ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Παλαιΐνές Κρητικές Κουβέντες» της Ευγενίας Ζαμπετάκη

19-06-2019 23:39
«Παλαιΐνές Κρητικές Κουβέντες» της Ευγενίας Ζαμπετάκη

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Παλαιΐνές Κρητικές Κουβέντες» της Ευγενίας Ζαμπετάκη από τις αυτοεκδόσεις «Κόκορας» που έρχεται να φωτίσει πτυχές της ζωής στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου και να αναδείξει την αξία της κρητικής διαλέκτου.

Μετά την πολυετή προσφορά της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την οποία υπηρέτησε η κα Ζαμπετάκη, η ενασχόλησή της με τη λογοτεχνία και το συγγραφικό της έργο  συμβάλλει αισθητά στην ανάδειξη και διατήρηση της Κρητικής ντοπιολαλιάς.

Το νέο της βιβλίο περιλαμβάνει 54 διηγήματα με προσωπικές αφηγήσεις, βιώματα και μαρτυρίες από τα πρώτα χρόνια της ζωής της στο χωριό. Μέσα από τις σελίδες του αναδεικνύονται με γλαφυρότητα παραδόσεις και πτυχές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου αλλά και η ντοπιολαλιά, στοιχεία που συχνά χάνονται στο πέρασμα των ετών.

Χάρη όμως σε αντίστοιχες συγγραφικές προσπάθειες είναι εφικτό όχι μόνο να διατηρηθούν αλλά και να αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον για την νέα γενιά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αριάδνη, Αριάνα Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία