ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πολλά υποσχόμενο πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού HIV

09-07-2018 09:41
Πολλά υποσχόμενο πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού HIV

Προάγει ισχυρή ανοσοποιητική αντίδραση σε υγιείς ενήλικες και μαϊμούδες

Ένα πειραματικό εμβόλιο για τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS αποδεικνύεται ασφαλές και προάγει μια ισχυρή ανοσοποιητική αντίδραση σε υγιείς ενήλικες και μαϊμούδες, σύμφωνα με προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.

Επίσης φαίνεται ότι μπορεί να προστατεύσει τα δύο τρίτα των πειραματόζωων από έναν άλλον ιό, με όμοια χαρακτηριστικά με αυτά του HIV.

Σήμερα, 37 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως ζουν με HIV/AIDS και 1,8 εκατομμύρια νέα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά.

Επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess στη Βοστόνη, σε συνεργασία με ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, θεωρούν τα αποτελέσματα εξαιρετικά ενθαρρυντικά, αφού εκτός από το πειραματικό σκέλος το εμβόλιο δοκιμάστηκε και σε σχεδόν 400 υγιή άτομα και τώρα ο επόμενος στόχος τους είναι να σχεδιάσουν μια ευρύτερη κλινική δοκιμή με τη συμμετοχή 2.600 γυναικών από τη Νότια Αφρική που βρίσκονται σε κίνδυνο λοίμωξης από τον ιό HIV.

Το πειραματικό εμβόλιο είναι ένα από τα πέντε που έχει καταφέρει να φτάσει σε στάδιο δοκιμών ως προς την αποτελεσματικότητά του στους ανθρώπους. Κι ενώ άλλα ανάλογα εμβόλια έχουν παρουσιάσει περιορισμένη επιτυχία σε συγκεκριμένες χώρες του κόσμου που μαστίζονται από την επιδημία του AIDS, το συγκεκριμένο καταφέρνει να συνδυάσει διαφορετικά στελέχη του ιού HIV και έχει ως στόχο να προκαλέσει ανοσοποιητικές αντιδράσεις κατά όλων αυτών των διαφορετικών στελεχών.

«Η πρόκληση στη διαδικασία της ανάπτυξης ενός εμβολίου για τον ιό HIV είναι πρωτοφανής και η ικανότητα να προκληθούν συγκεκριμένες ως προς τον HIV ανοσοποιητικές αντιδράσεις δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι το εμβόλιο θα προστατεύει τον άνθρωπο από τη λοίμωξη», εξηγεί ο Δρ Νταν Μπαρους καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Ο Δρ Γεώργιος Παυλάκης από το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ μαζί με την Δρ Μπάρμπαρα Φελντερ σχολιάζουν σε συνοδευτικό άρθρο ότι «παρά τις πρωτοφανείς προόδους που έχουν γίνει στη θεραπεία του HIV και την προφύλαξη από τον ιό, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με τη λοίμωξη συνεχίζει να αυξάνει παγκοσμίως. Η διαθεσιμότητα ενός έστω και μέτριας αποτελεσματικότητας εμβολίου για τον HIV συνδυαστικά με τις υπάρχουσες προληπτικές και θεραπευτικές στρατηγικές αναμένεται να συντελέσει σημαντικά στην εξέλιξη του ιού. Άρα είναι σημαντικό να παραμείνουμε δεσμευμένοι στην προσπάθεια ανάπτυξης εμβολιαστικών στρατηγικών».

Μαίρη Μπιμπή-in.gr

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Περί απολύσεων ο λόγος
Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αγάπη, Αγάπιος Αγαθόκλεια, Αγαθοκλής, Αγαθοκλέας, Αγαθόκλεος Ελπίδα Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια Παντολέων, Παντολέοντας, Παντολεοντία, Παντολεοντής, Παντολεοντή Πηλεύς, Πηλέας Πίστις, Πίστη Σόνια, Σώνια Σοφία, Σοφιανός, Σοφιανή, Σοφούλα, Σοφούλης, Σόφη, Σοφίτσα, Σοφίνα