ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε άξονες ενέργειας περιβάλλοντος και υποδομών στοχεύει ο Δήμος Ρεθύμνης

12-07-2019 08:02
Σε άξονες ενέργειας περιβάλλοντος και υποδομών στοχεύει ο Δήμος Ρεθύμνης

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ

Ο Δήμος Ρεθύμνου φιλοδοξεί σταθερά να αναπτύξει νέους άξονες στοχεύοντας μεταξύ άλλων σε έργα ενέργειας, περιβάλλοντος και νέων υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό χθες φιλοξένησε στο Σπίτι του Πολιτισμού ημερίδα με αντικείμενο την τεχνική ενημέρωση των εν δυνάμει εταίρων για την  τέταρτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας «InterregV-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΠΤΑ).

Στόχος ήταν η ενημέρωση των δυνητικά δικαιούχων για τις δυνατότητες ένταξης στο πρόγραμμα και τους άξονες στους οποίους έχουν την ευκαιρία να εστιάσουν στο πλαίσιο της τέταρτης και τελικής πρόσκλησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Ρεθύμνης είχε διεκδικήσει και υλοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια στο Ρέθυμνο έργα προσβασιμότητας για ΑμεΑ στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας και του συγκεκριμένου προγράμματος.

Οι περιοχές συνεργασίες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Κρήτης και όλη η έκταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ οι στόχοι του προγράμματος είναι η αύξηση της εξοικονόμησης της ενέργειας στα δημόσια κτίρια, ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της ασφάλειας στις θαλάσσιες μεταφορές, η βελτίωση της από κοινού κινδύνων από φυσικές τεχνολογικές και ανθρωπιστικές καταστροφές, βελτίωση της ελκυστικότητας των περιοχών φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και η βελτίωση της αποδοτικότητας στην χρήση των αποβλήτων και των υδατικών πόρων. Στους παραπάνω άξονες εστιάζει και ο Δήμος Ρεθύμνου που διερευνά τις δυνατότητες και τις προτεραιότητες για το Ρέθυμνο.

O Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης μιλώντας για την ημερίδα επεσήμανε: «Η διαχειριστική αρχή του προγράμματος επιλέγει να κάνει στο Ρέθυμνο την τεχνική ενημερωτική της ημερίδα στους δήμους και τα στελέχη. Παραβρέθηκα και άκουσα με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή τα μέλη της διαχειριστικής αρχής. Όσο προχωράμε φαίνεται ότι τα προγράμματα είναι πολύ απαιτητικά , πρέπει να μελετάμε πολύ προσεκτικά τις στοχεύσεις, τις προϋποθέσεις και τις δράσεις που πρέπει να επιλέγουμε για να μπορούμε να είμαστε συμβατοί , να βαθμολογούμαστε και να παίρνουμε τα προγράμματα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε προ ημερών και λήγει 30 Σεπτεμβρίου. Ζήτησα παράταση του χρόνου αυτού λόγω της αλλαγής του δημοτικού συμβουλίου και των αλλαγών που θα υπάρξουν σε άλλους δήμους όπου έχει αλλάξει η δημοτική αρχή. Είναι σημαντικό και εμείς πάλι θα κάνουμε μια πρόταση μαζί με την ΕΣΑμεΑ και την πόλη της Αγίας Νάππας και θα προσπαθήσουμε να επιλέξουμε μια δράση αντιπροσωπευτική για το Ρέθυμνο και να δίνει μια υπεραξία. Οι τομείς αφορούν και ενέργεια και περιβάλλον και υποδομές».

Ο προϊστάμενος του τμήματος προγραμματισμού στο δήμο Ρεθύμνου κ. Νίκος Βώβος, ανέφερε σχετικά με τις βλέψεις και τις κινήσεις της δημοτικής αρχής γύρω από την υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων στο πλαίσιο του προγράμματος. «Ο δήμος όπως και σε κάθε του πρόσκληση έτσι και εδώ πέρα δείχνει το ενδιαφέρον για να έρθουμε, να δούμε, να παρακολουθήσουμε τους άξονες και όλη τη διαδικασία για να κατατεθούν οι προτάσεις. Υπάρχει στο σχεδιασμό μας όπως και στη προηγούμενη πρόσκληση που είχε βγει για το πρόγραμμα Ελλάδα-Κύπρος να προχωρήσουμε σε κατάθεση πρότασης, ήδη είμαστε σε επαφή με εταίρους από την Κύπρο αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας οι οποίες είναι επιλέξιμες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην κατάθεση της πρότασης» επεσήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε αναφορικά με τις στοχεύσεις: «Η μια σίγουρα κατεύθυνση την οποία ανέφερε και ο δήμαρχος έχει να κάνει με θέματα προσβασιμότητας, εξέλιξη του προηγούμενου προγράμματος «Προσβάσιμης Πόλης» που είχαμε με επιτυχία υλοποιήσει την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, θα είναι μια επόμενη φάση αυτή. Είμαστε σε συνεργασία τώρα με τους υπόλοιπους φορείς και εταίρους για να στήσουμε μια πολύ καλή και δυνατή πρόταση και σίγουρα ενδιαφερόμαστε και σε άλλους τομείς όπως αναλυτικά φαίνονται στην πρόσκληση και κάνουμε επαφές για να μπορέσουμε να φτιάξουμε άλλο ένα εταιρικό σχήμα, για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε κάποια άλλη καλή πάντα πρόταση. Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει να καταθέσουμε μια πρόταση για την προσβασιμότητα και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση να δούμε και άλλη μία τουλάχιστον πρόταση».

Σε δηλώσεις  της το στέλεχος της διαχειριστικής αρχής του προγράμματος κα Κατερίνα Θεμελή, αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος και επεσήμανε: «Βρισκόμαστε εδώ στο πλαίσιο ενός κύκλου ενημερωτικών ημερίδων που διοργανώνουμε προκειμένου οι δυνητικοί δικαιούχοι να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν για τις βασικές πτυχές τόσο του προγράμματος όσο κυρίως και της πρόσκλησης προκειμένου να υποβάλουν τις καλύτερες δυνατές προτάσεις στο πλαίσιο της τέταρτης και τελευταίας πρόσκλησης του προγράμματος. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα κινήσουν οι δράσεις κεφαλαιοποίησης των έργων που είδη υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος, ενώ βέβαια παρακολουθούμε και από κοντά τις ενέργειες για την νέα προγραμματική περίοδο και πως η μέχρι σήμερα διασυνοριακή περιοχή συνεργασίας θα επωφεληθεί όσον το δυνατόν περισσότερο και κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο.»

ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΑΝΑΚΗΣ

Γνώμες

Nίκος Μολδοβανίδης
Πάλι ο ΒΟΑΚ
ΚΩΣΤΑΣ Ν. ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ
Αποχαιρετώντας τον σωτήρα του ευρώ Super Mario
Νίκος Μολδοβανίδης
Οι κρυφές μας ενοχές …2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρκαγιά σε κατάστημα εμπορίου στον Λατζιμά τα ξημερώματα

Πυρκαγιά σε κατάστημα εμπορίου στον Λατζιμά τα ξημερώματα

Πυρκαγιά σε κατάστημα εμπορίου, ξέσπασε λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Λατζιμά του δήμου Ρεθύμνου.  ...
Μεγάλη υπόθεση εμπορίας όπλων και πυρομαχικών με έξι συλλήψεις εντός κι εκτός Κρήτης

Μεγάλη υπόθεση εμπορίας όπλων και πυρομαχικών με έξι συλλήψεις εντός κι εκτός Κρήτης

Εντοπίστηκαν σε φορτηγό που μετέφερε .... τριφύλλι
Εντοπίστηκε φορτηγό στο Ρέθυμνο που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά

Εντοπίστηκε φορτηγό στο Ρέθυμνο που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά

Την υπόθεση ερευνά η ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη
Επιγραφές στα σπίτια ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού αποφάσισε η δημοτική κοινότητα

Επιγραφές στα σπίτια ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού αποφάσισε η δημοτική κοινότητα

Περί της πρασιάς στην οδό Παπαναστασίου

Περί της πρασιάς στην οδό Παπαναστασίου

«Μοχλός» οι υποδομές  για την τουριστική ανάπτυξη στην Κρήτη

«Μοχλός» οι υποδομές για την τουριστική ανάπτυξη στην Κρήτη

Ανάγκη και προτεραιότητα ο ΒΟΑΚ επισημαίνουν οι φορείς που συμμετέχουν στην παγκρήτια συνάντηση των ξενοδόχων στο Ρέθυμνο...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Ευφημία, Εύφη, Εύφημη, Εύφημος, Ευφημούλα, Ευφούλα, Φούλα Λουντμίλλα, Λουντμίλα Μελιτίνη, Μελιτίνος, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ : ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ