ΡΕΘΥΜΝΟ

Πλούσιος ο απολογισμός των δράσεων του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου

11-01-2019 12:05
Πλούσιος ο απολογισμός των δράσεων του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου πιστός στις αρχές του για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ήταν πολύ ενεργός και τις μέρες των γιορτών . Σε κλίμα γιορτινό και ελπιδοφόρο κινήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις τους από τις αρχή του Δεκεμβρίου ως και το τέλος του 2018.
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα με αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε τριήμερο εκδηλώσεων – δράσεων από το ΔΣ του συλλόγου με σκοπό την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση εθελοντών, μαθητών αλλά και της κοινότητας στο σύνολό της.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε από την ομάδα επαγγελματιών του ΚΔΑΠ – ΑμεΑ Ρεθύμνου εκπαίδευση των εθελοντών που συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις δράσεις της δομής μας με θεματικούς άξονες την ουσιαστική καθοδήγηση, την αυτοεξυπηρέτηση και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων ατόμων με αναπηρίες, καθώς επίσης και την σημασία της αθλητικής δραστηριότητας και της φυσικοθεραπείας στην εκπαίδευση και θεραπεία.
Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών της πρώτης τάξης του ΕΠΑΛ Ρεθύμνου με στόχο την προσέγγιση της αναπηρίας και την υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Το απόγευμα της ίδια μέρας σε γιορτινό κλίμα το Δ.Σ. του συλλόγου, η ομάδα εφήβων του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Ρεθύμνου, η ομάδα ενηλίκων του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου, γονείς, επαγγελματίες και εθελοντές του συλλόγου, φίλοι αλλά και απλοί περαστικοί όλοι μαζί, έφτιαξαν και στόλισαν τις πρωτότυπες μπάλες και ευχές από υλικά ανακύκλωσης και στόλισαν το δέντρο της διαφορετικότητας , στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη. Η δράση αυτή ονομάστηκε ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ – ΜΙΑ ΕΥΧΗ.
Την Πέμπτη 6 Δεκεμβριου φιλοξενήθηκε στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου η κα Βασιλική Ντρε, επισκέπτρια ψυχικής υγείας του Νοσοκομείου Παιδων Αγία Σοφία . Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους γονείς του Συλλόγου αλλά και τη διαχείριση ατόμων με αναπηρίες. Θα ξεκινήσει μια συνεργασία μεταξύ της ομάδας του Παίδων και του Συλλόγου γονέων.
Καθώς ο Δεκέμβριος είναι ξεκάθαρα ο μήνας των Χριστουγέννων και συνεχίζοντας σε ένα εορταστικό κλίμα, η ομάδα εφήβων εξωτερικών προγραμμάτων του ΚΔΑΠ έκλεισε την χρονιά με την επίσκεψή της στο «Εργαστήρι της Ζωής» της κας Ζωής Σιταρένιου, στο Μασταμπά. Εκεί η κα Ζωή, αφού φυσικά φόρεσαν όλοι τα απαραίτητα, σκούφους, γάντια και ποδιές, έδειξε στην ομάδα συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Με την συνεχή καθοδήγησή της, τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους, σε διαφορετικά σχήματα, αλλά με την ίδια υπέροχη γεύση!
Το Σάββατο και Κυριακή 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018 ο σύλλογος φιλοξενήθηκε και υποστηρίχτηκε στο Καλικατζαροχωριό στο Ρουσοσπίτι. Τα μέλη του Συλλόγου γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ρουσοσπιτίου /Χρωμοναστηρίου πρόσφεραν μια άψογη και ζεστή φιλοξενία. Το όμορφο Καλλικατζαροχωριό επισκέφτηκε πλήθος κόσμου.

Στο κλίμα των ημερών για ακόμα μια χρονιά οργανώθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Ρεθύμνου από τις 9.00 πμ ως τις 7.30 μμ. Το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου
Σε μια πρωτόγνωρη σύμπραξη αγάπης πολλοί φίλοι και συνεργάτες τους εργάστηκαν σκληρά για αυτό.
Η Ομάδα Γραφιστική ΕΠΑΛ Ρεθύμνου με τον Εκπαιδευτικό τους Βαγγέλη Πετσαγγουράκη έφτιαξαν την αφίσα. Η ομάδα ενηλίκων ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου με τις εμψυχώτριες Στάμαργα Ελένη και Καρασούλη Κέλλυ έκαναν τα ξύλινα decoupage ημερολόγια και τις εικονίτσες μαζί με την ακούραστη κυρία Ευδοκία Αναγνωστοπούλου. Οι εθελοντές και εκπαιδευτές ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ πρόσφεραν αμέριστη βοήθεια τους σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης ο Σύλλογος ευχαριστεί:
Ομάδα Χειροτεχνίας γυναικών Φαντάζομαι - Δημιουργώ - Χαίρομαι" για τα καλλιτεχνήματα τους, με πρωτεργάτη την Γωγώ την Παραμυθού αλλά και την παρουσία τους.στο παζάρι.
Τον Μάρκο Ποθουλακη για την εικαστική του σύνθεση. Την Γιούλη Χατζή για τα μικροτεχνήματα γούρια με φίμο. Την Αλεξάνδρα Σταυρουλάκη για τα ξύλινα γούρια της. Την Αμαλία Κλάδου για τα γλυκά κουταλιού της και την Ευαγγελία Δραμιτινού - Καλιάνη για τα γλυκά της επίσης. Ευχαριστούμε το εστιατόριο "Χαρούπι και Ελιά" στο Μελιδόνι για την αποστολή από τη Μακεδονία διακοσμητικών αντικειμένων, την Ειρήνη Μπροτζάκη για τα σαπούνια αλόης , τις κυρίες του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών Κανέλλου - Παπαδομανωλάκη Κούλα , Τανια Σαβερ και Καζίλα - Καλοειδά Τούλα για τα γλυκοτεχνήματά τους. Ευχαριστεί επίσης την ομάδα μαθητών από το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου και την Θεολόγο Αναστασία Κοπανάκη για τον κόπο , τα χειροτεχνήματά τους και την αγάπη που έδειξαν εκείνη τη μέρα ως πωλητές και υποστηρικτές των δράσεων. Επίσης το Γηροκομείο Ρεθύμνου που πρόσφερε υλικά για την κατασκευή των ντεκουπαζ.

Τα έσοδα του Παζαριού φέτος διατίθενται κυρίως για την επίπλωση και οργάνωση του χώρου Κοινωνικό Στέκι ΑμέΑ στον Πλατανιά Ρεθύμνου αλλά και για τις υπόλοιπες δράσεις του Συλλόγου.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν με τα γενέθλια της Γωγώς της Παραμυθούς , της αγαπητής σε όλους Γεωργίας Φραγκιαδάκη - Λουκά. Εκανε τα γενέθλιά της στο ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου προσφέροντας κεράσματα και χάρισε όλες τις ομάδες παιδιών που βρίσκονταν στο χώρο σε κλίμα πραγματικά γιορτινό. Ακολούθησε μικρό πάρτι με τραγούδια και κάλαντα.
Λίγο πριν τα Χριστουγέννων μια ακόμα εκδήλωση υποστήριξης ήρθε να κλείσει το γιορτινό κλίμα των ημερών. Ο Σύλλογος Γυναικών Πλατανιά,
πάντα στους δρόμους της προσφοράς για κοινωνικούς φορείς του Ρεθύμνου έκανε ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι και τα έσοδα τους έχουν οργανώσει να προσφερθούν και στο σύλλογό ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου.
Με την αγάπη των Ρεθυμνιωτών αγκαλιάστηκε για ακόμα μια φορά η προσπάθεια του Συλλόγου για κοινωνική ένταξη και ποιοτική ζωή των ατόμων με αναπηρία
Το Δ.Σ. οι γονείς , τα παιδιά οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Συλλόγου εύχονται καλή και δημιουργική χρονιά, με ειρήνη και ελπίδα για όλη την οικουμένη. .

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Φωτογραφική (ν)τροπολογία
Του Γιώργου Παπακωνσταντή, υποψήφιου δημάρχου Μυλοποτάμου
Ο Μυλοπόταμος αξίζει πολύ περισσότερα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο του ο Σταύρος Βουρβαχάκης

Παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο του ο Σταύρος Βουρβαχάκης

Στις 10 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου οι ανακοινώσεις του υποψηφίου δημάρχου Ρεθύμνου...
Ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο του ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Θανάσης Χαριτάκης

Ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο του ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Θανάσης Χαριτάκης

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Άγιο Βασίλειο
Βαθύτατη συγκίνηση για την εκδημία του αρχιεπισκόπου Στυλιανού Χαρκιανάκη

Βαθύτατη συγκίνηση για την εκδημία του αρχιεπισκόπου Στυλιανού Χαρκιανάκη

Η τοπική εκκλησία θα τιμήσει τον μακαριστό Στυλιανό με απόφαση του μητροπολίτη Ευγένιου...
Σύλληψη ενός 18χρονου για κλοπή στο Ρέθυμνο

Σύλληψη ενός 18χρονου για κλοπή στο Ρέθυμνο

Έναρξη νέων τμημάτων Επαγγελματικής  Τυροκομίας στο ΙΙΕΚ GRANT

Έναρξη νέων τμημάτων Επαγγελματικής Τυροκομίας στο ΙΙΕΚ GRANT

H Τυροκομία, μια Τέχνη με Μέλλον στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη!
Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Ρέθυμνο - Δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες (ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Ρέθυμνο - Δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες (ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Θερμό χειροκρότημα στον μικρό Γιώργο Δάρρα που παρέλασε με το ΕΕΕΕΚ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φίλητος, Φιλήτα, Φιλήτη Λήδα, Λύδα Λυδία Μακεδόνιος, Μακεδόνας, Μακεδόνης, Μακεδονία, Μακεδονούλα, Μακεδονίτσα, Μακεδών Ματρώνα, Ματρόνα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ