ΡΕΘΥΜΝΟ

Πολλά υποσχόμενη συνεργασία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου με τον Νίκο Σιράγα

06-12-2018 09:49
Πολλά υποσχόμενη συνεργασία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου με τον Νίκο Σιράγα

ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία ξεκίνησε στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου με τον διεθνώς καταξιωμένο Ρεθεμνιώτη καλλιτέχνη ξυλοτορνευτικής Νίκο Σιράγα. Σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν επαγγελματικές προοπτικές και προβληματισμοί για τους μαθητές/τριες του σχολείου μέσα από την ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων, κατόπιν ειδικής άδειας, διοργανώθηκε ένας διήμερος κύκλος μαθημάτων στις 21/11 & 26/11, με θέμα την γνωριμία με την ιστορία και χρήση του ξυλότορνου.
Υπό την καθοδήγηση του κ. Σιράγα παρουσιάστηκε συνοπτικά η ιστορία του ξυλότορνου από τα Μινωϊκά χρόνια μέχρι και σήμερα τονίζοντας την σημασία του στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Τη θεωρητική προσέγγιση ακολούθησε η πρακτική ,όπου οι μαθητές ασκήθηκαν στον ξυλότορνο, κατασκευάζοντας από ξύλο χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Η διαδικασία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι μαθητές αγκάλιασαν με μεγάλη ικανοποίηση την δράση. Αποδείχθηκε εμπράκτως πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία βιωματικές δράσεις. Στο εξωτερικό αυτό είναι αντιληπτό εδώ και χρόνια και επενδύονται τεράστια κεφάλαια σε εργαστηριακό εξοπλισμό στις σχολικές μονάδες. Δυστυχώς εδώ οι ελλείψεις είναι τεράστιες και τα αποτελέσματα εμφανή.
Ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τον κ. Νίκο Σιράγα για την προσφορά του και τον κατατάσσει στους βασικούς εξωτερικούς συνεργάτες του στον αγώνα για την παροχή μιας καλύτερης εκπαίδευσης των μαθητών/τριων του σχολείου. Η πληθωρική παρουσία του στο σχολείο αποτέλεσε πηγή γνώσης και έμπνευσης για μικρούς και μεγάλους. Είμαστε σίγουροι ότι θα σταθεί πολύτιμος σύμβουλος σε θέματα που είναι βαθιά καταρτισμένος και στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρκαγιά  στη Σκεπαστή του Δήμου Μυλοποτάμου

Πυρκαγιά στη Σκεπαστή του Δήμου Μυλοποτάμου

ΤΈΣΣΕΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ Π.Υ ΚΡΗΤΗΣ
Δύο νέες γυναικείες υποψηφιότητες για τον συνδυασμό Μαρινάκη

Δύο νέες γυναικείες υποψηφιότητες για τον συνδυασμό Μαρινάκη

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των συνδυασμών, δύο ακόμα ονόματα νεαρών γυναικών διέρρευσαν για το ψηφοδέλτιο της Νέας Αντίληψης του Γιώργου Μαρινάκη....
«Η λύση των ορίων των οικισμών είναι το μεγάλο επίτευγμα της δημοτικής αρχής»

«Η λύση των ορίων των οικισμών είναι το μεγάλο επίτευγμα της δημοτικής αρχής»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΙΑΝΟ ΚΑΜΠΟ...
Ν. Δερεδάκης: «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα, την παιδεία και τον πολιτισμό»

Ν. Δερεδάκης: «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα, την παιδεία και τον πολιτισμό»

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΑΜ FM ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...
Α. Τσικιντίκου: «Ο Δήμος θα πρέπει να έχει βασικό ρόλο στο επιχειρείν»

Α. Τσικιντίκου: «Ο Δήμος θα πρέπει να έχει βασικό ρόλο στο επιχειρείν»

H ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΑΜ FM ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ...
Ανατέθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η μελέτη βιωσιμότητας για την γραμμή του Ρεθύμνου

Ανατέθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η μελέτη βιωσιμότητας για την γραμμή του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο Αξίζεις: «Θυμήθηκαν την ακτοπλοϊκή σύνδεση μονάχα την παραμονή των εκλογών»

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Νίκη