ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στου Γάλλου οι εξετάσεις οδήγησης στο Ρέθυμνο

15-06-2019 08:05
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στου Γάλλου οι εξετάσεις οδήγησης στο Ρέθυμνο

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Σε μεταβατικό στάδιο , μετά από εννέα μήνες κινητοποιήσεων , βρίσκεται πλέον η διαδικασία εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, καθώς μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές , προτάσεις και αντιδράσεις φαίνεται να καταλήγει σταδιακά σε ομαλοποίηση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών Στέλιος Παγουράκης μιλώντας στον ΤΕΑΜ FM οι εξετάσεις έχουν ξεκινήσει να γίνονται σταδιακά και στο Ρέθυμνο ενώ αναμένεται να ομαλοποιηθούν πλήρως σε περίπου δύο εβδομάδες. Ο ίδιος τόνισε πως πλέον οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν τις αλλαγές μεταξύ των οποίων είναι πως θα γίνονται σε δύο στάδια, θα πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένο χώρο ενώ ο υποψήφιος οδηγός , μετά την δημιουργία νέου προϊόντος από τις ασφαλιστικές εταιρίες θα μπορεί να κάνει για την ημέρα της εξέτασης ονομαστική ασφάλιση , προκειμένου να υπάρχει σχετική κάλυψη, καθώς ο εκπαιδευτής θα βρίσκεται εκτός του οχήματος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος αλλά και η ταλαιπωρία για τους εξεταζόμενος, αφού θα καλούνται να προέρχονται για εξετάσεις δύο φορές και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλύψουν και το κόστος της ασφάλισης.

Αναφερόμενος στην επανέναρξη των εξετάσεων με τα νέα δεδομένα ο κος Παγουράκης επεσήμανε: «Ελπίζουμε ότι έχει μάλλον λυθεί το πρόβλημα. Αυτό το νόμο περί εναλλαγής δασκάλων τον έχει πάρει πίσω ο Υπουργός με την αιτιολογία ότι προκύπτει αθέμιτος ανταγωνισμός. Είμαστε  τώρα στο μεταβατικό στάδιο πριν εφαρμοστεί πλήρως ο Νόμος που έχει ψηφιστεί , δηλαδή να γίνονται εξετάσεις σε περιορισμένο χώρο. Ήδη έχουν ξεκινήσει εξετάσεις , ωστόσο όχι σε όλες τις κατηγορίες διότι μετά από τόσους μήνες πρέπει να συντηρήσουμε τα οχήματα που ήταν σε ακινησία. Πιστεύουμε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις στο σύνολό τους και πλέον θα γίνονται σε δύο στάδια. Το πρώτο θα είναι οι δοκιμασίες, οπισθογωνία, παρκάρισμα και επί τόπου στροφή και σε επόμενο στάδιο θα είναι η πορεία».

ΣΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Μετά από συνάντηση και αίτημα των εκπαιδευτών προς την Αντιπεριφερειάρχη Μαίρη Λιονή και τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη, όπως εξήγησε ο κος Παγουράκης, βρέθηκε λύση και για τον κλειστό χώρο που προβλέπει η σχετική Νομοθεσία για την διενέργεια των εξετάσεων. Οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στο Ρέθυμνο θα γίνονται σε χώρο δύο περίπου στρεμμάτων που θα διαμορφωθεί στην περιοχή του Γάλλου, όπου γίνονται και οι αντίστοιχες για φορτηγά και λεωφορεία. «Πήγαμε στον κο Μαρινάκη με την Κα Λιονή και παρακαλέσαμε να βρεθεί μια πίστα για να γίνει χώρος εξετάσεων. Αυτός ο χώρος υπάρχει, είναι στου Γάλλου όπου γίνονται και οι εξετάσεις για φορτηγά και λεωφορεία. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό, καθώς μας υποσχέθηκαν ότι μέσα σε δύο εβδομάδες περίπου θα διαμορφωθεί ένας χώρος όπου οι υποψήφιοι θα κάνουν οπισθογωνίες και παρκαρίσματα και θα μπορούν να γίνονται εξετάσεις. Ήδη για φορτηγά ,λεωφορεία και μηχανές μπορούν να γίνουν. Το ζητούσαμε και εμείς να γίνει ένας χώρος και ήδη το καταφέραμε με φορτηγά και λεωφορεία, γιατί πριν κάποια χρόνια γινόταν μέσα στο Ρέθυμνο και ήταν πολύ επικίνδυνο. Βρέθηκε χώρος στου Γάλλου και ασφαλτοστρώθηκε και γίνονται τα τελευταία χρόνια εκεί οι δοκιμασίες. Κατ’ επέκταση αυτού του χώρου θα φτιαχτεί και ένας ακόμη δύο στρεμμάτων περίπου για να κάνουμε εξετάσεις και για τα αυτοκίνητα. Πιστεύω έτσι θα λυθεί το θέμα» υπογράμμισε ο κος Παγουράκης.

Αναφορικά με την ασφάλιση που θα πρέπει να κάνει ο υποψήφιος, όπως επεσήμανε ο κος Παγουράκης: «Ο  κάθε μαθητής πρέπει να ασφαλιστεί ατομικά, οπότε είναι ένα κόστος περίπου στα 100 ευρώ επιπλέον,  ανάλογα την ασφάλεια που θα κάνει. Και αυτό διότι ο δάσκαλος βγαίνει πλέον από το αυτοκίνητο και θα κάνει μόνος του τις δοκιμασίες ο μαθητής».

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Ο κος Παγουράκης επεσήμανε πως αναζητούνται επιπλέον λύσεις , αφού προκύπτουν πρακτικά ζητήματα σχετικά με το ότι οι εξετάσεις θα γίνονται σε δύο στάδια. Ο ίδιος εξήγησε: «Μας έχουν πει από το γραφείο συγκοινωνιών εδώ στο Ρέθυμνο ότι θα γίνονται εξετάσεις σε δύο στάδια. Δηλαδή ο μαθητής θα έρθει να κάνει οπισθογωνία και παρκάρισμα και μετά θα προγραμματίζεται για πορεία μια άλλη μέρα. Αυτό είναι πρόβλημα διότι είναι δύσκολο και οι μαθητές να παίρνουν άδεια από τις δουλειές τους. Είναι πρακτικά δύσκολο να γίνονται σε δύο στάδια οι εξετάσεις και για εμάς και για τους μαθητές. Πιστεύω ότι και αυτά θα λυθούν. Προτεραιότητα είναι να ξεκινήσουν οι εξετάσεις».

 

 

Γνώμες

Νίκος Μολδοβανίδης
Πολιτικά παιχνίδια
Νίκος Ανδρουλάκης
Ψήφος κατά της οπισθοδρόμησης
Νίκος Μολδοβανίδης
Με 1 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα τμήματα Τυροκομίας GRANT

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα τμήματα Τυροκομίας GRANT

Χ. Στρατιδάκης: “Μοιραζόμενοι τα χρήματά μας φτωχαίνουμε, μοιραζόμενοι τις ιδέες μας πλουτίζουμε!»

Χ. Στρατιδάκης: “Μοιραζόμενοι τα χρήματά μας φτωχαίνουμε, μοιραζόμενοι τις ιδέες μας πλουτίζουμε!»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»...
Το Δημοτικό Σχολείο Σπηλίου στην Zalamea de laSerena της Ισπανίας!

Το Δημοτικό Σχολείο Σπηλίου στην Zalamea de laSerena της Ισπανίας!

Η καλλιέργεια της συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων συνεχίστηκαν και διευρύνθηκαν. Εξάλλου, αυτός είναι ο τρόπος για να αποδοθεί μέσα από...
Πιθανότατα στις 22 Ιουλίου η έναρξη των δρομολογίων του Olympus

Πιθανότατα στις 22 Ιουλίου η έναρξη των δρομολογίων του Olympus

Η εικόνα ντροπής και οι ευθύνες μας

Η εικόνα ντροπής και οι ευθύνες μας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ο μεγάλος πόλος της προοδευτικής παράταξης»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ο μεγάλος πόλος της προοδευτικής παράταξης»

Ο Ανδρέας Ξανθός για το κεντρικό αποτέλεσμα, τα ποσοστά του Ρεθύμνου, αλλά και για τον Βασίλη Κικίλια...

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Μαρίνα, Μαρίνος