ΡΕΘΥΜΝΟ

Ψηλά το αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση

08-11-2018 10:11
Ψηλά το αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Ψηλά στην ατζέντα της επιτροπής μετακίνησης του δήμου Ρεθύμνου είναι το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νομού.
Χθες μάλιστα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση της επιτροπής με τον περιφερειάρχη Κρήτης, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε, χωρίς να οριστεί το επόμενου ραντεβού. Η επιτροπή θωρεί πολύ σημαντική τη συνεργασία με τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη στην κατεύθυνση της κοινής διεκδίκησης να μπει πλοίο στη γραμμή Ρέθυμνο Πειραιάς, για αυτό και απογοητεύτηκε όταν αναβλήθηκε το ραντεβού που προσπαθούν επί δυο μήνες.
Ωστόσο, όπως τόνισε μιλώντας στον Team fm ο κ. Κοσμάς Περπυράκης, μέλος της επιτροπής, περιμένουν να οριστεί άμεσα νέα συνάντηση για το θέμα αυτό, που όπως είπε, είναι σοβαρό και αφορά όλο το νομό.
Υπενθυμίζουμε πως ο δήμος έχει δημιουργήσει μια επιτροπή μετακίνησης που αποτελείται από 13 άτομα, τα οποία είναι μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, και άλλους εκτός συμβουλίου.
Αρμοδιότητα της επιτροπής είναι να κάνει προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για θέματα μετακίνησης όπως γραμμές λεωφορείων, ακτοπλοϊκή σύνδεση κλπ. Όπως βέβαια τονίζει ο κ. Περπυράκης, «πρωτίστως δημιουργήθηκε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, για να ενεργοποιηθούμε δηλαδή όλοι. Το καράβι δεν αφορά την πόλη, αφορά όλο το νομό. Δεν βρήκαμε όμως το ανάλογο ενδιαφέρον και από τους άλλους δήμους του νομού.
Το Ρέθυμνο όμως πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση μιας και δεν διαθέτει καμία άλλη πύλη εισόδου».
Ο κ. Περπυράκης υποστήριξε πως υπάρχει ένα «καρτέλ» στη ναυσιπλοΐα στην Κρήτη που δεν αφήνει περιθώρια να δραστηριοποιηθούν άλλες εταιρείες και ότι αυτό η επιτροπή θέλει να το αλλάξει και ζητά τη συνεργασία των θεσμικών φορέων.
«Σκοπός της συνάντησης μας με τον περιφερειάρχη και έχοντας στο πλευρό μας την αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους του νομού και με τη συνεργασία του υπουργείου που μας έχει δηλώσει εγγράφως την υποστήριξη του, είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για να μπει πλοίο. Υπάρχει ένα ιδιότυπο «καρτέλ» στη ναυσιπλοΐα στην Κρήτη το οποίο έχει δημιουργηθεί από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα Χανιά και το Ηράκλειο και δεν αφήνει περιθώρια να δραστηριοποιηθεί κάποιος άλλος στο Ρέθυμνο.
Αν μπορεί λοιπόν να παρέμβει ο περιφερειάρχης στις εταιρείες να βάλουν έστω ένα από τα πλοία τους στο Ρέθυμνο ή να υπάρξει μια συμφωνία ότι το Ρέθυμνο θα έχει καράβι, στη συνέχεια μπορούμε να απευθυνθούμε σε ακτοπλόους που ενδιαφέρονται και τότε μπορεί το Ρέθυμνο να αποκτήσει καράβι».

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΣΟΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΟΧΙ ΕΡΓΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
Σε ερώτηση σχετικά με το πώς να μπει πλοίο στη γραμμή αφού το Ρέθυμνο δεν έχει κατάλληλο λιμάνι για να μπορέσει να υποδεχθεί μεγάλα πλοία και ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ο ίδιος τόνισε ότι η επιτροπή γνωρίζει εταιρείες μέσα από επαφές που έχει κάνει, που θα ήθελαν να επενδύσουν στη γραμμή , «αλλά την τελευταία στιγμή αλλάζουν πλώρη και αυτό μας βάζει σε σκέψεις. Ο κάθε επιχειρηματίας που θέλει να κάνει μια επένδυση πρέπει να έχει τα κίνητρα. Αυτά ρυθμίζονται από τον τόπο και τους προϊστάμενους του τόπου και ένας είναι ο περιφερειάρχης. Να δοθούν κίνητρα δηλαδή με παρεμβάσεις, με έργα για ισσόροπη ανάπτυξη.
Διαρκώς αναπτύσσονται Χανιά και Ηράκλειο αλλά όχι το Ρέθυμνο».
Για αυτό, τόνισε ο κ. Περπυράκης, η επιτροπή θέλει άμεσες δεσμεύσεις ενεργειών από τον περιφερειάρχη.
«Ο σύλλογος ακτοπλόων βλέπει θετικά το αίτημα μας, αλλά κολλάνε στο ότι υπάρχουν δυο εταιρείες οι οποίες λειτουργούν ως αντίβαρο.
Ο βασικός σκοπός μας είναι να βάλουν οι υπάρχουσες δυο εταιρείες ένα από τα καράβια τους στο Ρέθυμνο. Έχουμε στείλει έγγραφα και μέσω του δημάρχου, χουμε επικοινωνία δεν βλέπουμε όμως ενδιαφέρον
Ίσως με την παρέμβαση του περιφερειάρχη να γίνει κάτι», τόνισε.

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Φωτογραφική (ν)τροπολογία
Του Γιώργου Παπακωνσταντή, υποψήφιου δημάρχου Μυλοποτάμου
Ο Μυλοπόταμος αξίζει πολύ περισσότερα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβιώνει σε πρότυπο κέντρο η Γεωργική Σχολή Ασωμάτων Ρεθύμνου

Αναβιώνει σε πρότυπο κέντρο η Γεωργική Σχολή Ασωμάτων Ρεθύμνου

Ο Υπουργός Στ Αραχωβίτης και ο Περιφερειάρχης Στ Αρναουτάκης υπόγραψαν πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής 13 ακινήτων...
Στην Περιφέρεια Κρήτης στρέφει το ενδιαφέρον του ο Μιχάλης Σαρρής

Στην Περιφέρεια Κρήτης στρέφει το ενδιαφέρον του ο Μιχάλης Σαρρής

Γιατί συστρατεύεται με τον Σταύρο Αρναουτάκη
H αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων το νέο μεγάλο στοίχημα για το Ρέθυμνο

H αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων το νέο μεγάλο στοίχημα για το Ρέθυμνο

Παρουσιάστηκε στο Πάνακρον Αμαρίου
Μία ακόμα γυναίκα στο ψηφοδέλτιο Νίνου

Μία ακόμα γυναίκα στο ψηφοδέλτιο Νίνου

Απολογισμός με νόημα από την Πέπη Μπιρλιράκη

Απολογισμός με νόημα από την Πέπη Μπιρλιράκη

Κοντά στην ολοκλήρωση το ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη στο Ρέθυμνο

Κοντά στην ολοκλήρωση το ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη στο Ρέθυμνο

Εννιά στις έντεκα θέσεις έχουν κλείσει στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος αναζητά δύο ακόμα άτομα να ολοκληρώσουν την σύνθεση του για την...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες, αναπαλαιώσεις & ανακαινίσεις κτιρίων στο Ρέθυμνο. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρητη μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις & επισκευές κτιρίων στο Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα & σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν υπάρχει ονομαστική εορτή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ