ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σελίδες από την ιστορία της ρεθεμνιώτικης σαπωνοποιίας

21-06-2019 08:58
Σελίδες από την ιστορία της ρεθεμνιώτικης σαπωνοποιίας

Ημερίδα με τίτλο «Σελίδες από την ιστορία της ρεθεμνιώτικης σαπωνοποιίας» διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 23 Ιουνίου το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνης. Κατά το πρωινό της πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει στις 10.00 π.μ., θα λειτουργήσουν εργαστήρια παρασκευής οικιακού σαπουνιού. Το Λαογραφικό Εργαστήρι του Β΄ Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ρεθύμνου με επικεφαλής την Κατερίνα Κατσιμάνηθα παρουσιάσει τον πλήρη κύκλο της θερμής μεθόδου (ψητό, βραστό σαπούνι), ενώ το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Γιάννης Παπιομύτογλου θα παρουσιάσει τον κύκλο παραγωγής με την ψυχρή μέθοδο (ταραχτό σαπούνι).

Το απογευματινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 7.00 μ.μ. με ωριαία ξενάγηση του Χάρη Στρατιδάκη στα απομεινάρια των σαπουναριών της ευρύτερης περιοχής του Μουσείου. Στις 8.00 μ.μ. στη δροσερή αυλή του θα πραγματοποιηθούν σχετικές με το θέμα εισηγήσεις. Η Πρόεδρος Φαλή Γ. Βογιατζάκη θα μιλήσει με θέμα «Τα εργαλεία και οι σφραγίδες του Π. Παρασκευά στις Συλλογές του Μουσείου» και ο Γραμματέας Χάρης Στρατιδάκηςθα αναπτύξει το θέμα «Η βιομηχανική κληρονομιά του Ρεθύμνου και η ανάγκη διάσωσης των ιστορικών της τεκμηρίων».

Ο δρ φιλολογίας και συγγραφέαςΠαναγιώτης Παρασκευάς θα μιλήσει στη συνέχεια με θέμα «Οι σαπωνοποιίες του Ρεθύμνου» και ο αρχιτέκτονας, πρώην νομάρχης, βουλευτής και υπουργόςΝίκος Σηφουνάκηςμε θέμα «Η διάσωση και οι νέες χρήσεις των μνημειακών κτηριακών συγκροτημάτων της βιομηχανίας Ελαιουργίας και Σαπωνοποιίας στη Λέσβο, τη δεκαετία του 1980». Παρέμβαση στην Ημερίδα θα πραγματοποιήσει ο Μανόλης Κυδωνάκης για τις προσπάθειεςδιάσωσης του σαπωνοποιείου Σκορδίλη, ενώ θα προβληθεί και διαφημιστική ταινία του σαπωνοποιείου Ορφανουδάκη. Σχετικά με το θέμα αποσπάσματα βιβλίων θα απαγγείλει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Κατερίνα Τσακάλη-Δομαζάκη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μπες στον οδηγό

Καταχώρησε την επιχείρησή σου ΔΩΡΕΑΝ στον Οδηγό Αγοράς

Φόρμα Καταχώρησης

GoodNet Ads

HOTSoft.gr κατασκευή ιστοσελίδων

Σχεδιασμός, Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων e-shop στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Cozy Taxi transfers, Rethymno Crete.

Chania & Heraklion airport taxi transfers. Rethymno taxi transfers to hotels, villas, ports & airports in Crete. Taxi Excursions in Crete.

Dromolatis.gr Trekking trips for everyone 

Trekking programs, for an unforgetable experience trip in Crete.

hotCloud.gr δημιουργία ιστοσελίδων

Δημιούργησε οικονομικά μια καλαίσθητη ιστοσελίδα, συμβατή με όλες τις συσκευές. Υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων, με σύγχρονο σχεδιασμό & τεχνική υποστήριξη.

Eurocars.gr Rent a Car in Rethymno

Rent a car in Rethymno, Crete. Rent a car Chania airport, Heraklion airport car hire. Crete, Economy Car rental service Rethymno.

Τεχνικό γραφείο Σισάκης

Οικοδομικές εργασίες Ρέθυμνο, αναπαλαιώσεις κτιρίων. Διαμαντοκοπές, Κοπή & Διάτρηση μπετόν, Κατεδαφίσεις, Gunite ενισχύσεις κτιρίων Ρέθυμνο, Πέτρινες κατασκευές, Μπετά, κτισίματα, σοβάδες.

Τεχνική Μηχανολογική Ρέθυμνο

Εγκατάσταση & συντήρηση κλιματιστικών Ρέθυμνο. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, θέρμανση, λέβητες, καυστήρες, μηχανολογικές μελέτες..

Προώθηση ιστοσελίδων & eshop

Ρέθυμνο Προώθηση & Διαφήμιση ιστοσελίδων. SEO, Search Engine & Social Media Marketing. Προώθηση ξενοδοχείων, βιλών, rent a car, τουριστικών επιχειρήσεων & e-shop.

Εορτολόγιο

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ:
Αριάδνη, Αριάνα Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία