ΡΕΘΥΜΝΟ

Ψηλά το αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση

08-11-2018 10:11
Ψηλά το αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

Ψηλά στην ατζέντα της επιτροπής μετακίνησης του δήμου Ρεθύμνου είναι το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νομού.
Χθες μάλιστα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση της επιτροπής με τον περιφερειάρχη Κρήτης, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε, χωρίς να οριστεί το επόμενου ραντεβού. Η επιτροπή θωρεί πολύ σημαντική τη συνεργασία με τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη στην κατεύθυνση της κοινής διεκδίκησης να μπει πλοίο στη γραμμή Ρέθυμνο Πειραιάς, για αυτό και απογοητεύτηκε όταν αναβλήθηκε το ραντεβού που προσπαθούν επί δυο μήνες.
Ωστόσο, όπως τόνισε μιλώντας στον Team fm ο κ. Κοσμάς Περπυράκης, μέλος της επιτροπής, περιμένουν να οριστεί άμεσα νέα συνάντηση για το θέμα αυτό, που όπως είπε, είναι σοβαρό και αφορά όλο το νομό.
Υπενθυμίζουμε πως ο δήμος έχει δημιουργήσει μια επιτροπή μετακίνησης που αποτελείται από 13 άτομα, τα οποία είναι μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, και άλλους εκτός συμβουλίου.
Αρμοδιότητα της επιτροπής είναι να κάνει προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για θέματα μετακίνησης όπως γραμμές λεωφορείων, ακτοπλοϊκή σύνδεση κλπ. Όπως βέβαια τονίζει ο κ. Περπυράκης, «πρωτίστως δημιουργήθηκε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, για να ενεργοποιηθούμε δηλαδή όλοι. Το καράβι δεν αφορά την πόλη, αφορά όλο το νομό. Δεν βρήκαμε όμως το ανάλογο ενδιαφέρον και από τους άλλους δήμους του νομού.
Το Ρέθυμνο όμως πρέπει να έχει ακτοπλοϊκή σύνδεση μιας και δεν διαθέτει καμία άλλη πύλη εισόδου».
Ο κ. Περπυράκης υποστήριξε πως υπάρχει ένα «καρτέλ» στη ναυσιπλοΐα στην Κρήτη που δεν αφήνει περιθώρια να δραστηριοποιηθούν άλλες εταιρείες και ότι αυτό η επιτροπή θέλει να το αλλάξει και ζητά τη συνεργασία των θεσμικών φορέων.
«Σκοπός της συνάντησης μας με τον περιφερειάρχη και έχοντας στο πλευρό μας την αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους του νομού και με τη συνεργασία του υπουργείου που μας έχει δηλώσει εγγράφως την υποστήριξη του, είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για να μπει πλοίο. Υπάρχει ένα ιδιότυπο «καρτέλ» στη ναυσιπλοΐα στην Κρήτη το οποίο έχει δημιουργηθεί από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα Χανιά και το Ηράκλειο και δεν αφήνει περιθώρια να δραστηριοποιηθεί κάποιος άλλος στο Ρέθυμνο.
Αν μπορεί λοιπόν να παρέμβει ο περιφερειάρχης στις εταιρείες να βάλουν έστω ένα από τα πλοία τους στο Ρέθυμνο ή να υπάρξει μια συμφωνία ότι το Ρέθυμνο θα έχει καράβι, στη συνέχεια μπορούμε να απευθυνθούμε σε ακτοπλόους που ενδιαφέρονται και τότε μπορεί το Ρέθυμνο να αποκτήσει καράβι».

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΣΟΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΟΧΙ ΕΡΓΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
Σε ερώτηση σχετικά με το πώς να μπει πλοίο στη γραμμή αφού το Ρέθυμνο δεν έχει κατάλληλο λιμάνι για να μπορέσει να υποδεχθεί μεγάλα πλοία και ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ο ίδιος τόνισε ότι η επιτροπή γνωρίζει εταιρείες μέσα από επαφές που έχει κάνει, που θα ήθελαν να επενδύσουν στη γραμμή , «αλλά την τελευταία στιγμή αλλάζουν πλώρη και αυτό μας βάζει σε σκέψεις. Ο κάθε επιχειρηματίας που θέλει να κάνει μια επένδυση πρέπει να έχει τα κίνητρα. Αυτά ρυθμίζονται από τον τόπο και τους προϊστάμενους του τόπου και ένας είναι ο περιφερειάρχης. Να δοθούν κίνητρα δηλαδή με παρεμβάσεις, με έργα για ισσόροπη ανάπτυξη.
Διαρκώς αναπτύσσονται Χανιά και Ηράκλειο αλλά όχι το Ρέθυμνο».
Για αυτό, τόνισε ο κ. Περπυράκης, η επιτροπή θέλει άμεσες δεσμεύσεις ενεργειών από τον περιφερειάρχη.
«Ο σύλλογος ακτοπλόων βλέπει θετικά το αίτημα μας, αλλά κολλάνε στο ότι υπάρχουν δυο εταιρείες οι οποίες λειτουργούν ως αντίβαρο.
Ο βασικός σκοπός μας είναι να βάλουν οι υπάρχουσες δυο εταιρείες ένα από τα καράβια τους στο Ρέθυμνο. Έχουμε στείλει έγγραφα και μέσω του δημάρχου, χουμε επικοινωνία δεν βλέπουμε όμως ενδιαφέρον
Ίσως με την παρέμβαση του περιφερειάρχη να γίνει κάτι», τόνισε.

Γνώμες

Μανώλης Πετράκης
“Θάνατος”
Νίκος Μολδοβανίδης
Ιστορικές στιγμές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κοινή πορεία στο μέλλον» για τον Γιάννη Ταταράκη

«Κοινή πορεία στο μέλλον» για τον Γιάννη Ταταράκη

ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!...
Στο παλιό δημοτικό σχολείο της Ορνέ οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Αγίας Γαλήνης

Στο παλιό δημοτικό σχολείο της Ορνέ οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Αγίας Γαλήνης

Στο παλιό δημοτικό σχολείο της Ορνέ μεταφέρονται οι 29 μετανάστες, που εντοπίστηκαν σε μικρό πλοιάριο 40 μίλια νοτιοδυτικά της Αγίας Γαλήνης νωρίς το μεσημέρι....
Στην Αγία Γαλήνη μετανάστες που κινδύνευσαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Γαύδο

Στην Αγία Γαλήνη μετανάστες που κινδύνευσαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Γαύδο

Στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης μεταφέρθηκαν τα πιθανότατα 29 άτομα, που εντοπίστηκαν να πλέουν σε σκάφος νοτιοανατολικά της Γαύδου....
Εθελοντικός καθαρισμός στα Τρία Μοναστήρια

Εθελοντικός καθαρισμός στα Τρία Μοναστήρια

Αντιδρά στο οικονομικό αντίτιμο για τους Αρκάδιους Αγώνες ο Μανούσος Μανουσογιάννης

Αντιδρά στο οικονομικό αντίτιμο για τους Αρκάδιους Αγώνες ο Μανούσος Μανουσογιάννης

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop.

Thassostraveller.gr

Holiday accommodation, Apartments, Studios, Villas, Hotels & Activities in Thassos island, Greece. Explore Thassos, holidays in Thassos island.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη & responsive ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Συνδρομητική υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με ποικιλία themes - templates & τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα sunspices.gr

ΗΛΙΟΣ μπαχαρικά, συνταγές, μείγματα, αρωματικά φυτά, είδη ζαχαροπλαστικής, τροφές πουλιών & αφεψήματα.

Your Cretan Local

Explore Crete like a local! Private tours & excursions in Crete. Activities in Rethymno, Chania, Heraklion & Lasithi, Crete. Custom & private tours & VIP services.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Φίλιππος, Φιλιππής, Φίλιππας, Φιλιππάκης Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ