ΡΕΘΥΜΝΟ

«Πράσινο φώς» για την παραχώρηση του κτηρίου ΚΕΓΕ

12-01-2019 11:12
«Πράσινο φώς» για την παραχώρηση του κτηρίου ΚΕΓΕ

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

Το δρόμο για την λειτουργία των δομών ειδικής αγωγής ανοίγει η υπογραφή της παραχώρησης του πρώην ΚΕΓΕ Ρεθύμνου από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτη , αφού πλέον η δημοτική αρχή μπορεί να προχωρήσει τις διαδικασίες και να αναζητήσει χρηματοδότηση για την στέγαση του ΕΕΕΕΚ και του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου.


Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στ. Αραχωβίτης έδωσε το «πράσινο φώς» για την παραχώρηση χρήσης τμήματος ακινήτου 9,8 στρεμμάτων, μετά των υφιστάμενων κτισμάτων 1.550 τ.μ. περίπου, από το Κέντρο Δήμητρα (πρώην Κ.Ε.Γ.Ε Ρεθύμνου), με σκοπό την λειτουργία Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου και Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Με την παραχώρηση ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα θα μπορεί να διεξάγει προγράμματα εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγροτών στο παραχωρηθέν κτιριακό συγκρότημα, μιας που ο Δήμος με την σειρά του θα του διαθέσει μετά την ανακατασκευή του κτιρίου, 2 αίθουσες διδασκαλίας και τους αναγκαίους υποστηρικτικούς και βοηθητικούς χώρους.


Ο υπεύθυνος παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου Γιώργος Γεωργαλής μιλώντας στην «Κ.Ε» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραχώρηση του κτηρίου , αφού ήταν κάτι το οποίο η δημοτική αρχή διεκδικούσε για καιρό και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την αναζήτηση της χρηματοδότησης προκειμένου οι εκπαιδευτικές δομές να μπορέσουν το συντομότερο δυνατό να έχουν τη νέα τους στέγη.
Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες ο κος Γεωργαλής επεσήμανε πως ήδη το επόμενο διάστημα αναμένεται συνάντηση του Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργου Μαρινάκη με τη διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να είναι όλα έτοιμα για το επόμενο βήμα που είναι η χρηματοδότηση του έργου. « Στη διάρκεια της συνάντησης θα οριστούν οι υπεύθυνοι μηχανικοί που θα περαιώσουν την οριστική μελέτη και τα τεχνικά δελτία για την διαμόρφωση των χώρων. Ταυτόχρονα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία το θέμα αναμένεται να τεθεί υπόψιν των διευθυντών αλλά και των γονέων προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους» επεσήμανε ο κος Γεωργαλής.
«ΣΤΟΙΧΗΜΑ» Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
«Στοίχημα» είναι πλέον για τη δημοτική αρχή η αναζήτηση της χρηματοδότησης για το έργο ανακατασκευής του κτηρίου που έχει προϋπολογισμό 1,2 εκ ευρώ.


Όπως επεσήμανε ο κος Γεωργαλής η δημοτική αρχή στρέφεται σε άξονα του προγράμματος «Φιλόδημος» που αφορά συντηρήσεις σχολείων, για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου. Ωστόσο ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, όπως ανέφερε, της συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης προς την κατεύθυνση αυτή. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, ο κος Γεωργαλής πρόσθεσε: «Η συνεργασία μας με την Αντιπεριφερειάρχη και την Περιφέρεια Κρήτης είναι άριστη όλα αυτά τα χρόνια και η στάση της είναι ιδιαίτερα θετική σε ό,τι αφορά έργα που αφορούν σχολικές μονάδες».
Όπως επεσήμανε ο κος Γεωργαλής, πρόκειται για μια δομή που έλειπε από το Ρέθυμνο και θα συμπληρώσει ένα σημαντικό «κενό» προσφέροντας ταυτόχρονα και νέες δυνατότητες για τους μαθητές που θα φοιτούν στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, αφού ο χώρος που είναι διαθέσιμος για αξιοποίηση μπορεί να προσφέρει επιπλέον εργαστήρια αλλά και υποδομές που θα συμβάλλουν θετικά στην εκπαίδευση και κατάρτιση των μαθητών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δρόσος Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ