υπευθύνους στους Δήμους, που δραστηριοποιούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δρόσος Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ